Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Novinky zo sanitárnej techniky od spoločnosti Merida Hradec Králové, s.r.o.

Zverejnené: 25. 9. 2008

Firma Merida Hradec Králové, s.r.o. v roku 2007 uviedla na trh zaujímavé novinky z oblasti sanitárnej techniky. Medzi výrobkami išlo predovšetkým o Líniu sanitárneho zariadenia Merida Top a Líniu z nehrdzavejúcej ocele. Tieto výrobky sú vhodné nielen pre administratívne budovy, ale tiež pre rodinné domy.

V dnešnej dobe sa úroveň umyvární a toaliet hodnotí nielen podľa účelnosti, ale tiež podľa dizajnu. Pri vybavovaní sociálneho zázemia a pri výstavbách a rekonštrukciách objektov dochádza veľmi často k nekompletnej inštalácii sanitárneho zariadenia a to môže spôsobiť nečakané problémy. Bežné línie sanitárneho vybavenia toaliet väčšinou obsahujú v rovnakom dizajnu iba dávkovač na mydlo, zásobník na toaletný papier a zásobník na skladané papierové uteráky. Tento obmedzený výber pri potrebe vybavenia toalety ďalšími predmetmi môže spôsobiť nesúlad inštalovaných zariadení. V tom najhoršom prípade môže jeden zle zvolený segment pokaziť dojem z celej miestnosti. Často sa stáva, že po krátkom čase prevádzky budovy je potrebné z dôvodu účelnosti vymeniť alebo doplniť niektorý výrobok z tejto bežnej sústavy. Napr. zásobník na skladané papierové uteráky vymeniť za zásobník na papierové uteráky vo zvitkoch, doinštalovať sušič rukou, pre zabezpečenie eliminácie nepríjemného zápachu nainštalovať osviežovač vzduchu, v prípade potreby zvýšenia hygieny rúk doplniť dávkovač mydla o sprejový dávkovač dezinfekcie atď.

V takom prípade sa z funkčnej a esteticky riešenej toalety alebo kúpeľne estetičnosť logicky pomaly vytráca a zostáva iba funkčnosť. Pokiaľ chceme predísť týmto nepríjemným dôsledkom, je dôležité od samého začiatku vyberať dávkovač na mydlo alebo zásobník na papierové uteráky, ktorý je súčasťou vzhľadovo ucelenej kompletnej sústavy sanitárneho vybavenia.

Merida Top

V tomto smere je na českom trhu jedinečnou líniou Merida Top. Táto sústava pod rovnakým dizajnom ukrýva vždy v dvoch veľkostiach: dávkovač na mydlo, zásobník na papierové uteráky v zvitkoch, zásobník na skladané papierové uteráky, zásobník na toaletný papier vo zvitkoch a ďalej penový dávkovač, sprejový dávkovač, sušič rúk, osviežovač vzduchu a zásobník na skladaný toaletný papier. Spolu je to teda trinásť osobitných druhov výrobkov, ktoré sa môžu rôzne dopĺňať alebo zamieňať. Línie Merida Top je vyrobená z kvalitného, vysoko odolného plastu ABS bielej farby, s možnosťou výberu ozdobného okienka vo farbe transparentnej, šedej a modrej. O vysokej kvalite výrobkov svedčí aj skutočnosť, že dávkovače Merida majú životnosť až na 1 000 000 jednotlivých dávok tekutého mydla.

Línie z nehrdzavejúcej ocele

Línie sanitárnych doplnkov z nehrdzavejúcej ocele od spoločnosti Merida nielenže spĺňajú požiadavky na kompletnosť, ale jej variabilita je ešte vyššia ako u systému Merida Top. Výrobky sú vyrobené z vysoko kvalitnej a pevnej nehrdzavejúcej ocele.

Delia sa podľa spôsobu inštalácie: na zapustené do steny a s montážou na stenu.

Produkty určené pre montáž na stenu sú s matnou alebo lesklou povrchovou úpravou. Lesklá úprava povrchu výrobkov zaisťuje priestorom exkluzívny vzhľad, no na druhú stranu musíme rátať so zvýšeným nárokom na údržbu.

Sanitárne doplnky určené pre montáž do steny nám okrem jedinečnosti riešenia prinášajú úsporu miesta v miestnosti. Spôsob inštalácie ešte viac znemožňuje odcudzenie výrobku. Zariadenie sa umiestňuje medzi profily sadrokartónových priečok, a preto príprava pre bezproblémovú inštaláciu týchto výrobkov už musí začať vo fáze projektu.

Autor: Věra Machková
Foto: Archiv firmy Merida
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama