Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Rodinný dom s jedinečnou fasádou z reliéfnych smrekových biodosiek

Zverejnené: 17. 5. 2023

Rodinný dom stojí na okraji mesta v lokalite rozvojového územia. Raz v budúcnosti bude obostúpený blízkymi susedmi. preto je tvorený dvoma hmotami zvierajúcimi malý dvor, priestor, do ktorého sa dom otvára presklenými posuvnými stenami.

Vytvára sa tak vonkajší záliv súkromia skrytý pred zrakmi okoloidúcich. Hmoty domu sú na úrovni 1.NP spojené pásom fasády tak, aby vytváral dojem jednotného štvorcového pôdorysu.

Fasádu tvoria panely zo smrekových biodosiek. panely boli CNC strojom vyzdobené reliéfom v miestach plnej fasády, resp. perforáciou posuvných panelov pred oknami domu. vo väčšej z hmôt domu sa nachádza veľký, do krovu otvorený, priestor kuchyne, jedálne a obývacej izby.

Spojitý priestor je priečne delený kuchynským ostrovčekom, jedálenským stolom a knižnicou s krbovými kachľami. V menšej z hmôt sa skrýva spálňa so šatňou a dve detské izby s priestrannými spacími poschodiami. v spojovacom krčku s plochou zelenou strechou je kúpeľňa domu. v izbách je nalepená masívna dubová podlaha.

Vo zvyšku domu potom nášľapnú vrstvu tvorí zelenkavé, brúsené a leštené Cemflow, ktoré je vyhrievané teplovodným podlahovým vykurovaním. interiér domu je prestúpený zelenou farbou krídiel dverí, dvierok kuchyne a všadeprítomných rastlín. Okrem rastlín v dome býva štvorčlenná rodina a dve mačky.

Adresa: Humpolec, Česká republika
Projekt: 2020
Realizácia: 2021
Úžitková plocha: 150 m²
Zastavaná plocha: 205 m²
Plocha pozemku: 860 m²
Obostavaný priestor: 763 m³

Zdroj:
https://www.archiweb.cz/b/rodinny-dum-u-humpolce

Čítajte tiež:

Autor: Matěj Petránek
Foto: Lukáš Žentel

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama