Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Otvorené priestoru

Zverejnené: 20. 3. 2020

Každý z nás si váži priestor pre život. Jeho väčšie množstvo prináša väčšie možnosti - pre prácu, pre odpočinok alebo zábavu. Otvorením nového okna Fakro FPP-V preSelect MAX získate ešte viac priestoru v podkroví, komfortný prístup k otvorenému oknu a neobmedzený výhľad von. Najnovšie strešné výklopno-kývne okno FPP-V preSelect MAX vyniká najvyššou možnou kvalitou prevedenia, inovatívnymi riešeniami a veľmi dobrými termoizolačnými parametrami.

Okno preSelect MAX ponúka dva na sebe nezávislé spôsoby otvárania: výklopný a kyvný. Samostatné otváracia funkcie zaisťujú stabilitu a zvyšujú bezpečnosť používania. Inovatívny systém kovania zaručuje plnú stabilitu krídla pri oboch spôsoboch otvárania. Možnosť vyklopenia krídla zvonka poskytuje dodatočný priestor v podkroví a panoramatické výhľady do okolia. V kyvnom režime je možné zablokovať krídlo pre ľahšie čistenie vonkajšieho skla. Kovanie zaručuje vysokú funkčnosť a odolnosť konštrukcie a tiež umožňuje otvorenie okna až do uhla 45 °, čo je skoro o 30 percent viac ako v okne predchádzajúcej generácie. Je to ideálne riešenie pre všetkých, ktorí túžia po komforte a po neobmedzenom výhľade von. Navyše sú okná preSelect MAX vybavené trojsklami a dostupné sú vo veľkých rozmeroch - až 134 × 160 centimetrov. Za určitých podmienok môže toto okno plniť funkciu núdzového východu.

Vysoká kvalita a pohodlná manipulácia

Nové výklopno-kývne okno má zmenenú polohu posuvného prepínača preSelect, ktorý je u novej verzie okna umiestnený v spodnej časti rámu, aby sa zaistila lepšia funkčnosť a pohodlnejšie ovládanie. Prepínač sa používa pre zmenu spôsobu otvárania okna a pri úplne zatvorenom okne nevidno. Kľučka Elegant umiestnená v spodnej časti krídla umožňuje pohodlnú obsluhu okna a štrbinové vetranie v dvoch polohách. Okno je vyrobené z vysoko kvalitného borovicového dreva vrstvene pretáčaného a vákuovo impregnovaného, čo zaručuje odolnosť a kvalitu. V okne je použitých mnoho unikátnych riešení, ktoré ovplyvňujú kvalitu vzduchu v podkroví, energetickú úspornosť a odolnosť okien. Došlo tiež k zvýšeniu bezpečnosti používania a odolnosti proti vlámaniu.

Okno sa montuje v strechách so sklonom od 15 ° do 55 °, špeciálna verzia okna v strechách so sklonom od 55 ° do 85 °. Vďaka širokej ponuke tesniacich lemovaní je možné okno montovať prakticky do každej strešnej krytiny a modulové verzie umožňujú zoskupovať okná do zostáv. Okno možno vybaviť zo širokej ponuky vnútorných aj vonkajších doplnkov, ktoré predstavujú nielen dekoratívny prvok, ale zároveň prinášajú možnosť kontroly nad množstvom a intenzitou prenikajúceho slnečného svetla a tepla.

Prepínač preSelect – umožňuje zmenu spôsobu otvárania krídla. Vďaka umiestneniu v dolnej časti rámu zaisťuje lepšiu funkčnosť a pohodlnejšie ovládanie. Pri úplne zatvorenom okne nie je vidieť, čo prospieva vysokej estetickej hodnote.

Automatická ventilačná klapka V40P – automaticky prispôsobuje prierez ventilačného kanála prúdeniu vzduchu a zaisťuje prísun optimálneho množstva vzduchu do miestnosti. Poskytuje tiež zdravé mikroklímu v podkroví, úsporu energie a nižšie náklady na vykurovanie.

Systém topSafe – zaručuje zvýšenú bezpečnosť a ochranu strešného okna a takisto aj odolnosť proti vkradnutiu.

Technológia thermoPro – jej použitie zvyšuje kvalitu a parametre strešných okien, čo má za následok ich vyššiu energetickú účinnosť, dlhšiu životnosť, vynikajúce tesniace vlastnosti a ľahšiu montáž.

Štvornásobný systém tesnenia – zaručuje dodatočnú tesnosť počas extrémnych poveternostných podmienok a redukuje mikrootrasy oplechovania počas silného dažďa.

Záruka – na okno FPP-V preSelect MAX poskytuje Fakro záruku 10 rokov a doživotnú záruku na odolnosť tvrdených skiel proti krupobitiu.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy FAKRO

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama