Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Použite čerstvé maltové zmesi Malmix® a môžete stavať kedykoľvek a kdekoľvek

Zverejnené: 3. 12. 2008

Spoločnosť Českomoravský betón, a. s.  prichádza s ďalším špeciálnym produktom, čerstvou maltovou zmesou Malmix®. O jej prednostiach a možnostiach využitia sa dočítate viac v článku.

V poslednej dobe už asi mnohí z vás zaznamenali ponuku nových technológií a materiálov v oblasti stavebných hmôt. Kľúčovú úlohu pri výbere vhodného materiálu dnes hrá nielen kvalita samotných materiálov a služieb, ktoré spoločnosti ponúkajú, ale aj spôsob spracovania, rýchlosť realizácie a v neposlednej rade finančné náklady, na ktoré má tiež vplyv neustále zdražovanie vstupných surovín a energie.


Obr. 1: Malmix® sa jednoducho po objednaní dovezie na stavbu autodomiešavačom

Spoločnosť Českomoravský betón, a. s., člen medzinárodnej skupiny Heidelberg-Cement a súčasne jeden z predných výrobcov transport-betónu v Českej republike rozšíril opäť svoje portfólio v rámci ponuky špeciálnych produktov o čerstvé maltové zmesi Malmix®. Jedná sa o mokré maltové zmesi, nie polotovary, ktoré sú určené priamo k spracovaniu na stavbe podľa typu použitia na malty pre murovanie alebo malty pre omietanie.


Obr. 2: Následne sa leje do pripravených vaní

Uplatní sa predovšetkým ako plnohodnotná alternatíva suchých maltových zmesí. Ich výhodou je nielen dlhá spracovateľnosť, ale tiež fakt, že po nanesení tuhnú ako bežné malty.


Obr. 3: Plné vane s maltou Malmix®

Najdôležitejšie vlastnosti a možnosti využitia zmesi Malmix®

Čerstvé malty Malmix® sa vyrábajú buď v špecializovanej maltárni, alebo v prispôsobených betonárňach. Spracovateľnosť malty je predĺžená na viac než 36 hodín.

Malmix® nachádza svoje využitie predovšetkým pri výstavbe na „zelenej lúke”, pretože nie je potrebná prípojka na zdroj tlakovej vody a zdroj elektrickej energie, ale ani žiadne strojné zariadenie (silo a pod.). Zároveň tiež dochádza k ďalším úsporám finančných prostriedkov, pretože odpadá zdĺhavá príprava malty na stavbe a nie je potrebné zásobovať sa vopred materiálom.

Ako sa pracuje so zmesou Malmix®

Malmix® sa jednoducho po objednaní dovezie na stavbu autodomiešavačom a je hneď pripravený k použitiu v požadovanej konzistencii a v potrebnej kvalite podľa ČSN EN 998-1, 2.

Na stavbe sa ukladá do pripravených zapožičaných plastových vaní o objeme 200 litrov s dobou spracovateľnosti podľa typu až 36 hodín, ktorá je umožnená pomocou pridania spomaľovacích prísad. V týchto vaniach sa potom prepravuje po stavenisku pomocou špeciálnych vozíkov, žeriavom, vysokozdvižným alebo paletovacím vozíkom či staveniskovým žeriavom.


Obr. 4: Vane s maltou aj bez nej sa môžu po stavenisku pohybovať pomocou vozíka

Malmix® – súhrnný prehľad najväčších výhod pri použití na stavbe

  • žiadne zaberanie miesta pre strojné zariadenie a murovacie materiály,
  • zrýchlenie výstavby vďaka ľahkej manipulácii s materiálom,
  • na stavbe nie je potrebná prípojka na zdroj tlakovej vody,
  • na stavbe nie je potrebná prípojka na zdroj elektrickej energie,
  • záruka kvality – malty namiešané podľa receptúry,
  • objednávate len toľko, koľko naozaj spotrebujete,
  • odpadá zdĺhavá príprava malty na stavbe,
  • zvýšenie produktivity práce na stavbe,
  • odpadá predzásobenie materiálom,
  • spracovateľnosť až 36 hod.
Zaručené pevnosti v tlaku dle typu až 10 MPa
Orientační pevnost v tahu za ohybu dle typu až 2,5 MPa
Suchá objemová hmotnost v rozmezí 1550–1800 kg/m3
Zpracovatelnost maltdle typu až 36 hodin
Zrnitost směsido 2 mm

Vlastnosti

Záver

Na záver je tu ešte pripomienka, že tento spôsob výstavby je šetrný k životnému prostrediu hneď v niekoľkých smeroch. Pri porovnaní s konvenčným postupom šetríte energie a nemusíte sa zaoberať likvidáciou ostatkov po miešačke (miešacom centre) a odpade z papierových obalov z vrecovaných materiálov.


Obr. 5: Veľkým pomocníkom pri transporte vaní je žeriav

Ďalšie zaujímavé informácie o výhodách, využitiach a kontakt na výrobcu nájdete na www.malmix.cz

Autor: Jan Veselý
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama