vyhľadávanie
Dnes je 27.7.

Rodinný dom s jedinečnou fasádou z reliéfnych smrekových biodosiek

Zverejnené: 17. 5. 2023

Rodinný dom stojí na okraji mesta v lokalite rozvojového územia. Raz v budúcnosti bude obostúpený blízkymi susedmi. preto je tvorený dvoma hmotami zvierajúcimi malý dvor, priestor, do ktorého sa dom otvára presklenými posuvnými stenami.

Vytvára sa tak vonkajší záliv súkromia skrytý pred zrakmi okoloidúcich. Hmoty domu sú na úrovni 1.NP spojené pásom fasády tak, aby vytváral dojem jednotného štvorcového pôdorysu.

Fasádu tvoria panely zo smrekových biodosiek. panely boli CNC strojom vyzdobené reliéfom v miestach plnej fasády, resp. perforáciou posuvných panelov pred oknami domu. vo väčšej z hmôt domu sa nachádza veľký, do krovu otvorený, priestor kuchyne, jedálne a obývacej izby.

Spojitý priestor je priečne delený kuchynským ostrovčekom, jedálenským stolom a knižnicou s krbovými kachľami. V menšej z hmôt sa skrýva spálňa so šatňou a dve detské izby s priestrannými spacími poschodiami. v spojovacom krčku s plochou zelenou strechou je kúpeľňa domu. v izbách je nalepená masívna dubová podlaha.

Vo zvyšku domu potom nášľapnú vrstvu tvorí zelenkavé, brúsené a leštené Cemflow, ktoré je vyhrievané teplovodným podlahovým vykurovaním. interiér domu je prestúpený zelenou farbou krídiel dverí, dvierok kuchyne a všadeprítomných rastlín. Okrem rastlín v dome býva štvorčlenná rodina a dve mačky.

Adresa: Humpolec, Česká republika
Projekt: 2020
Realizácia: 2021
Úžitková plocha: 150 m²
Zastavaná plocha: 205 m²
Plocha pozemku: 860 m²
Obostavaný priestor: 763 m³

Zdroj:
https://www.archiweb.cz/b/rodinny-dum-u-humpolce

Čítajte tiež:

Autor: Matěj Petránek
Foto: Lukáš Žentel

Tématické odbory

reklama

Nové

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Zverejnené 26.7. Ako si zaistiť pekné a moderné bývanie, keď nové domy sú neúnosne drahé a hypotekárne úroky vysoké? Pre mnohých záujemcov o vlastné bývanie tak prichádza do úvahy rekonštrukcia alebo prestavba existujúceho objektu. ísť na článok

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Zverejnené 24.7. Leto je v plnom prúde a túžba po osviežení počas horúcich dní je veľká. Ak máte záhradu, určite vás láka súkromie a pohodlie vlastného priestoru, kde si môžete užiť vodné radovánky a príjemné schladenie. Výber správneho bazéna môže byť kľúčom k… ísť na článok

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Zverejnené 23.7. Náročná rekonštrukcia Jurkovičových stavieb Vodoliečebného ústavu a Slnečných kúpeľov je na konci a do pamiatkovo chráneného areálu sa rýchlo vracia život. Od jari tohto roku sa tak návštevníci Luhačovíc môžu vypraviť na úžasnú expozíciu Dušana… ísť na článok

reklama