Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Ochrana proti lístiu Gutter Stark® – Teraz už je koniec s upchatými odkvapmi!

Zverejnené: 9. 11. 2015

Jeseň je vďaka svojej farebnosti aj padajúcemu lístiu veľmi pôvabná. Avšak lístie, sneh a ľad sú nepriateľmi každého strešného odvodňovacieho systému. Ochrana proti lístiu Gutter Stark®, ktorú má vo svojom predajnom sortimente firma Zambelli, veľmi zjednodušuje život majiteľom domov.

Strešné odvodňovacie systémy majú za úlohu chrániť budovu pred zavlhnutím a cesty okolo budovy udržiavať suché a bezpečné. Pri upchatom odkvapovom systéme steká zrážková voda nekontrolovane zo strechy, poškodzuje fasádu a odkvapový systém neúmerne zaťažuje. Predovšetkým u domov, ktoré sa nachádzajú „v zelenom prostredí” by preto malo byť ihneď odstránené z odkvapového systému lístie, ale takisto aj mach a ľad. Avšak v chladnom ročnom období by musel ísť majiteľ domu často na strechu. To je nielen namáhavé, ale hrozí pri tom aj veľké nebezpečenstvo úrazu!

Ochrana proti lístiu Gutter Stark® od Zambelli je preto elegantným riešením. Novodobá ochrana proti lístiu, ktorá bola vyvinutá v Kanade, krajine lesov, takisto presvedčuje svojou vysokou efektívnosťou a životnosťou.

Gutter Stark® zabraňuje usadzovaniu lístia a iných nečistôt, slabý vietor všetko odfúkne.
Gutter Stark® zabraňuje usadzovaniu lístia a iných nečistôt, slabý vietor všetko odfúkne.

Ako Gutter Stark® funguje?

Tradičné riešenia sú väčšinou vhodné len pre nízky stupeň znečistenia. Lacné PVC sitá a mreže si neporadia s veľkým prívalom lístia a snehu. Jednoducho nemajú šancu. Buď musia byť počas obdobia mrazov kompletne odstránené, aby sa nezdeformovali a nepoškodili odvodnenie striech, alebo sa takisto upchajú a tým pádom zhoršujú problematiku. Jedinečná perforácia Gutter Stark® vykazuje aj pri 100% zakrytí všetkých otvorov odtok v množstve 63 mm za hodinu na m2. V prípade neznečistenej ochrany proti lístiu je zabezpečený odtok 755 mm za hodinu na m2. Uvedené množstvo odtoku bolo potvrdené nezávislým testom. Žľab tak nemôže pretiecť: Roll-Back-profil sa stará o to, že aj pri prívalovom daždi môže byť množstvo vody pojaté. Okrem toho má Gutter Stark® pásku proti eliminácii pretečenia, ktorá žľab hermeticky uzatvorí.

Ako sa teda dostane v Gutter Stark® nahromadené lístie späť na zem? Celkom jednoducho. Pretože nová ochrana proti lístiu nesedí príliš hlboko v žľabe, je lístie, mach aj ihličie už pri miernom vetri 10 km/h odfúknuté.

Vzduch v dutine žľabu sa ohreje a postará sa tak o viditeľne rýchlejšie roztopenie a odtekanie snehu a ľadu.
Vzduch v dutine žľabu sa ohreje a postará sa tak o viditeľne rýchlejšie roztopenie a odtekanie snehu a ľadu.

Gutter Stark® je dlhodobé a poveternostným podmienkam odolné riešenie.

Výkonný Gutter Stark® vyrobený z hodnotného hliníku sa nezdeformuje ani pri extrémnych zimných a letných teplotách. Okrem toho je možné hliník bez problémov kombinovať s titánzinkom, oceľou a nerezom. Pre medené odkvapy existuje anodizovaný Gutter Stark®.

Zambelli poskytuje 25-ročnú záruku na funkčnosť a materiál. Podľa výrobcu tejto jedinečnej ochrany proti lístiu bolo celosvetovo namontovaných už viac než 30 miliónov metrov. V Severnej Amerike je už tretina všetkých domov vybavená ochranou proti lístiu.

Gutter Stark® etailne
Gutter Stark® etailne

Výhody v praxi

  • Gutter Stark® ponúka trvalo optimálnu ochranu proti znečisteniu.
  • Optimálny odtokový výkon až do 755 l za hodinu na m2, certifikované nezávislým skúšobným laboratóriom.
  • Perfektné prispôsobenie: vyvinuté pre všetky možné odvodňovacie systémy.
  • Stabilné držanie aj pod veľkou záťažou vplyvom snehu a ľadu.
  • Možnosť kombinácie so všetkými bežnými stavebnými kovmi: k dodaniu v hliníku a tiež pre meď anodizované v hliníku.
  • Rýchla a jednoduchá montáž.

Gutter Stark® je výnimočný nielen svojimi vlastnosťami. Je výnimočný tiež svojou jednoduchou a rýchlou montážou. Jednoduchosť montáže si môžete pozrieť na YouTube kanále spoločnosti Zambelli www.youtube.com

Montážne videá na YouTube

Rovnako ako na kvalitu a spracovanie svojich produktov dbá spoločnosť Zambelli na informovanosť týkajúcu sa správnej montáže výrobkov strešných odvodňovacích systémov. Z tohto dôvodu Zambelli zverejňuje rôzne montážne videá na YouTube. Viac na www.youtube.com.

Viac informácií na www.zambelli.de/cz.

Autor: Ing. Michal Boháč, DiS.
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama