Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Nové možnosti saunových kúpeľov

Zverejnené: 27. 1. 2009

Spoločnosť Dyntar, ktorá pôsobí na českom trhu už viac ako šestnásť rokov, dodáva sauny pre privátne aj verejné užívanie, sauny interiérové (samostatne stojace kabíny či vstavané sauny) aj exteriérové, ktoré sú vhodným doplnkom záhrad a vonkajších bazénov.

Takisto už viac ako šesť rokov zastupuje táto firma v ČR fínsku značku SAWO, ktorej dizajnovo vydarené celonerezové topidlá osádza, vrátane doplnkov, do všetkých sáun. Predstavujeme niekoľko noviniek z tejto rady.


Saunové topidlo SAWO COMBI je možné regulovať dvomi snímačmi (teploty a vlhkosti)

Digitálna regulácia topidla SAWO COMBI

Horúcou novinkou je najnovšia regulácia RTS 03 steam pre ovládanie topidla SAWO COMBI s parným vyvíjačom. Jedná sa o fínske saunové topidlo z dvojplášťového nerezového plechu s integrovaným vyvíjačom pary.


Saunové topidlo SAWO COMBI

Exkluzívna externá digitálna regulácia RTS 03 steam umožňuje nastavenie prevádzky sauny na suchú, vlhkú, mokrú a parnú. Obsah zásobníka na vodu je 5 litrov.

Topidlo je vybavené kamennými miskami z masteku na tekuté aromatické prísady. Súčasťou regulácie sú dva snímače (teploty a vlhkosti).


Topidlo IKI s veľkým množstvom lávových kameňov zaručuje unikátny saunový zážitok

Saunové topidlo IKI

Mimoriadny dizajn saunových topidiel IKI s veľkým množstvom lávových kameňov zaručuje celkom unikátny saunový zážitok. Saunový kúpeľ ostáva po dlhý čas stále príjemný, pretože vzduch nie je vysušený a vďaka vlhkej klíme – značnej pare, je zaistená bohatá prítomnosť kyslíka. Saunový zážitok môže byť umocnený polievaním topidla buď zhora alebo z boku.


Topidlo SAWO NIMBUS s dizajnovo riešenou kombináciou kameňov

Polievaním zhora je docielený vyšší mocný pocit tepla, polievaním z boku je docielený pocit tepla jemnejší, miernejší s vyššou vlhkosťou. Tento typ topidla je vhodný aj pre komerčné využitie v saunách umiestnených v hoteloch a pod. Topidlá vďaka svojmu malému priemeru zaberú v kabíne minimálny priestor. Kapacita lávových kameňov je ale napriek tomu 70–240 kg.

Veľké množstvo kameňov zaručuje mocný, na kyslík bohatý saunový zážitok.


Celonerezová topidla SAWO ALTOSTRATUS

Celonerezové topidlá

Fínske celonerezové topidlo SAWO CUMULUS so špeciálne vloženými kameňmi umožňuje rovnomerný prenos tepla a vytvorenie jemnej pary pri polievaní – parnych nárazoch. Obsahuje integrované misky na esencie. V ponuke je prevedenie 4,5; 6,0 a 9,0 kW.


Celonerezové topidlo SAWO CUMULUS so špeciálnymi vloženými kameňmi

K ďalším výrobkom z rady fínskych celonerezových topidiel patrí SAWO ALTOSTRATUS a NIMBUS s dizajnovo riešenou kombináciou kameňov. Špeciálne vložené kamene tu takisto umožňujú stály rovnomerný prenos tepla a pri polievaní – parnych nárazoch vytvárajú jemnú paru. Súčasťou obidvoch topidiel sú tiež integrované misky na esencie. V ponuke je prevedenie 9,0; 12,0; 15,0; 18,0; 21,0 a 24,0 kW.

Autor: Petr Kalivoda
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama