Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Okenný a dverový plastový profil s Uf na úrovni 1,0 W/(m2K)

Zverejnené: 10. 7. 2014

Skupina profine Group vyvinula pozoruhodný profil s konštrukčnou hĺbkou 76 mm pre plastové okná a dvere. Vo verzii s dorazovým tesnením má v štandarde vynikajúcu tepelnoizolačnú hodnotu Uf = 1,1 W/(m2K),so stredovým tesnením len Uf = 0,95 W/(m2 K). Pod značkami KBE 76, KÖMMERLING 76 a TROCAL 76 je k dispozícii od januára 2014, vo variante so stredovým tesnením od apríla 2014.

Ešte lepšia hodnota je dosiahnutá pri kombinácii s hliníkovou funkčnou škrupinou AluClip Pro, krycím rámom vyplneným penou a krídlom. Tu je hodnota Uf u systému s dorazovým tesnením 0,93 W/(m2K) a pri možnosti so stredovým tesnením 0,82 W/(m2K).

Je to vôbec najvýznamnejšia inovácia tohto výrobcu profilov za posledných 15 rokov a prvý veľký krok v rámci firemnej investičnej ofenzívy v programe produktov. Jej výsledkom je maximálna tepelná izolácia v oblasti tzv. štandardných okien, k tomu úzke pohľadové profily pre veľké sklenené plochy a solárne zisky, použitie najmodernejších funkčných zasklení do 48 mm a konečne aj efektívna konštrukcia pre jednoduché spracovanie.

Nová vlajková loď – Systém 76

Systém 76 môže konkurovať dokonca takým systémom, ktoré majú konštrukčnú hĺbku 80 až 85 mm, majú však pritom tiež nevýhodu, že pri rekonštrukcii často spôsobujú problémy s napojením. S novou generáciou profilov tak spoločnosť nastavuje u štandardných systémov celkom nové meradlá. Systém 76 tiež umožňuje iné tesnenie drážky pre dvojsklo aj trojsklo. So súčiniteľom prestupu tepla zasklením Ug = 0,5 W/(m2K) je dosiahnutá hodnota UW až úrovne 0,73 W/(m2K).

Systém 76 je použiteľný pre okná, domové a balkónové dvere. Zahŕňa viac než 50 geometrií profilov a príslušenstva. Okrem toho sú k dispozícii mnohé upgradované technológie pre realizáciu mimoriadnych požiadaviek na dizajn a statiku, napríklad kombinácia materiálov s hliníkovými rámami a zdvojeným krídlom „AddOn” profine. Výhodou je široká ponuka farebných dekoračných fólií a zamýšľané dodávanie profilov nového systému s inovatívnym povrchom „proCoverTec”. Jedná sa o najrozmanitejší štandardný systém v tomto odbore.

Integrovaná stratégia

Výrobná rada profilov 76 mm bola vyvinutá ako univerzálny okenný a dverový systém. Ten ponúka vysokú kompatibilitu a flexibilitu ohľadne skiel, ocelí a pomocných profilov, ale zároveň tiež otvára, vďaka takzvaným upgradovaným technológiám, mnohé možnosti dizajnového vzhľadu, zdokonalené statiky a vyššie izolácie. Spoločnosť profile navyše pre svojich partnerov pripravuje profily „proEnergyTec” vyplnené penou už z výroby, ktorá ďalej významne zvýši tepelnú izoláciu.

Mimoriadne vystúpenie na veľtrhu fensterbau/frontale 2014

Systém 76 s prekvapivými vlastnosťami a vlastne aj celá nová firemná stratégia spoločnosti profine GmbH nevznikli náhodne. Svoju novú tvár a poslanie voči zákazníkovi symbolizovala firma neobyčajným vystúpením na veľtrhu fensterbau/frontale 2014 v Norimbergu a využila tak dve zvláštne príležitosti: Za prvé predviedla v Norimbergu svoj 76 mm okenný a dverový systém, a tým aj budúcu vlajkovú loď svojho programu. Za druhé ukázala, že na seba po zmene majiteľa tvrdo zapracovala a v podstate sa znovu zrodila.

Neobyčajným konceptom veľtržného stánku sme chceli predstaviť našu novú podnikovú stratégiu, v ktorej je ústredným bodom zákazník,,” zdôraznil Dr. Peter Mrosik, spoločník a riaditeľ firmy a pokračoval: „Reorganizovali sme podnik, významne optimalizovali výrobu a logistiku, zvýšili výkonnosť a intenzívne vyvíjame priekopnícky okenný systém, zodpovedajúci požiadavkám trhu. Popri jeho vynikajúcej funkčnosti a parametroch je to tiež modularita pre našich obchodných partnerov. Ponúkame jedinečný široký a účinný sortiment v podobe systémovej stavebnice, ktorá spĺňa všetky požiadavky a má technické parametre, ktorých doposiaľ dosahovali len systémy s výrazne väčšou konštrukčnou hĺbkou. A spätná väzba našich zákazníkov z dosahovaných prezentácií ukazuje, že sa 76 mm systém stretáva s veľmi dobrým ohlasom.

Dr. Peter Mrosik je známa osobnosť svetového biznisu a veľtrhu fensterbau/frontale 2014 sa zúčastnil osobne. Naša redakcia bola pritom.

Archív firmy profine GmbH
Archív firmy profine GmbH

Prečo práve hĺbka 76 mm?

dpoveď na túto otázku dáva Stefan Schäfer, vedúci Corporate Product Management & Marketing spoločnosti profine: „Konštrukčná hĺbka 76 mm je vhodná pre použitie pri rekonštrukcii aj v novostavbách. Skvelej izolačnej hodnoty profilu v kombinácii s úzkymi pohľadovým šírkam, možnosťou upevnenia skiel o veľkej hrúbke a celkovo inteligentnou konštrukciou, to všetko zabezpečuje okno s prvotriednou energetickou účinnosťou. Okno zároveň spĺňa predpoklady pre dopytovo silný štandardný trhový segment.”

Tiež z hľadiska vzhľadu a dizajnu spĺňa 76 mm systém žiadanú vedúcu úlohu na trhu. Veľká rozmanitosť so širokou paletou dekoračných fólií a inovatívna kombinácia materiálov s hliníkom poskytujú architektom, staviteľom a projektantom maximálnu slobodu individuálneho riešenia.

Vyvinutie nového „systému 76”, kedy firma po prvýkrát zlúčila všetky tri značky do hlavného systému, je považované za doposiaľ najväčší a najdôležitejší projekt v histórii spoločnosti profine. „Systém 76” bol zvolený ako najlepší reprezentant pre novú éru dopytovo silných štandardných systémov, ktorý dokáže väčšine zákazníkov ponúknuť atraktívne príležitosti. Heslo „Chceme byť ešte silnejší. Pre našich zákazníkov” symbolizovalo na veľtrhu novú podnikovú stratégiu.

Silné značky firmy profine

Veľtržnú prezentáciu zavŕšilo predstavenie ďalších produktov. Boli to napríklad 88 mm systémy značiek KBE, Kömmerling a Trocal, určené pre najprísnejšie požiadavky na tepelnú ochranu a pre možnosť použitia v pasívnych domoch. Ďaľej zdvojené hliníkové krídla „AddOn” ppoužiteľné v 76 mm a 88 mm systémoch. Predstavená bola rovnako metóda „proEnergyTec”, ktorá spracovateľom poskytuje tepelne izolovaný profil vyplnený penou už z výroby.

Na veľtrhu bola tiež zastúpená obchodná jednotka Polotovary spoločnosti profine s programom proti pohľadovej ochrany. Jej zlatým klincom bola prezentácia možnosti roletového boxu „VariNova”na 76 mm okennom systéme, kde sú vodiace koľajnice povrchovo ošetrené metódou proCoverTec.

proCoverTec – inovatívny povrch

novatívny povrch proCoverTec výrazne zvyšuje hodnotu konvenčných okenných systémov vďaka zušľachteniu povrchov profilov novým tekutým plastom. Profily získavajú matne hodvábny vzhľad a dlhodobú ochranu pred poveternostnými vplyvmi, mechanickým namáhaním a znečistením. Pretože je možné pri novej technológii vyberať celkom z 22 farieb, ponúka rozmanité možnosti riešení pre každý typ budovy. Profily s proCoverTec sa už osvedčili na objekte v systémoch „K-vision” (Holandsko), „PremiDoor 70” a „PremiDoor 88”. V Norimbergu boli predstavené vzorky s inovatívnym povrchom tiež pre nový „Systém 76”.

¹) Čerpané z firemných podkladov profine GmbH
Autor: RNDr. Jiří Hejhálek¹)
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama