Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 1.5.

Prípravy na R+T sú v plnom prúde

Zverejnené: 10. 2. 2024

Popredný svetový veľtrh zameraný na rolety, brány a tienenie R+T, konajúci sa tradične v Stuttgarte, je za dverami. Tento rok svoje brány otvorí v dňoch 19. 2. až 23. 2. Okrem mnohých noviniek sa môžu návštevníci tešiť na úplne vypredanú výstavnú plochu. Nebude tu chýbať ani naša redakcia v úlohe hlavného mediálneho partnera za ČR.

Čo k veľtrhu povedať? Jeho história je viac ako 50-ročná a spoločnosti z odboru vždy na R+T – svetovom veľtrhu roliet, brán a tieniacej techniky – predstavujú svoje inovácie a prezentujú riešenia pre hlavné témy odboru. Normálne sa koná raz za tri roky, ale tento rok, vďaka covidu, to je až po šiestich rokoch. Niet sa teda čomu čudovať, že celý veľtržný areál s rozlohou 120 000 m² je vypredaný. Prihlásených je viac ako 1 000 vystavujúcich firiem (približne 80 % je zo zahraničia, celkom zo 45 krajín). A či už vystavovatelia, tak návštevníci sa naň patrične tešia.

Čo nás na veľtrhu čaká

Motto veľtrhu je: „Udržateľne poňatá budúcnosť. TogetheR+T”. V súvislosti s úsporou energie a znížením prehrievania budov sa novým trendom na veľtrhu stanú svetlé farby. Myslieť sa bude predovšetkým na bezpečnosť a ochranu, design, stavebníctvo a architektúru. Veľtrh R+T je miestom stretávania pre priemysel, barometrom trendov a inovačnou platformou. Počas veľtrhu, či na niektorej z mnohých večerných akcií R+T, majú preto účastníci príležitosť na výmenu skúseností, akcie sú tiež ideálnym miestom pre medziodborovú diskusiu. Odborné fóra a networking udalosti napomáhajú ľahšiemu nadväzovaniu kontaktov a dávajú účastníkom nový impulz na ich každodennú prácu.

Areál výstaviska bude denne otvorený od 9 hodín ráno do 18.00 hodín večer.
Areál výstaviska bude denne otvorený od 9 hodín ráno do 18.00 hodín večer.

Návštevníci sa môžu počas veľtrhu tešiť na mnoho sprievodných programov. Špeciálny program pre architektov sa uskutoční 22. Februára. Dôležitou udalosťou je R+T Innovation Award (Cena za inováciu). Z celkového počtu 125 produktov prihlásených 79 spoločnosťami zo 17 krajín ich nezávislá porota nominovala 41. Výhercovi budú určení v ďalšom kroku. Slávnostné odovzdávanie Ceny za inováciu sa uskutoční za prítomnosti vybraných hostí večer pred zahájením R+T 2024. Za našu redakciu tu budeme vo dvoch, takže informácie dostaneme hneď z prvej ruky. Tešíme sa či už na večierok, tak na vyhodnotenie cien. Navyše Česká republika má medzi nominovanými produktmi svoje želiezko v ohni. Je ním patentovaná technológia ZOOMTECH® od spoločnosti BEMATECH s.r.o. o ktorej sme písali v tomto článku. Firme držíme palce a o výsledkoch súťaže vás budeme informovať najneskôr v ďalšom vydaní časopisu Stavebníctvo a interiér a tu na webe.

Veľké zastúpenie českých a slovenských vystavovateľov

Na veľtrhu R+T bude bez jedného dvadsať českých vystavovateľov. Je to veľmi pekné číslo a ich menný zoznam vrátane výstavného miesta (hala/sektor/stánok), kde vystavujú, uvádzame nižšie:

• ALUTECH Systems s.r.o. (5A82)
• BEMATECH s.r.o. (1C51)
• FMK motorized s.r.o. (10A51)
• ISOparts s.r.o. (7C91)
• ISOTRA a.s. (1G32)
• LG Electric s.r.o. (9C86)
• Lomax & Co. s.r.o. (10C62)
• METAL TRADE COMAX, a.s. (9B91)
• SERVIS CLIMAX, a.s. (9C42)
• Servis záložních zdrojů s.r.o. (10B97)
• STÍN KOVO, s.r.o. (4B17)
• STOTTAN s.r.o. (4B31)
• STYLCON, s.r.o. (7A71)
• TOORS CZ s.r.o. (8B01)
• TRIDO, s.r.o. (8B81)
• UmbraTec s.r.o. (7C92)
• VAPRO SYSTEM s.r.o. (7C90)
• ŽALUZIE NEVA s.r.o. (7C72)
• ZEBR s.r.o. (4A31)

V rámci veľtrhu R+T bude možné vidieť aj to najlepšie z výstavy OUTDOOR.AMBIENTE.LIVING.
V rámci veľtrhu R+T bude možné vidieť aj to najlepšie z výstavy OUTDOOR.AMBIENTE.LIVING.

Dôležité informácie pre návštevníkov

Ak sa vydáte na veľtrh, stojí za to si vopred zakúpiť vstupenku. Ak tak urobíte, potom vás jednodňový lístok vyjde na 45 €, na mieste potom za ňu zaplatíte 50 €. Zľavnené denné vstupenky majú školáci, študenti, dôchodcovia, osoby so zdravotným postihnutím (s príslušným preukazom) a deti 6–15 rokov. Pri vstupe je však potrebné, aby sa preukázali platným dokladom. Za dvojdňové vstupné zaplatíte v predpredaji 60 €, na mieste 65 €. Možné je aj zaobstarať si za 75 € permanentku atď.

Dopraviť sa priamo na miesto konania je možné letecky (letisko je cca 10 minút chôdze od Messe Stuttgart), vlakom, autobusom aj automobilom. Ak sa rozhodnete pre automobil, tak v blízkosti areálu veľtrhu na vás čaká 6 700 parkovacích miest. Využiť možno tiež priľahlé letiskové parkovisko. Ak sa rozhodnete pozrieť aj do historického centra mesta, potom najrýchlejším dopravným prostriedkom je vlak (nastúpite priamo pri letisku a ten vás dovezie priamo na miesto). V okolí veľtržného areálu aj v ňom je navyše možné nájsť množstvo reštaurácií i hotelov. Obrovskou výhodou celého komplexu je, že vďaka dobre navrhnutej infraštruktúre sú jednotlivé miesta konania len kúsok od seba. Areál výstaviska bude denne otvorený od 9 hodín ráno do 18.00 večer.

Viac informácii nájdete na webe www.messe-stuttgart.de.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Landesmesse Stuttgart GmbH

Tématické odbory

reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama