Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Nový automatický trojstrelkový dverný zámok Maco Protect Z-TA

Zverejnené: 2. 10. 2012

Na to, aby ste dvere zamkli, kľúče nepotrebujete. Nový dverný zámok „Z-TA“ od spoločnosti MACO, dodávaný v dvoch variantoch - „Automatic“ a „Comfort“, sa zamyká úplne sám. V praxi to znamená, že sa všetky uzatváracie body pri zatvorení dverí vysúvajú automaticky.

Dvere zaklapnú do rámu a sú vrátane dvernej západky, bez použitia kľúča, zamknuté. Všetky uzatváracie prvky sú zaistené, uzatvárací mechanizmus sa aktivuje magnetom integrovaným v protikuse.

S elektronickým zámkom „Z-TA Comfort“ dokážete dvere bez použitia kľúča dokonca aj odomknúť.

Zatvorené bez dodatočného zamykania

Pri vývoji a konštrukcii dverného zámku MACO „Z-TA”sa podarilo zautomatizovať okrem prítlaku aj uzatváracie prvky. Horný a spodný uzatvárací bod umiestnený na lište zámku tvorí kombináciu výsuvného háku a multifunkčnej strelky. Tieto dva prvky spoločne s hlavnou strelkou a dvernou západkou zámok spoľahlivo držia v troch bodoch. Počas zatvárania dverí vyvinie hlavná strelka spolu s dvomi multifunkčnými strelkami optimálny prítlak. Bezprostredne potom sa automaticky vysunú háky vrátane dvernej západky do protiľahlých uzáverov. Ihneď po vysunutí sú všetky uzatváracie komponenty zaistené aj proti prípadnému spätnému zatlačeniu.

Tým odpadá dodatočné zamykanie domových dverí v prípade použitia dvernej kľučky v kombinácii kľučka-guľa. Veľké plus v praxi: nikto si v budúcnosti už nebude musieť robiť starosti, či svoj domov skutočne zamkol.

Tesní a udržiava teplo

Automatický prítlak dverného zámku „Z-TA” výborne utesní dvere po celej výške a spoľahlivo pôsobí proti tepelným stratám. Uzatvorenie dverí s dokonalým utesnením zaručuje navyše vysokú ochranu proti hluku. Vďaka špeciálne konštruovaným strelkám s nábehom sa dvere zatvárajú mimoriadne potichu.

Ochrana malých detí

Dverný zámok „Z-TA” môžete navyše zaistiť dodatočným otočením kľúča o 360 stupňov. Tým dôjde k blokovaniu kľučky vo vnútri. Uvedená funkcia je určená predovšetkým pre domácnosti s malými deťmi, aby si sami nedokázali otvoriť dvere bytu či domu.

Otvorenie dverí

Pokiaľ nie je dodatočné uzatvorenie kľúčom aktivované, je možné dvere zvnútra jednoducho otvoriť pomocou dvernej kľučky. Stiskom kľučky dôjde k automatickému zasunutiu uzatváracích prvkov a dvernej západky do tela zámku.

Zvonku je možné dverný zámok „Z-TA Automatic” otvoriť ľahko a bez vynaloženia sily pomocou kľúča. Vďaka striedavej funkcie integrovanej do dverného zámku zájdu dverná západka, výsuvné háky s tromi strelkami do mechanizmu zámku automaticky.

Elektricky ovládaný dverný zámok „Z-TA Comfort”

Ak sa chcete úplne vzdať kľúčov, obstarajte si motoricky ovládaný trojstrelkový dverný zámok „Z-TA Comfort”. Kľúč nepotrebujete ani vtedy, keď chcete dvere otvoriť, otváranie dverí sa ovláda motoricky. Dverný zámok „Z-TA Comfort” je mimoriadne vhodný pre kombinované využitie s modernými systémami kontroly vstupu ako openDoor Touch (dotykové ovládanie), openDoor Code (klávesnica) alebo openDoor Bluetooth® spoločnosti Maco. Dverný zámok „Z-TA Comfort”pracuje rovnako perfektne s bežnými interkomunikačnými zariadeniami.

Nový trojstrelkový automatický dverný zámok „Z-TA“ v elektrickom prevedení „Comfort“, sa zamyká automaticky, dvere zaklapnú do rámu a sú vrátane dvernej západky bez použitia kľúča uzamknuté.
Nový trojstrelkový automatický dverný zámok „Z-TA“ v elektrickom prevedení „Comfort“, sa zamyká automaticky, dvere zaklapnú do rámu a sú vrátane dvernej západky bez použitia kľúča uzamknuté.

Rozmery a dostupnosť

Nové dverné zámky Protect „Z-TA Automatic” a „Z-TA Comfort” budú dodávané v rozmere DM 45. Kompletný sortiment výrobkov bude k dispozícii od začiatku roku 2013.

Obidva nové dverné zámky sú určené pre rôzne výšky krídla v kovacej drážke od 1800 do 2400 mm, voliteľne tiež s povrchovou úpravou „Tricoat-Plus”, ktorá je odolná proti korózii. Samozrejmosťou je obojstranné použitie, t.j vpravo aj vľavo. Strelky je možné preinštalovať jednoducho, bez použitia náradia.

Autor: Ing. Lubomír Kaplan
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama