Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 30.4.

Rodinný dom Villa Mia – vzhľad a funkcie v harmónii

Zverejnené: 30. 3. 2024

Rodinný dom s malebným názvom Villa Mia bol postavený v IV. bratislavskom okrese, teda na okraji mesta, v blízkom susedstve chráneného prírodného lesa Národná prírodná rezervácia Devínska Kobyla. Na celú oblasť dozerá jeden z najstarších a najnavštevovanejších slovenských kamenných hradov Devín.

Rodinný dom Villa Mia - otvorená kuchyňa s jedálňou

Majitelia domu, mladý manželský pár, sa na základe presvedčivých referencií obrátil na architektonický ateliér Salpietra & Gajdos Architects (SAGA) s požiadavkou na návrh a realizáciu interiéru nového domu. Po niekoľkých konzultáciách vykryštalizovalo pre architektov presné zadanie, ktoré plne odrážalo súčasný trend minimalistického a moderného designu. V požiadavkách nechýbalo ani spojenie s okolitou prírodou, funkčné a užívateľsky logické sekvenovanie priestoru a prirodzene vyzerajúce materiály v kombinácii so špičkovými technológiami.

Šatňa/obklad aj nábytkové doplnky zo systému EFEKTA
Šatňa/obklad aj nábytkové doplnky zo systému EFEKTA

Návrh interiéru, ktorý mladí manželia akceptovali, sa nerodil ľahko, ale bohaté skúsenosti s podobnými realizáciami nasmerovali architektov k originálnemu výsledku. "Riešením pre nás bolo kontrastné obloženie stien. Z mnohých variantov bola vybraná atraktívna kombinácia kamenných obkladov a panelov z orechového dreva. Do obkladov stien bolo potrebné včleniť dverné otvory s nadštandardnou výškou. Použili sme variabilný a viacúčelový systém EFEKTA od firmy JAP FUTURE, ktorý zvládol bezo zvyšku realizovať náš zámer. Skryté zárubne, dvere a obklad stien sú vymyslené tak, že umožňujú splynutie dverí do jednej roviny s obkladom," približuje jeden zo spoluzakladateľov ateliéru SAGA, pán Andrej Gajdoš.

Otvorená kuchyňa a jedáleň tvorí jeden obytný priestor. Spodné kuchynské skrinky sú čiastočne obložené kamennými dlaždicami, čo plne kontrastuje s vrchnými skrinkami, ktoré sú v drevenom dekore. V obývacej izbe je rozmiestnený len voľne stojaci nábytok, aby bola zachovaná pohodlná rozľahlá priestorová kvalita. Detská izba je tiež v tvrdých povrchoch, ale zjemnená svetlejšími farebnými odtieňmi.

Kúpeľňa/dvere IDEA v zárubni GARDE
Kúpeľňa/dvere IDEA v zárubni GARDE

Veľkorysá kúpeľňa na druhom poschodí domu je prepojená so spálňou bez akejkoľvek bariéry, čím vznikol kompletne otvorený priestor. Zvolené priestorové riešenie umožňuje pocitovo plynulejší pohyb. To je navyše zdôraznené použitím sklenených dverí pre vstup do sprchy a toalety. Aj tu je použitá kombinácia dekoru dreva a veľkoformátových kamenných obkladov, čo je charakteristický a zjednocujúci prvok celého domu.

Schodisko BOX
Schodisko BOX

Andrej Gajdoš upozorňuje na originalitu pri vstupe do domu: „Ide o pohľad na plávajúce konzolové schodisko, ktoré je ústredným bodom tohto priestoru a možno ho vnímať takmer ako sochársky prvok. Schodisko BOX navyše svojou kvalitou ergonomického dizajnu, ktorý spoločne JAP FUTURE a SAGA doladili pre tento projekt, zapadá do dynamiky priestoru vstupu a chodby." Je zložené z jednotlivých zváraných boxov, odtiaľ názov a v tomto konkrétnom prípade sú boxy v antracitovej farbe. Nášľapné stupne sú drevené a zábradlie supluje sklenená stena až k stropu. Výsledkom je moderné schodisko pôsobiace ľahkým dojmom.

„Práca na projekte bola náročná a dovolím si vyjadriť spokojnosť s výsledkom, ktorý určite stojí za to. Rád by som poďakoval celému realizačnému tímu, ktorý sa na práci podieľal a tiež firme JAP FUTURE, ktorá dodala rôznorodý interiérový sortiment dotiahnutý do všetkých detailov. Rodinný dom Villa Mia je dôkazom symbiózy jasnej vízie a šikovnosti tímu dizajnérov, ktorí dokázali prepojiť oddelené priestory v kompaktnom a elegantnom rodinnom zázemí. Vďaka čistému a modernému dizajnu, citlivému začleneniu prírodných materiálov a funkčnému priestorovému spracovaniu tento dom potvrdzuje, aké sú možnosti, keď vzhľad a funkcie fungujú v harmónii," hodnotí na záver spoluzakladateľ architektonického ateliéru SAGA, pán Andrej Gajdoš.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy JAP FUTURE
reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama