Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 18.4.

Nová kolekcia látok Bematech pre tieniace prvky

Zverejnené: 18. 9. 2018

Nové kolekcie látok Bematech sa vyznačujú predovšetkým funkčným dizajnom. Spojenie klasických produktov, noviniek a dôraz na unikátne technologické výrobné procesy umožnili vznik sortimentu, ktorý nemá v rámci našej krajiny ani v rámci Českej republiky konkurenciu.

Základné delenie kolekcie Bematech je do kategórií čierna a biela, ktoré rozlišujú, či je tkanina priehľadná alebo naopak (foto Yampi, Shutterstock)

Tieniace prvky sa v rebríčku priorít investorov posúvajú čím ďalej, tým častejšie, na vyššie priečky. Plnia dekoratívnu funkciu a zároveň praktickú rolu okennej clony. Pokiaľ navyše užívateľ zvolí vhodný produkt, teda zároveň je roleta či záves vyrobený z primeraného materiálu a vhodnej farby, tieniace zariadenie úspešne zastúpi chladiacu elektronickú techniku v lete, aj zníži spotrebu energie vynaloženú na vykurovanie v zime.

Spoločnosť Bematech je radená medzi popredných producentov okenných roliet. Viac než dvadsaťročná história už svedčí o tradícii, ku ktorej sa firma dopracovala vlastnými silami a skúsenosťami nazbieranými v priebehu celého rozvoja. Neustály vývoj doviedol technológie materiálového spracovania k výnimočnosti. V súčasnosti je teda Bematech špičkou vo svojom odbore v rámci českého aj slovenského trhu. Užívatelia sa môžu spoľahnúť na kvalitu, originalitu a individuálny prístup ku každému zákazníkovi.

Naozaj široká ponuka

Fakt, že Bematech disponuje naozaj širokou ponukou, sme už naznačili. Ponúka látky rôznorodých prevedení. Je možné si preto vybrať z tkanín vhodných na látkové, rímske, kazetové aj tzv. twintex rolety. Veľmi pôsobivé sú luxusné závesy, ktoré môžu byť zvolené na čisto dekoratívne účely, ale tiež na maximálne zatemnenie, kde sú využívané tkaniny s veľmi vysokou hustotou vlákien. Veľmi efektívnou a v čase populárnych veľkoformátových okien aj modernou záležitosťou sú japonské posuvné steny. Sú zvyčajne tvorené roletovou látkou.
Kolekcia látok SC Screen Collection zahŕňa výber TOP screenových tkanín
Kolekcia látok SC Screen Collection zahŕňa výber TOP screenových tkanín

Čierna a Biela

Klientom je v rozsiahlej ponuke tkanín uľahčená orientácia pomocou rozdelenia tkanín do dvoch kategórií: Biela a Čierna (Black and White). Názov sa nesnaží napovedať nám o tónoch farieb, ale skôr naznačiť mieru priehľadnosti daných tkanín. Do kategórie čierna spadajú také produkty, cez ktoré nie je vidieť, alebo sú priehľadné len v malej miere. Do bielej potom látky, ktoré dovoľujú pohľad skrz ne, prípadne sú celkom priesvitné. Zákazníkovi je tak zjednodušená prvá voľba, po ktorej nasleduje hlbší náhľad do celého sortimentu.

S1 Designer's Selection

Ponúkané látky môžu plniť výhradne dekoračnú funkciu, je možné voliť tkaniny priehľadné aj husto tkané, luxusného alebo ležérneho vzhľadu... základom je dôraz na funkčný dizajn. V tomto roku pripravila spoločnosť Bematech dve celkom nové kolekcie látok, ktoré sa môžu pochváliť práve výborným vzhľadom, navyše so zachovaním znamenitých technických vlastností tkanín. Prvá z nich, označená ako S1 Designer's Selection, zahŕňa výber najobľúbenejších látok z kolekcie Black and White, ktorá je už považovaná za klasiku. Nejde však len o zaručené „šlágre“, objavujú sa tu aj úplné novinky v podobe látok s odtieňmi s jemnou štruktúrou. Týchto bolo dosiahnuté s použitím najmodernejších technológií potlače a výsledkom sú skutočne unikátne odtiene. Hlavne na tzv. screenových tkaninách, ktoré disponujú špecifickými technickými vlastnosťami, sú tieto jemne štruktúrované odtiene veľmi pôsobivé. Unikátna vlastnosť screenov (v lete neprepúšťajú nepríjemnú tepelnú energiu dovnútra a zabraňujú tak prehrievaniu interiéru) je zachovaná tak, že je spomínaná technológia tlače aplikovaná iba na lícovej strane látky, kým rubová časť je ponechaná v originálnom stave. Produktový rad S1 vyniká svojou jedinečnosťou na českom a slovenskom trhu.
Kolekcia, ktorá bola na trh uvedená pod názvom S1 Designer´s Selection zahŕňa klasické látky, aj látky s odtieňmi s jemnou štruktúrou, ktorej je dosiahnuté s pomocou najmodernejších technológií potlače
Kolekcia, ktorá bola na trh uvedená pod názvom S1 Designer´s Selection zahŕňa klasické látky, aj látky s odtieňmi s jemnou štruktúrou, ktorej je dosiahnuté s pomocou najmodernejších technológií potlače

SC Screen Collection

Všetkými vyššie uvedenými pozitívami sa môže pýšiť aj druhá – nová kolekcia látok SC Screen Collection. Zahŕňa všetky overené aj zaujímavé screenové látky, jej najväčšou hodnotou je teda resumé klasiky v spojení s novinkami. Tkaniny „screen” sa vyznačujú predovšetkým schopnosťou zostať vizuálne priehľadné z vnútorných priestorov domu, ale zabrániť aj prieniku nepríjemných slnečných lúčov do interiéru. Ocenia ich hlavne návrhári a architekti, ktorí apelujú na návrhu účelných priestorov v spojení s moderným vzhľadom a chcú mať tak všetko „na jednom mieste”.
Široký sortiment látok je využívaný k výrobe rozmanitých finálnych produktov akými sú napr. screenové interiérové rolety (foto kunmom, Shutterstock)
Široký sortiment látok je využívaný k výrobe rozmanitých finálnych produktov akými sú napr. screenové interiérové rolety (foto kunmom, Shutterstock)

B2B

Vlastné vývojové centrum, kontinuálna inovácia, vlastná produkcia, vysoká umelecká úroveň, to všetko charakterizuje českú spoločnosť Bematech a jej výrobky. Spoločnosť funguje na tzv. B2B princípe, teda disponuje rozsiahlou sieťou úzko spolupracujúcich obchodných partnerov po celej Európe. Títo sú pripravení poskytnúť akúkoľvek odbornú radu týkajúcu sa či už materiálovej základne, tak aj samotných finálnych výrobkov akými sú rolety a žalúzie. Inšpiráciu môžete samozrejme načerpať aj na stránkach www.bematech.cz.

Kontakty:
BEMATECH, s.r.o.
Tel.: +420 567 774 477
E-mail: info@bematech.cz
http://www.bematech.cz

Autor: Helena Široká, preklad: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Archív Bematech, s. r. o.
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama