Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Samsung vyhlásil súťaž: Zobrazovacie plochy v architektúre

Zverejnené: 1. 11. 2020

Spoločnosť Samsung Electronics Czech and Slovak vyhlásila v spolupráci s profesionálnym architektonickým portálom – archinfo.sk – súťaž pre všetkých fanúšikov architektúry. Jej cieľom je poukázať na možnosti, ktoré poskytujú súčasné zobrazovacie zariadenia Samsung, a zároveň dať talentovaným súťažiacim možnosť prezentovať vizionárske nápady v danej oblasti, ktoré ešte neexistujú. Víťaz získa zariadenie, ktoré mu pomôže pri navrhovaní ďalších diel.

Do súťaže sa môžu prihlásiť okrem architektov, dizajnérov, návrhárov, študentov architektúry a dizajnu aj všetci fanúšikovia modernej architektúry. Súťažné návrhy je potrebné poslať do 13. decembra 2020 do 12:00 hod. Pri hodnotení nerozhoduje rozsah a technická náročnosť spracovania, ale zaujímavý nápad. Návrh môže mať v minimalizovanej podobe aj formu jednoduchej skice, napr. vo formáte JPG, s krátkym popisom návrhu (3-4 vety).

Návrhy sa môžu týkať verejných priestranstiev, budov, interiérov firiem, nákupných centier, hotelov alebo retailových prevádzok, ale aj akýchkoľvek iných typologických druhov, vrátane ideových konceptov. Samsung od návrhov očakáva, že čo najlepšie a najkreatívnejšie využijú potenciál zobrazovacích zariadení, ktoré má vo svojom portfóliu, ale aj vizionárske zobrazovacie zariadenia, ktoré ešte neexistujú, a prinesú čo najväčší benefit pre ich prevádzkovateľov a okoloidúcich a zároveň vytvoria nový pohľad pre architektúru budúcnosti.

„Vyhlásením tejto súťaže chceme dať do pozornosti zobrazovacie zariadenia, ktoré mnoho ľudí a našich zákazníkov nepozná, alebo sa s nimi stretli len v minimálnej miere, a ukázať im, čo všetko dokážu. Súťažou chceme zároveň inšpirovať a povzbudiť architektov a dizajnérov, aby používali nové technické možnosti dynamických zobrazovacích prvkov v úplne nových súvislostiach ako je bežná prax a zaužívané stereotypy. Dúfame, že súťaž bude našich architektov inšpirovať pri ich ďalších reálnych návrhoch,“ uviedol Peter Tvrdoň, riaditeľ divízie pre strategický rozvoj, Samsung Electronics Czech and Slovak.

Súťažiaci sa môžu inšpirovať aj inštaláciami, ktoré už Samsung zrealizoval po celom svete, napríklad na ikonickom Time Square. Pri návrhoch sa však nemusia obmedzovať len na existujúce zariadenia, ktoré má Samsung v sériovej produkcii. Dôležité sú nápady a zaujímavé návrhy, ktoré môžu ísť aj za rámec súčasných technických možností.

Autor najlepšieho a najkreatívnejšieho návrhu získa najnovší interaktívny displej Samsung Flip2 WMR 65 – s uhlopriečkou 65 palcov v hodnote 2 790 Eur s DPH, ktorý je ideálnym prezentačným a pracovným nástrojom nielen pre architekta.

Podmienky a pravidlá celej súťaže sú zverejnené na portáli archinfo.sk

Odovzdanie súťažných návrhov a termíny súťaže:

Vyhlásenie súťaže 28. október 2020.
Termín odoslania súťažných návrhov je 13. december 2020 do 12.00 hod.

O spoločnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inšpiruje svet a tvorí budúcnosť svojimi transformačnými myšlienkami a technológiami. Spoločnosť novo definuje svet televízorov, smartfónov, tabletov, nositeľných inteligentných zariadení a digitálnych spotrebičov, sieťových a pamäťových prvkov, LSI systémov, polovodičov a LED displejov. Samsung je podľa rebríčku Interbrands z roku 2020 piatou najhodnotnejšou značkou sveta s hodnotou 62,3 miliardy USD. Pre najnovšie informácie navštívte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama