Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 9.5.

Nerezové bazény Akvahelp - najvyššia kvalita s nižšou cenou

Zverejnené: 22. 6. 2013

Bazén, či už vnútorný alebo vonkajší, privátny alebo verejný, malý alebo veľký nie je jednoduché vybrať. U třineckej firmy Akvahelp môžeme voliť z mnohých riešení, ktoré ponúkajú rôzne zážitky, športové využitie aj pôsobivú a jedinečnú atmosféru. Bazén, ani jeho oprava či rekonštrukcia, nie je investíciou, nad ktorou len tak mávneme rukou. Preto je dôležitá kvalita. Z tohto pohľadu je zákazník u Akvahelpu na správnom mieste.

Korene rodinnej firmy Akvahelp Metal spol. s r.o. siahajú do počiatkov slobodného podnikania tesne po tzv. zamätovej revolúcii. Nie náhodou firma s týmto zameraním vznikla práve na Tešínsku, kde v Třinci, Karviné, Frýdku-Místku a Ostrave je sústredená takmer celá výroba ocele v Českej republike. A kde žije a pôsobí mnoho odborníkov práve na oceľ, jej výrobu a spracovanie. Reč teda bude o bazénoch z vysoko kvalitného plechu, ktorý priťahuje stále viac investorov. Prečo? Prednosti tohto bazénu sú veľké a v mnohých ohľadoch nenahraditeľné. To sa týka jeho výroby, montáže aj užívania bez ohľadu na to, či je bazén malý alebo veľký a nachádza sa vo vnútri alebo vonku.

Základom je kvalitná nerezová oceľ

Bazén z nerezového plechu je výrazná estetická záležitosť, ktorá plní aj väčšinu úžitkových funkcií lepšie, než iné typy bazénov.

Čo sa týka kvality používaných oceľových plechov, existuje mnoho akostných tried, ktoré sú na pohľad nerozoznateľné. Líšia sa však schopnosťou odolávať spoločnému pôsobeniu vlhkého vzduchu a bazénovej vody, upravené rôznou bazénovou dezinfekciou a prípravkami. Spočiatku sa nepozoruje nič.

V dnešnej dobe, kedy má priemerný zákazník stále hlbšie do vrecka, vidia niektorí výrobcovia rezervy (k zlacneniu a oživeniu obchodov) práve v použití lacnejšieho, ale menej vhodného plechu. Stáva sa to aj u firiem s manažérskym riadením bez účasti majiteľov (akcionárov), ktorí sa zaujímajú len o dividendu.

Filozofia spoločnosti Akvahelp

Ide o realizácie všetkých typov a rozsahov. Od rodinných whirlpoolov a bazénov, vrátane malých ochladzovacích, cez športové, hotelové a kryté bazény, kúpeľové bazény až po obrovské aquaparky. Úspech spoločnosti Akvahelp je založený na kvalite a spokojnosti zákazníkov. Použitý plech prechádza starostlivou kontrolou vrátane testov medzikryštalickej štruktúry, kde u horších plechov prípadne vznikajú zárodky korózie; každý bazén má svoj rodný list s presnou súpiskou, pôvodom a parametrami materiálov vrátane nerezového plechu.

Konštrukčný popis

  • Bočné steny sú väčšinou z hladkého jednostranne brúseného plechu, kde vrchnú časť tvorí tzv. prepadová hrana bazénu, cez ktorú sa prelieva voda do žliabku krytého roštnicami z plastu, alebo nerezovej ocele, drevom, dlažbou, kameňom aj inými alternatívami. Prepadová hrana slúži zároveň aj ako dohmatná hrana. To zabezpečuje nehlučný odvod vody do prepadového žliabku.
  • Prepadové žliabky sú vyrobené tak, aby zabezpečovali 100% odvod bazénovej vody.
  • Cirkulácia vody v bazéne je zabezpečená systémom dnových trysiek, ktoré sú takisto z nerezovej ocele a ktoré zabezpečujú 100% výmenu vody po celej ploche bazénu bez akýchkoľvek hluchých miest. Na tento typ dnových trysiek má spoločnosť Akvahelp priemyslový vzor.
  • Dno bazénu je tvorené u hĺbky menšej než 900 mm nerezovým plechom s protišmykovým dezénom, u väčšej hĺbky napr. nad 1 500 mm plechom s hladkým povrchom.
  • Všetky vstupy do bazénu (schody) a zábradlia sú tiež zhotovené z nerezového plechu s protišmykovým dezénom.
  • Doplnky – napr. štartovné bloky, madlá, lavice, chrliče, ... sú vo väčšine prípadoch pevnou súčasťou bazénu.
  • Nerezové materiály v porovnaní s ostatnými dostupnými materiálmi pre stavbu bazénov sú v dnešnej dobe cenovo porovnateľné a vykazujú mnohonásobne vyššiu životnosť a kvalitu.

Rodinné bazény

Akvahelp kladie veľký dôraz na rodinné bazény, kde je stále veľký potenciál aj klientela. Rodinný bazén nie je len nádrž s temperovanou a udržiavanou vodou. V dnešnom prevedení je estetickou dizajnovou záležitosťou doplnenou rôznymi atrakciami, ako sú napr.:

  • svetelné efekty (scénické a priestorové osvetlenie) nad aj pod hladinou,
  • zvukové efekty – podvodné nerez-reproduktory (aj vo vzdialenosti 15 m dokonalé počúvanie),
  • celobazénové prúdenie (aj keď je bazén dlhý do 10 m, na jeho zdolanie musíte uplávať 50 m),
  • malé bazény s rôzne vyhrievanou vodou,
  • vzduchové perličky, chrliče, hydromasážne trysky so sedadlami, lavicami apod.

Bazén v novostavbe

Bazén dodávaný spoločnosťou Akvahelp je samonosnou konštrukciou, čo v podstate zjednodušuje stavebnú prípravu. Jeho stavebný návrh môže mať prakticky neobmedzené možnosti tvarov. Bazén aj s technickým príslušenstvom by mal byť zakomponovaný do projektu. Častým javom dnešnej modernej doby je začlenenie elektronickej časti ovládania, merania a regulácie do inteligentného systému domovej regulácie.

Bazén a modernizovaný dom

V tomto prípade je možné bazén (opäť prakticky ľubovoľného tvaru) umiestniť na streche, vonku, na povale alebo inde. Platí, že najjednoduchšia, najrýchlejšia a najlacnejšia cesta je zakomponovať bazén ihneď v projekčnom počiatku, vrátane všetkých detailov, do stavebných plánov celkovo modernizovaného domu.

Prednosti nerezových bazénov

  • Takmer neobmedzená životnosť mnohonásobne prevyšujúca životnosť ostatných materiálov používaných k výrobe bazénov,
  • ekologický nezávadný materiál,
  • jednoduchá a rýchla stavebná príprava,
  • krátka doba realizácie,
  • možnosť umiestnenia aj v ťažko prístupných priestoroch (pivnice, strechy, atď.),
  • stálosť povrchu materiálu, ktorý nestarne, nepraská a zachováva si pôvodný vzhľad,
  • možnosť dodatočného zabudovania bazénových doplnkov,
  • priezračne čistá voda,
  • minimálne nároky na prevádzku a údržbu (v zime vonku ľad neprimrzne ku kovu),
  • jednoduché čistenie hygienicky nezávadného materiálu, na ktorom sa neusádzajú riasy.

O spoločnosti

AKVAHELP Metal spol. s r.o. je spoločnosť zabezpečujúca projekciu, výrobu, montáž a servis nerezových bazénov vrátane komplexnej dodávky technológie úpravy vody, všetko podľa prianí zákazníka.

Spoločnosť zapustila svoje korene veľmi pevne na trhu s nerezovými bazénmi už od roku 1992 a má bohaté skúsenosti v oblasti ich výstavby. Má rozsiahle znalosti v oblasti technológie spracovania nerezových ocelí, ich tvarovania, zvárania a konečnej povrchovej úpravy. Kvalitu výrobkov zaručuje vybudovaný systém akosti ISO.

Ocenenie Výrobok roku 2012 pre nerezové bazény Akvahelp

Nerezové bazény od firmy Akvahelp si odniesli jednu z cien v súťaži stavebných materiálov, výrobkov a technológií Výrobok roku 2012.

Kontakty:
AKVAHELP METAL spol. s.r.o.
Oldřichovice 789, 739 61 Třínec
Tel.: +420 558 348 700
E-mail: bazeny@akvahelp.cz
www.akvahelp.cz

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

Unikátna inovácia od HELUZu posunie rýchlosť a jednoduchosť stavby zasa o kus ďalej

Unikátna inovácia od HELUZu posunie rýchlosť a jednoduchosť stavby zasa o kus ďalej

Zverejnené 8.5. Najčerstvejšia produktová novinka tehlového systému HELUZ privíta do rodiny zmysluplného celku inovatívnu vencovku nesúcu príhodný názov RAPID. Oproti bežným vencovkám sa vyznačuje nadštandardnou tepelnou izoláciou a významným zrýchlením a… ísť na článok

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Prečo zatepliť dom s využitím polystyrénu ak sú zimy stále teplejšie?

Prečo zatepliť dom s využitím polystyrénu ak sú zimy stále teplejšie?

Zverejnené 7.5. Nehovoria to len štatistiky, cítime to i na vlastnej koži. Podľa SHMÚ bola tohtoročná zima najteplejšou, akú sme na Slovensku zažili. Možno aj vy uvažujete nad zateplením, ale stále teplejšie zimy vás od neho odrádzajú. Zatepliť sa však neoplatí len… ísť na článok

reklama