Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 16.4.

Nové okenné fólie ako matne lakované drevo

Zverejnené: 11. 9. 2019

Spoločným menovateľom súčasného dizajnu sú matné farby. Objavujú sa nielen v bytových interiéroch, ale takisto v automobilovom priemysle a obľúbili si ich tiež výrobcovia okien. Matná farba a na dotyk čo najpríjemnejší povrch okenného rámu sú bežnými požiadavkami zo strany architektov, respektíve investorov. Čím „zamatovejší“ bude povrch nového okna, tým väčší úspech bude mať.

Vzhľad okien či dverí vybavených novými fóliami RENOLIT EXOFOL PFX Super-Matt pripomína matne lakované drevo, pričom jeho povrch zrejme najlepšie vystihuje slovo zamatový.

Na túto skutočnosť bezprostredne zareagoval aj popredný výrobca fólií, dosiek a ďalších výrobkov z plastu – nemecká firma RENOLIT. V nových produktoch skombinoval už dobre známu hĺbkovú razbu dreva VLF s transparentnou vrstvou PVDF. Nasadil tak v oblasti autentickosti a originality plastových fólií latku veľmi vysoko, pretože nové fólie sú prakticky nerozoznateľné od skutočného dreva. A to napohľad aj na dotyk.

Zvýšená odolnosť a ľahká údržba

Nový rad okenných fólií RENOLIT EXOFOL PFX Super-Matt predstavuje ďalší posun v otázke kvality a dizajnu pri výrobe okenných rámov alebo dverí. Základom novej fólie je osvedčený nemäkčený PVC RENOLIT EXOFOL PX, doplnený vrstvou PVDF, ktorá sa kedysi objavila už u špičkového produktu RENOLIT EXOFOL FX. Táto plastová fólia s obsahom fluóru sa správa podobne ako vrstva teflónu na panvici. To v praxi znamená, že zlepšuje povrchovú ochranu a zvyšuje odolnosť fólie voči nečistotám a chemikáliám. Ľahko sa z nej odstránia dokonca aj graffiti. „Prach a nečistoty nemajú na zamatovom povrchu šancu sa usadiť,” uviedol v tejto súvislosti vedúci podnikateľskej divízie Stefan Friedrich. Údržba okenných rámov je tak veľmi jednoduchá. Na čistenie stačí voda, trochu mydla alebo pracieho prostriedku, mäkká kefka alebo hubka.

Okenné fólie RENOLIT EXOFOL PX aj PFX ponúkajú výnimočný dizajn, maximálnu životnosť aj technickú vyspelosť. Podobne ako ostatné fólie EXOFOL využívajú aj nové produkty technológiu slnečného štítu (Solar Shield Technology), ktorá chráni okenný profil pred intenzívnym slnečným žiarením.
Okenné fólie RENOLIT EXOFOL PX aj PFX ponúkajú výnimočný dizajn, maximálnu životnosť aj technickú vyspelosť. Podobne ako ostatné fólie EXOFOL využívajú aj nové produkty technológiu slnečného štítu (Solar Shield Technology), ktorá chráni okenný profil pred intenzívnym slnečným žiarením.

Zamatový dub

Vzhľad okien či dverí vybavených novými fóliami RENOLIT EXOFOL PFX Super-Matt pripomína matne lakované drevo, pričom jeho povrch zrejme najlepšie vystihuje slovo za zamatový. Ako prvé sa na trh dostávajú štyri dubové dekory v odtieňoch Honey Oak (medový dub), Ginger Oak (zázvorový dub), Pepper Oak (Dub čierne korenie) a Weissbach Eiche (dub Weissbach). Dokonale autentický vzhľad dubových dekorov zvýrazňuje detailne prepracovaná a pritom originálne variabilná štruktúra drevených vlákien.

Ochrana pred slnečným žiarením

Okenné fólie RENOLIT EXOFOL PX i PFX ponúkajú popri výnimočnom dizajne tiež maximálnu životnosť a technickú vyspelosť. Podobne ako ostatné fólie EXOFOL využívajú aj nové produkty technológiu slnečného štítu (Solar Shield Technology), ktorá chráni okenná profil pred intenzívnym slnečným žiarením, ktoré by mohlo z dlhodobého hľadiska ovplyvniť jeho farebnosť aj tvarovú stálosť. Farebné pigmenty technológie SST odrážajú infračervené žiarenie a znižujú tak teplotné rozdiely medzi povrchom a vnútornou časťou profilu. Pre jednoduchšie spracovanie sú fólie RENOLIT EXOFOL PFX vybavené na zadnej strane ešte vrstvou primeru. Spoločnosť RENOLIT, ktorá si je vedomá vysokej kvality svojich produktov, poskytuje u nových fólií záručnú lehotu 15 až 20 rokov podľa konkrétnej lokalizácie, podobne ako u osvedčených produktov RENOLIT EXOFOL PX.

Autor: 1)
Foto: archív spoločnosti RENOLIT SE

Tématické odbory

reklama

Nové

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil  3.miesto

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil 3.miesto

Zverejnené 10.4. Po víťazstve v roku 2020, získal v tomto roku najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, a.s., 3.miesto v súťaži Zelený Merkúr 2024 (1.miesto Strabag, s.r.o závod Zvolen, 2.miesto Agro CS Slovakia). Súťaž sa zameriava na… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama