Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Nové krbové kachle s výmenníkom

Zverejnené: 17. 3. 2010

Firma HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. patrí k významným výrobcom krbových kachieľ, krbových kachieľ s výmenníkom a krbových vložiek pre spaľovanie dreva, ekobrikiet a uhoľných brikiet s viac než 150 ročnou tradíciou

Tepelný výkon krbových kachieľ sa pohybuje od 2,2 kW do 15 kW podľa typu. Vysoká účinnosť (aj viac ako 80 %) garantuje ekonomické vykurovanie aj pri malej spotrebe paliva. Vysokú účinnosť dosahujú kachle predovšetkým vďaka terciálnemu spaľovaniu, ktoré sa stáva bežnou súčasťou všetkých nových modelov. V ponuke sú tiež zaradené modely s externým prívodom vzduchu či automatickou reguláciou sekundárneho spaľovania. Všetky typy krbových kachieľ sú vyrábané v dvojplášťovom vyhotovení, s regulovateľným prívodom ako primárneho tak aj sekundárneho vzduchu, kedy sekundárny prívod vzduchu zaisťuje aj mimo iného oplach žiaruvzdorného skla.


Novinka tohtoročnej sezóny – krbové kachle GRAND MAX PLUS 11 s výmenníkom

Krbové kachle Odense

Vyberateľný výmenník

V sortimente firmy dostávajú zvláštne miesto krbové kachle s výmenníkom. Všetky ponúkané typy majú vyberateľný výmenník, ktorý je možné podľa potreby zákazníka vybrať a nahradiť záslepným členom alebo naopak doplniť. Výkon výmenníka sa pohybuje v rozpätí od 4,9 kW do 11,3 kW. Krbové kachle s výmenníkom v kombinácii s elektrickým či plynovým kotlom ušetria počas sezóny až polovicu nákladov za vykurovanie.

Jednou z noviniek pre tohtoročnú sezónu sa stávajú krbové kachle GRAND MAX PLUS 11 s výmenníkom, ktoré patria k technicky najlepším výrobkom, 75 % výkonu je vedeného do výmenníka (11,3 kW). Výmenník je vyberateľný, unikátna je možnosť doplnenia do varianty bez výmenníka a tiež menej výkonný výmenník (8 kW).

Kachle majú dvojitý systém zabezpečenia pred prekúrením. Pasívny, v podobe automatickej regulácie primárneho spaľovacieho vzduchu a aktívny možnosťou doplnenia dochladzovacej slučky. Úsporu palív dosiahnete pomocou terciálneho spaľovania, ktoré umožní účinnosť až 83 %. Ďalej majú kachle možnosť napojenia externého prívodu vzduchu (CPV)


ARKTIC

Krbové vložky a stavebnice

V ponuke majú svoje miesto aj krbové vložky a krbové stavebnice. Krbové stavebnice sú z odľahčeného betónu obložené prírodným kameňom. Zostavenie zvládne každý domáci kutil, farbu obstavby si zákazník zvolí sám. Súčasťou krbovej stavebnice je aj celoplechová jednoplášťová krbová vložka, kúrenisko je tvorené hrubou šamotovou výmurovkou, ktorá má vysokú akumuláciu tepla. Účinnosť krbovej vložky je viac ako 80 %. Nami vyrábané krbové vložky sú vďaka externému prisávaniu vzduchu vhodné aj do nízkoenergetických či pasívnych domov.


Ecoline

Krbová stavebnica Rhone Rainbow

Ekologická prevádzka podľa noriem

Všetky produkty firmy HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. spĺňajú európsku normu EN 13 240 alebo EN 13 229. Väčšina z nich spĺňa aj najprísnejšiu európsku normu podľa BVG §15A. Kvalita krbových kachieľ je overovaná v Európe uznávanými skúšobňami a spĺňajú všetky podmienky ekologickej a bezpečnej prevádzky.

Autor: Irena Grofová
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama