Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Nová generácia vetracích jednotiek DUPLEX Multi

Zverejnené: 10. 7. 2014

Nová generácia kompaktných jednotiek DUPLEX Multi nadväzuje na veľmi úspešnú radu DUPLEX-S a ponúka širokú radu univerzálnych vetracích jednotiek so vzduchovými výkonmi od 500 do 8000 m3/h (nominálne výkony s integrovanými registrami a tlakovou rezervou 250 Pa).

Jedným z najväčších úspechov vývoja je celkom nový plastový protiprúdny rekuperačný výmenník tepla S7.C, ktorý dosahuje teplotnú účinnosť až špičkových 93 % pri nízkych tlakových stratách na strane vzduchu.

Hlavné prednosti DUPLEX Multi

  • výborná tepelná izolácia plášťa (trieda T2),
  • konštrukčné detaily potláčajúce tepelné mosty (trieda TB1),
  • veľmi ploché prevedenie vhodné aj pre podstropnú montáž,
  • jednoduchá inštalácia, všetko kompletne prepojené a zostavené,
  • variabilná konfigurácia sacích a výfukových hrdiel,
  • možnosť prevedenia s bypassovou a cirkulačnou klapkou,
  • vysoká účinnosť ventilátorov, veľmi nízke príkony v celom rozsahu,
  • vysoká účinnosť rekuperácie protiprúdného výmenníka až 93 %,
  • integrovaný systém regulácie vrátane teplotných čidiel,
  • integrovaný Webserver (regulácia RD4),
  • EC motory vyhovujú ErP 2015,
  • hygienické požiadavky podľa VDI6022,
  • komplexný návrhový program.

EC ventilátory

Nemenej dôležitou súčasťou a doslova hnacím motorom sú nové EC ventilátory najvyššej kvality – produkty svetovo uznávaných výrobcov ebm-papst a Ziehl Abegg. Vzhľadom k dôrazu na úspory energií a zvýšenie efektivity zariadení je samozrejmosťou, že EC ventilátory naprieč celou radou spĺňajú požiadavky smernice ErP 2015. Konštrukčne nová generácia prináša unikátny plášť v sendvičovom prevedení s vynikajúcou tepelnou izoláciou a minimalizáciou tepelných mostov, čo umocňuje úspornú prevádzku zariadenia.

Rada univerzálnych vetracích jednotiek DUPLEX Multi so vzduchovými výkonmi od 500 do 8000 m3/h
Rada univerzálnych vetracích jednotiek DUPLEX Multi so vzduchovými výkonmi od 500 do 8000 m3/h
Vetracia jednotka DUPLEX Multi otvorená  z boku
Vetracia jednotka DUPLEX Multi otvorená z boku

Regulácia RD4 s integrovaným web serverom

Ďalším prínosom novej rady je sofistikovaná regulácia RD4 s integrovaným web serverom a pripojením k internetu, týždenným režimom, automatickou protimrazovou ochranou rekuperátora, možnosťou regulácie na konštantný prietok a tlak atď.

Parapetné, podstropné aj podlahové inštalácie

V rámci širokej ponuky je možné kompaktné jednotky maximálne prispôsobiť špecifickým požiadavkám rôznych projektov. Vďaka dômyselne premyslenej konštrukcii je možné voliť medzi parapetnou, podstropnou alebo podlahovou inštaláciou, meniť umiestnenie hrdiel, jednotku osadiť aj bypassovou alebo cirkulačnou klapkou – to všetko bez vplyvu na rozmery jednotky. V ponuke je možnosť filtrácie vzduchu triedy G4 (štandardné prevedenie) a voliteľne filtrácie M5 alebo F7.

Dôkazom najvyššej kvality je aj skutočnosť, že jednotky DUPLEX Multi sú zaradené do procesu hygienickej certifikácie VDI6022 a renomovanej nemeckej certifikácie PHI (Passivhaus Institut).

Pri výbere vetracej jednotky Vám povedie ruku spoľahlivý a prepracovaný návrhový program DUPLEX, ktorý je možné bezplatne stiahnuť na našich webových stránkach.

Autor: Levon Movsesyan
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama