Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 16.4.

Nová strešná terasa Terafest® v Brne ponúka pokoj a krásny výhľad

Zverejnené: 29. 11. 2021

Trinity Office Center tvorí moderný blok kancelárskych a obchodných budov priamo uprostred Brna. Zamestnancom a návštevníkom tu novo slúži v poradí už druhá strešná terasa Terafest® z kompozitného materiálu. Bezúdržbové dosky od českého výrobcu WPC – WoodPlastic obklopené zeleňou poskytujú vítané súkromie v príjemnom prostredí aj pekný výhľad.

Každá terasa môže byť svojim spôsobom zaujímavá, ale v prípade tých strešných to býva takmer pravidlom. V tomto prípade sa navyše spojila atraktívna lokalita, ústretový investor, zaujímavý návrh a kvalitná práca. A výsledok rozhodne stojí za to.

Keď spoločnosť WPC – WoodPlastic, český výrobca terás, plotov a obkladov stien z dreveného kompozitu, dodávala na strechu Trinity Office Center dosky pre prvú terasu, bol to svojim spôsobom test, ako tento materiál uspeje v očiach tunajšej náročnej klientely.

Referencie boli viac ako priaznivé a po troch rokoch intenzívneho využívania terasy prišla odpoveď v podobe ďalšej objednávky. Spoločnosť AXA požiadala o osadenie 60 m² strechy novou atypickou terasou, opäť z radu Terafest®.

Základom spoľahlivej terasy je kvalitný materiál

Tieto dosky verne imitujú drevo, ale oproti nemu majú množstvo výhod, predovšetkým dlhú životnosť a mimoriadnu odolnosť. Samotný výrobca na nich poskytuje záruku až 25 rokov. Ich vlastnosti sú dané jednak zložením materiálu a samozrejme aj spôsobom výroby.

WPC – WoodPlastic je rýdzo česká firma, ktorá svoje výrobky dodáva zákazníkom vo viac než 30 krajinách sveta. Svoje plnoprofilové dosky vyrába zo zmesi čistej drevnej múčky obohatenej o zdravotne nezávadný a plne recyklovateľný polyethylén PE-HD.

Výrobu vo svojom závode v stredočeských Bukovanoch spoločnosť zaisťuje s pomocou americkej laserovej technológie Strandex a ďalších postupov, na ktorých ďalšom zdokonaľovaní sa podieľajú či už samotní špecialisti firmy, tak odborníci z výskumných ústavov či univerzít.

Terasu postavila skúsená brnenská firma

Veľkou výhodou českého výrobcu nie sú len plne zásobené sklady, ale aj rozsiahla sieť certifikovaných spolupracovníkov, ktorí pôsobia či už v ČR, tak aj priamo u nás na Slovensku. Tí sú schopní kdekoľvek pružne reagovať na každú zákazku, vrátane tých skutočne atypických, ako bola napríklad tá v Brne.

Vzhľadom k exponovanej lokalite neďaleko nákupného centra Vaňkovka bolo treba zaistiť presun niekoľkých ton materiálu na strechu objektu žeriavom už v skorých ranných hodinách.

Zástupcovia investora vybrali na terasu dosky s na dotyk príjemným a zároveň výrazným povrchom Forest Plus vo svetlom odtieni Teak. Farba terasy korešponduje s vysadenou zeleňou, s modrým nebom aj so šedými prvkami okolitej zástavby. Svetlé dosky zároveň bránia prehrievaniu strechy.

Nová atypická terasa bola hotová za štyri dni

Hoci ide o výrazne atypický pôdorys, samotná inštalácia terasy, začínajúc dopravou materiálu cez pokládku až po finálne úpravy, trvala iba štyri dni. Hneď potom si mohli návštevníci v poradí už druhej terasy Terafest® na streche Trinity Office Center začať vychutnávať výhľad na dominantu mesta, Katedrálu svatého Petra a Pavla. Viac na: www.woodplastic.sk

Súvisiace články:

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic
reklama

Nové

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil  3.miesto

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil 3.miesto

Zverejnené 10.4. Po víťazstve v roku 2020, získal v tomto roku najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, a.s., 3.miesto v súťaži Zelený Merkúr 2024 (1.miesto Strabag, s.r.o závod Zvolen, 2.miesto Agro CS Slovakia). Súťaž sa zameriava na… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama