Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Najväčšia prášková lakovňa v strednej Európe s možnosťou lakovania a dekorovania

Zverejnené: 31. 7. 2013

Spoločnosť ALBIXON a.s. je kľúčovým dodávateľom v oblasti povrchovej úpravy materiálu. História práškovej lakovne začala už v roku 2000 a od tejto doby sa zaoberá vysoko kvalitnou chemickou predúpravou a práškovým lakovaním hliníkových aj oceľových materiálov.

Vzhľadom k neustále sa zvyšujúcemu objemu zákaziek z oblasti českého aj zahraničného trhu firma pristúpila začiatkom roku 2012 k investícii do celkom novej a modernej technológie práškového lakovania, ktorá sa rozprestiera na ploche viac než 4 500 m². V súčasnej dobe sa jedná o najväčšiu práškovú lakovňu v strednej Európe.

Špecialisti v odbore povrchových úprav

Nová prevádzka lakovne v súčasnosti disponuje plne automatickou linkou s chemickou predúpravou, možnosťou veľmi rýchlej výmeny odtieňa farby (do 20 minút) a vypaľovanou tunelovou pecou s regulovanou teplotou aj rýchlosťou prejazdu. Linka dosahuje dennej kapacity lakovania 2 500 až 3 000 m2. Unikátne sú tiež rozmery vypaľovanej pece 9 × 2,4 × 0,6 m s maximálnym zaťažením na jeden záves až 750 kg. Päťkomorová chemická predúprava pracuje s kvalitnými produktmi nemeckej spoločnosti NABU-Oberflächentechnik GmbH. Používané práškové farby sú zabezpečované od celosvetovo renomovaných firiem a značiek vo fasádnej kvalite a s certifikáciou Qualicoat a GSB.

Dekorovanie materiálu bez obmedzení

Popri službách práškovej lakovne spoločnosť disponuje tiež špeciálnou linkou DECORAL® s možnosťou dekorovania materiálu s max. rozmermi profilov o dĺžke až 9 m a plechov 4 × 1 m. Technológia tejto povrchovej úpravy zabezpečí nezameniteľný vzhľad lakovaného povrchu, ktorého je docielené nanesením špeciálnej polyuretánovej práškovej farby a následnou sublimáciou atramentu z transferovej fólie, do ktorej je takto lakovaný predmet umiestnený.

Odlíšte svoje výrobky od konkurencie. My dáme vašim výrobkom farby a štýl.

Táto fólia prenáša dané dekory, ako sú drevo, žula, mramor, karbón, meď či iné atypické vzory. Všetky používané farby a fólie tejto technológie podliehajú certifikácii Qualideco. Možnostiam výtvarného riešenia tak nie sú prakticky stanovené žiadne medze. Linka DECORAL® sa vyznačuje maximálnou kvalitou s absolútnou presnosťou vytvárať imaginatívne, abstraktné trojrozmerné obrazy.

Kvalitná a šetrná technológia

Spoločnosť ALBIXON a.s. si plne uvedomuje potrebu spoločenskej aj ekologickej zodpovednosti a preto sú tieto oblasti súčasťou našej podnikovej politiky. Technológia práškového lakovania a dekorovania sa radí k najšetrnejším a najhospodárnejším technológiám voči životnému prostrediu. Záruka vysokej kvality, odolnosti a dlhej životnosti povrchovej úpravy je však zachovaná. Decoral nie je chemicky závadný a nie je škodlivý pre životné prostredie. Systém prevádzky lakovne je riadený podľa normy ISO 9001, ISO 14001 a v súčasnej dobe bol dokončený proces všetkých certifikácií podľa GSB Interna tional, Qualicoat aj Qualideco.

1) Riaditeľ divízie povrchových úprav

Autor: Přemysl Cibulka, MBA<sup>1) </sup>
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama