Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Nadštandardné stavebné kovanie pre vaše realizácie

Zverejnené: 8. 7. 2019

Stavebné kovanie od popredných európskych výrobcov dodáva na český trh spoločnosť EFB. Ponuka tejto spoločnosti zahŕňa či už dizajnové dverové kovanie pre nadštandardné riešenie interiérov, tak aj robustné kovanie pre špeciálne objektové dvere do extrémne zaťažených verejných priestorov.

Dverné kovanie FSB 1035 bez rozety vo farbe čierna RAL 9005.

Vďaka priamemu spojeniu s výrobcami je spoločnosť EFB schopná poskytnúť architektom a projektantom profesionálnu podporu vo fáze prípravy. Každý projekt posudzujeme individuálne spoločne so špecialistami z jednotlivých výrobných závodov. Konzultácie odporúčame hlavne u realizácií verejných stavieb, kedy je potrebné vybrať adekvátne ponuky s vysokou konštrukčnou odolnosťou.

Skrytý pánt Tectus Glass pre sklenené dvere.
Skrytý pánt Tectus Glass pre sklenené dvere.

Minimalistické dverové kľučky FSB bez roziet

Nemecký výrobca dverného kovania FSB predstavil na veľtrhu BAU 2019 v Mníchove nový koncept kovania bez roziet. Doteraz bolo možné použiť kľučky osadené len na rozetách rôznych tvarov, rozmerov a hrúbok alebo alternatívne pre minimalistický dojem rozety do dverí zapustiť. Technicky však zatiaľ nebolo možné osadiť dverovú kľučku do krídla iným spôsobom než na rozety. Vďaka patentovanému systému uchytenia kľučky k mechanizmu „plug-in” však teraz FSB ponúka celkom nové riešenie. Telo a mechanizmus kľučky sú zapustené do dverového krídla, čím odpadá potreba roziet. Minimalistický vzhľad kovania je dosiahnutý bez potreby špeciálnych úprav dverí či zámkov. FSB ponúka viac ako 50 modelov kľučiek bez roziet v rôznych materiálových variantoch.

Luxusné talianske kovanie Olivari

Rodinná talianska firma Olivari sa od svojho založenia zaoberá vývojom a výrobou kovania na dvere a okná. Najvyšší dôraz je kladený na remeselné spracovanie, ktoré vychádza zo skúseností predávaných po generácie a na povrchové úpravy základných materiálov. Luxusné dizajnové produkty vznikajú tiež vďaka spolupráci so svetovými dizajnérmi a architektmi. Najznámejšími z ich sú Jean Nouvel, Daniel Libeskind, Claudio Bellini, F. A. Porsche, Alessandro Mendini, Zaha Hadid a mnoho ďalších. Kompletní katalóg kovania Olivari je možné zaslať na požiadanie.

Kľučka Olivari Chevron.
Kľučka Olivari Chevron.

Skrytý pánt Tectus Glass pre sklenené dvere

Nemecký výrobca dverových závesných systémov Simonswerk rozšíril ponuku skrytých dverových pántov Tectus o nový model určený pre celosklenené dvere. Koncept interiéru s veľkorysými celosklenenými konštrukciami ide často ruka v ruke s túžbou po jasnom a nenápadnom prevedení. To je možné teraz realizovať pomocou systému Tectus Glass s patentovanou technológiou zavesenia skiel a redukovanými rozmermi závesov, ktoré zabezpečujú maximálnu priehľadnosť sklenených dverí. Systém sa skladá z niekoľkých komponentov. Pánty Tectus Glass dopĺňa silný magnet KC 50 inštalovaný do zárubne a protiplech KC 50/G vlepený do skleneného krídla. Vďaka magnetu a plechu nie je potrebné osadzovať sklenené krídlo kľučkou a štítkom. Dvere držia magnet v zárubni a protiplech v krídle. Zostavu potom dopĺňa robustné obojstranné madlo KC 170 pre otváranie ťahom či tlakom. Všetky komponenty sa na sklenené krídlo inštalujú bez vŕtania. Systém Tectus Glass získal niekoľko medzinárodných cien za svoje dizajnové riešenie. Komponenty sú dostupné vo farebných variantoch nerez, čierna a biela.

Kontakty:
E F B, spol. s r.o.
Kordačova 1844, 27204 Kladno
Tel.: +420312687684
E-mail: efb@fsb.cz
www.luxusnikovani.cz

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív EFB, spol. s r. o.

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama