Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Novinky 2VV na veľtrhu ISH

Zverejnené: 2. 4. 2015

Spoločnosť 2VV, ktorá sa zaoberá vzduchotechnickými systémami a systémami vykurovania, prináša množstvo noviniek. So všetkými týmito novinkami sa zákazníci budú môcť zoznámiť okrem iného na veľtrhu ISH vo Frankfurte nad Mohanom.

Rok 2015 je pre pardubickú výrobnú spoločnosť 2VV rokom, kedy oslávi 20. výročie svojho založenia. Po dobu svojej existencie postupne vybudovala atraktívny výrobný program zahŕňajúci komponenty vzduchotechnických systémov, vykurovacie jednotky, kompletnú ponuku vzduchových clôn a v neposlednej rade stále sa rozširujúci sortiment vetracích a rekuperačných jednotiek. Spoločnosť 2VV sa tak zaradila medzi renomovaných európskych výrobcov, ktorí svojim zákazníkom poskytujú nielen kvalitné a spoľahlivé výrobky a služby spĺňajúce najprísnejšie európske normy, ale vďaka tímu vysoko kvalifikovaných odborníkov zabezpečujú aj vlastný vývoj výrobkov podľa najnovších odborových trendov.

Toto všetko sa neobíde bez cielenej prezentácie výrobkov a noviniek na najdôležitejších európskych výstavách, ktoré sa v odbore uskutočňujú. Preto sa aj v tomto roku spoločnosť 2VV zúčastní najväčšieho veľtrhu v oblasti vzduchotechniky, energeticky úsporného vykurovania, kúpeľňového dizajnu a obnoviteľných zdrojov energie ISH 2015 vo Frankfurte, kde sa predstaví nielen ako tradičný výrobca a dodávateľ vzduchových clôn, ale zároveň tu uvedie aj svoje novinky v oblasti vykurovania a rekuperácie.

Vykurovacie jednotky SAVANA

V závere minulého roku spoločnosť 2VV uviedla na trh novú generáciu vykurovacích jednotiek SAVANA, ktorá nadväzuje na predchádzajúcu radu a vďaka svojej variabilite, piatim variantom čelných krytov, možnosti výberu z dvoch úrovní tepelného výkonu a tiež vďaka doplneniu antikorózneho prevedenia, predchádzajúcu generáciu vykurovacích jednotiek významným spôsobom rozširuje.

Jednotky SAVANA sú určené pre teplovzdušné vykurovanie väčších priestorov priemyselného charakteru, ako sú napr. výrobné haly, sklady, športové zariadenia, logistické centrá alebo výstavné priestory. Antikorózne prevedenie SAVANA INOX Plus navyše umožňuje inštaláciu v priestoroch s vyššou náchylnosťou ku korózii, ako sú farmy, hydinárne, umývačky automobilov, bazény, mäsokombináty alebo pekárne. Výkonovo nová rada pokrýva aplikácie od 1 000 m3/h do 6 000 m3/h, samozrejmosťou je možnosť nástennej aj podstropnej inštalácie. Pri vývoji jednotky bol dôraz kladený na to, aby jej konštrukcia bola dostatočne pevná a pri prevádzke nedochádzalo k nežiaducim rezonanciám. Konštrukcia jednotky teda napomáha nielen optimalizácii vzduchového výkonu, ale okrem toho zabezpečuje tiež veľmi nízku hlučnosť zariadenia.

Vykurovacia jednotka SAVANA v štandardnom prevedení
Vykurovacia jednotka SAVANA v štandardnom prevedení
Vykurovacia jednotka SAVANA v nerezovom prevedení
Vykurovacia jednotka SAVANA v nerezovom prevedení

Priemyslová clona INDESSE

V súvislosti s vykurovaním nie je možné nespomenúť upgrade priemyselnej clony INDESSE. Rada priemyselných clôn INDESSE je dlhoročnou stálicou v sortimente 2VV a patrí k najpredávanejším typom vo svojom segmente. V tomto roku prechádza konštrukcia INDESSE dôkladným faceliftom. Zákazníci sa tak môžu tešiť na rozšírenie rady pre pokrytie viacerých aplikácií a podstatné zlepšenie všetkých výkonových parametrov, ale aj na jednoduchšiu montáž a intuitívnu reguláciu clony.

Systém WiTouch

V sortimente rekuperačných jednotiek pre komerčný segment spoločnosť 2VV v minulom roku úspešne uviedla dve nové rady: jednotky ALFA 85 s rotačným regenerátorom a jednotky ALFA 95 s protiprúdnym výmenníkom. Svoje skúsenosti a jedinečné know-how z neustále sa rozvíjajúceho trhu energeticky šetrných zariadení zúročuje spoločnosť 2VV nielen v konštrukcii samotných výrobkov, ale rovnako tiež aj vo vývoji modernej regulácie, ktorá svojou funkcionalitou maximálne podporí využitie rekuperačných jednotiek ako veľmi efektívneho nástroja určeného pre vetranie objektov bez plytvania použitej energie.

V súlade so súčasnými trendmi a požiadavkami modernej doby sú rekuperačné jednotky ALFA 85 a ALFA 95 vybavené systémom WiTouch, ktorý umožňuje pripojenie akéhokoľvek „smart” zariadenia. Jednotku je možné potom jednoducho ovládať vzdialeným prístupom cez internet z mobilu, tabletu alebo počítača. Samozrejmosťou je grafické znázornenie aktuálneho prevádzkového stavu jednotky s ukladaním histórie chodu a zobrazením chybových hlásení.

Servisný software

Jednoduchá servisovatelnosť je jedným z kľúčových parametrov, ktoré sa na základe požiadaviek zákazníkov pri vývoji v spoločnosti 2VV vždy zohľadňujú. Pre jednoduché nastavenie rekuperačných jednotiek bol pripravený špeciálny servisný software.

Software je pripravený k voľnému stiahnutiu na webových stránkach výrobcu s automatickou aktualizáciou. Software umožňuje priame riadenie jednotiek s možnosťou simulácie chýb a obsahuje databanku chýb so záznamom predchádzajúcich prevádzkových stavov jednotky. Samozrejmosťou je intuitívne ovládanie v grafickom prostredí.

Menu servisního software
Menu servisního software

2VV na ISH

Návštevníci expozície spoločnosti 2VV na frankfurtskom veľtrhu ISH, ktorú nájdete v hale 11.1 na stánku A51, se môžu tešiť nielen na novinky a systémy ovládania popísané vyššie, ale tiež na predstavenie nového konceptu rekuperačnej jednotky pre rezidenčný segment. Príďte sa oboznámiť s našimi výrobkami a vyskúšať si ako fungujú. Na Vašu návštevu sa teší obchodný tím spoločnosti 2VV.

Autor: Marcela Smolíková
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama