Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Regionálne centrum Olomouc

Zverejnené: 26. 9. 2016

Areál Regionálne centrum Olomouc s.r.o., často označované len RCO, sa nachádza v centre diania, v Olomouci, oproti hlavnej vlakovej stanici a vedľa budovy Krajského úradu a tvorí pôsobivú dominantu tohto miesta. Na toto zaujímavé miesto sme sa vypravili vďaka firme Merida Hradec Králové s.r.o., ktorá do objektu RCO1 dodávala svoje výrobky.

Areál Regionálneho centra Olomouc sa skladá z administratívneho objektu s názvom RCO1, multifunkčného výškového objektu s označením RCO2 a dvojice administratívnych budov RCO3 resp. RCO4. Nechýbajú rozsiahle parkovacie plochy.

Budova RCO1

Prvá a zároveň najstaršia budova komplexu je sedemposchodový administratívny objekt RCO1. Otvorený bol v roku 1997. Nachádza sa na ulici Jeremenkova. Jeho reprezentatívne priestory tvoria úžitkovú plochu 5 500 m2. Sídli v ňom napríklad Český štatistický úrad, Auditný orgán Ministerstva financií ČR či poisťovňa ING. V súčasnosti sa budova z veľkej časti rekonštruuje. Prerobené je už sociálne zariadenie, vymieňajú sa okná, chystá sa nová fasáda atď.

Budova RCO2

RCO2 je dvadsaťposchodový administratívno-obchodný objekt. Otvorený bol v roku 2003 a takisto sa nachádza na ulici Jeremenkova. Reprezentatívne priestory v tomto architektonicky jedinečnom objekte s parametrami 21. storočia tvoria úžitkovú plochu 19 500 m2. Budova je výrazným orientačným bodom, čo jej zaručuje výška 71 m a s vrcholom stožiaru v 300 m n. m. patrí k najvyšším stavbám v oblasti strednej Moravy. Súčasťou tejto budovy, ktorá sa nachádza v optimálnom mieste vzhľadom k dopravnej infraštruktúre, MHD a ČD, je kongresové centrum v rozlohe 2 100 m2.

Budova RCO2, ktorá tvorí dominantu celého komplexu, je výrazným orientačným bodom, čo jej zabezpečuje výška 71 m
Budova RCO2, ktorá tvorí dominantu celého komplexu, je výrazným orientačným bodom, čo jej zabezpečuje výška 71 m

V tejto budove nájdete napríklad:

  • kongresové centrum v rozlohe 2 100 m2 (sály a salóniky na prenájom),
  • kancelárie Krajského úradu Olomouckého kraja,
  • klientske centrum ČEZ a RWE,
  • kancelárie CzechInvestu, Centra pre regionálny rozvoj ČR, Regionálne rady regiónu, súdržnosti Stredná Morava, Krajskej hospodárskej komory s Czechpointom,
  • pobočku ČSOB a poisťovne Allianz,
  • fitness centrum Help to be fit so soláriom a masážami,
  • reštaurácie a kaviareň (reštaurácia v 18.-tom poschodí má najkrajšiu vyhliadku v Olomouci),
  • kvetinárstvo.

RCO je pekným miestom na školenia, semináre, konferencie či len tak stretnutie a posedenie s priateľmi. Navyše poskytuje tiež administratívne a obchodné plochy.

Súčasťou areálu sú podzemné a nadzemné parkovacie plochy s kapacitou 554 parkovacích miest.

Budova RCO1 sa rekonštruuje
Budova RCO1 sa rekonštruuje

Výrobky Merida

Neoddeliteľnou súčasťou všetkých troch budov sú hygienické priestory. V budove RCO1, ktorá sa rekonštruuje, sú už nové hygienické priestory. K peknej sanitárnej keramike boli vybrané tiež kvalitné a pekné sanitárne doplnky od spoločnosti Merida Hradec Králové, s.r.o. Konkrétne sa jedná o dávkovače mydla, zásobníky na papierové uteráky a toaletný papier, koše na odpadky a WC súpravy. Všetko v línii Merida STELLA nerezová matná.

Ak budete chcieť vybaviť hygienické priestory výrobkami Merida, potom môžete vyberať zo 4 línií. Konkrétne už z vyššie uvedenej Meridy STELLA, tiež Meridy TOP, Meridy MERCURY a z línie produktov na inštaláciu do steny.

Kompletné línie obsahujú: dávkovače na mydlo, penové mydlo, na krém na ruky, na dezinfekciu; zásobníky na papierové uteráky skladané, v rolkách a Automatic; zásobníky na toaletný papier v rolkách a skladaný; sušiče na ruky; koše; osviežovače vzduchu; zásobníky na papierové podložky na toaletu a zásobníky na hygienické potreby na dámsku toaletu, WC súpravy.

Merida STELLA

Táto línia v dizajne STELLA má štyri možnosti prevedenia: Nerezové matné, nerezové lesklé, kovové biele a nerezové Economy.

STELLA nerezová matná a lesklá: hrúbka materiálu je 1 mm, má zvarované a leštené hrany, nity sú skryté, zámok je zapustený do povrchu.

STELLA biela: vyrobená z bielo farbeného plechu, zvarované a leštené hrany, väčšina výrobkov má zapustený cylindrický zámok.

STELLA economy: táto cenovo dostupnejšia možnosť je vyrobená z matnej nerezovej ocele v hrúbke 0,8 mm, zámok má zapustený do povrchu, ale sú u nej viditeľné nity a nitované hrany.

Merida TOP

Línia z tvrdeného plastu ABS v bielej farbe v modernom dizajne je charakteristická ozdobnými farebnými priehľadnými okienkami v tvare slzy.

Merida MERCURY

Línia kombinujúca čierny plast ABS vždy s čelným plátom z nerezovej ocele.

Línia pre inštaláciu do steny

Do nej patria produkty TRADITIONAL, SIMPLICITY, ROVAL odlišujúce sa sa hrúbkou materiálu, prevedením a dizajnom (podrobnosti na www.meridask.sk). Tieto produkty sú náročnejšie na inštaláciu a stavebnú pripravenosť. Ich využitie preto musí byť riešené už vo fáze projektu stavby či rekonštrukcie. Nebojte sa však spoločnosť požiadať o radu pri riešení svojich problémov. Poskytne vám odborné poradenstvo pri výbere vhodného zariadenia, umožní zapožičanie vzoriek na predvedenie investorovi a spoločne s dodávkou tovaru zabezpečí tiež montáž zariadenia.

Ďalšie produkty od tejto firmy sú napríklad osviežovače vzduchu, osušovače, spotrebný materiál, upratovacia technika a prostriedky či upratovacia chémia.

Merida a história

Merida Hradec Králové, s.r.o. pôsobí na českom trhu už od roku 1993. Za túto dobu má tisíce spokojných zákazníkov a s jej výrobkami sa stretnete takmer vo všetkých mestách Českej a Slovenskej republiky a na najrôznejších miestach (historické budovy, administratívne centrá, hotely, kúpele, obchodné centrá, čerpacie stanice, domácnosti atď.). Určite je to aj preto, že súčasne s dodávkou sanitárnych doplnkov zabezpečuje tiež ich montáž. Navyše vybudovala dve centrály. Jedna sa nachádza v Hradci Královom a druhá v Bratislave. Ďalej má svoje pobočky v Brne, Ostrave, Prahe, Plzni a v Českých Budejoviciach. A práve vďaka toľkým miestam dokáže zabezpečiť či už existujúcim, tak aj budúcim zákazníkom aj veľmi rýchle zásobovanie. Všetky prevádzky sú otvorené od pondelka do piatku od 7.30 do 15.30 hodín.

Viac sa môžete dočítať na internetových stránkach www.meridask.sk.

Autor: Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková, Jiří Hejhálek
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama