Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Potiahnutie povrchových plôch v exteriéroch fóliami skai – Design Meets Function

Zverejnené: 19. 7. 2019

V obci Weissbach, oblasti Hohenlohe neďaleko Stuttgartu, sa nachádza výrobný podnik spoločnosti Continental (kedysi Konrad Hornschuch AG), ktorá produkuje výrobky špičkovej kvality na poťahovanie okenných profilov, vchodových dverí, garážových brán a fasádnych prvkov. Atraktívny dizajn prepája s maximálnou funkčnosťou a je nositeľom inovatívnej technológie cool colors a cool colors plus.

Integráciou K.Hornschuch AG pod strechu Continentalu, jedného z vodcovských celosvetových technologických koncernov, sa otvárajú nové možnosti pre ďalší vývoj technologických zdokonalení.

Cit pre trend

Kvalita a funkčnosť produktov je zo strany koncových užívateľov predpokladaná automaticky. Preto sa spoločnosť Continental popri technických inováciách zameriava takisto na atraktívny dizajn. V tejto oblasti sa podarilo už v minulosti priniesť na trh s exteriérovými fóliami nové impulzy a vytvoriť nové trendy.

Už v r. 2006 firma zabodovala svojou novo predstavenou sériou dezénov „life-like“, ktoré vďaka svojmu špeciálnemu pórovitému efektu získali hodvábne matný lesk brúseného dreva. Jemná a členitá štruktúra tu dokonale ladí s dizajnom. Sériou „life-like“ sa podarilo docieliť mimoriadne prirodzeného vzhľadu dreva.

V posledných rokoch sa tešia veľkej obľube u realizácií okien a dverí odtiene šedej farby, hlavne antracitovo šedej. Spoločnosť Continental ponúka veľký výber módnych odtieňov šedej. Od jemnej pieskovej štruktúry, cez klasickú štruktúru dreva až po matné povrchy u jednofarebných odtieňov sú k dispozícií takmer neobmedzené možnosti, ako zveľadiť svoj dom.

S produktom skai Alux vyvinula spoločnosť Continental ďalší moderný dizajn, ktorý v tomto trende pokračuje. Tu sú použité špeciálne efektné pigmenty, ktoré v kombinácií so štruktúrou vytvárajú vzhľad práškovo lakovaného hliníku vrátane trblietavého efektu. Takisto na dotyk tento povrch zodpovedá svojmu vzhľadu.

Špeciálne vyvinuté efektné pigmenty vytvárajú vzhľad práškovo-lakovaného hliníku spolu s trblietavým efektom
Špeciálne vyvinuté efektné pigmenty vytvárajú vzhľad práškovo-lakovaného hliníku spolu s trblietavým efektom

Okenné profily potiahnuté fóliou sa presadzujú stále vo väčšej miere už niekoľko rokov. Svet sa stáva stále farebnejším. Continental disponuje skladom takmer stovkou dezénov fólií v jednofarebnom prevedení či drevodekoroch, ktoré sú k dodaniu do niekoľkých dní.

Na fóliové kašírovanie stavebných prvkov, akými sú okná, dvere, garážové brány a fasádne prvky, ponúka Continental rozsiahlu škálu farieb a dekorov, ktoré splnia akékoľvek priania.

Skai cool colors – stavebné prvky najvyššej kvality

Tiež po technickej stránke spoločnosť Continental nastavuje novú, vyššiu latku. Keď v roku 2006 predstavila svoje nové fólie skai s technológiou cool colors, došlo ku skutočnej revolúcií. Podnik vo Weissbachu sa stal priekopníkom v oblasti účinného znižovania pohlcovania tepla profilom. Táto inovácia zaisťuje, že sa okno pri silnom slnečnom žiarení zahrieva výrazne menej. Cool colors je dnes v odbore už zavedený pojem, princíp sa v priebehu rokov osvedčil a stal sa novým štandardom. V súčasnosti je každá nová fólia vyvinutá vo Weissbachu vybavená technológiou cool colors.

Na základe úspechu cool colors bola technológia ďalej zdokonalená a vznikol prémiový rad 3-vrstvej fólie cool colors plus, ktorá z hľadiska pohlcovania tepla vykazuje ešte lepšie výsledky. Hlavne na tmavých profilov v extrémnych klimatických oblastiach akými je India, Južná Amerika alebo juh USA nachádza táto nadstavba stále väčšie uplatnenie. Všetky doposiaľ vykonané teplotné merania vykazujú najlepší výsledok na trhu.

Vynikajúca kvalita exteriérových fólií skai je zjavná hlavne v dlhodobých testoch, ktoré sa vykonávajú na rôznych miestach po celom svete a to či už vo vonkajšom prostredí, tak v simulovanom prostredí pomocou špeciálnych prístrojov na meranie poveternosti Xenon. Ani po 25.000 hodinách fólie nevykazujú žiadne kvalitatívne zmeny, stabilita voči poveternostných vplyvom v strednej Európe zodpovedá obdobiu 30 rokov. Produkt je poverený časom a je bezpečný. Vďaka tomu je možná celosvetová záruka až 10 rokov.

A budúcnosť ? Aj pod vlajkou Continentalu bude funkčnosť spolu s dizajnom našou prioritou pre čo najlepší úžitok zákazníka.

Zavedením inovatívnej technológie cool colors sa spoločnosť Continental stala priekopníkom v znižovaní pohlcovania tepla profilom.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama