Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Skeletsystem Goldbeck pre rodinné, bytové a menšie občianske stavby

Zverejnené: 30. 5. 2014

Voľná dispozícia Goldbeck Skeletsystem dáva priestor architektom, v budúcnosti umožňuje jednoduchú zmenu usporiadania domu aj jeho rozšírenie. Výhodná konštrukcia je vhodná ako pre staviteľov, ktorí stavajú svojpomocne, tak aj pre profesionálnych developérov.

Svet stavebníctva sa nezadržateľne uberá smerom k modulárnemu stavaniu a prefabrikovaným celkom. Výrobcovia u nich môžu garantovať parametre a projektanti lepšie prepočítajú výsledné správanie navrhovaného domu. Tento trend ako prvý podchytili stavitelia administratívnych a výrobných objektov, ktoré operujú s voľnou dispozíciou, stavajú sa rýchlo bez potreby ohľadu na klimatické podmienky a skoro bez procesov, ktoré vyžadujú dlhé technologické prestávky. Výrazne sa u nich tiež stráži budúca energetická náročnosť a možnosť rozširovania a prispôsobovania.

Práve zo skúsenosti s výstavbou veľkých objektov z prefabrikovaných celkov vychádza systém Skeletsystem Goldbeck pre rodinné, bytové a menšie občianske stavby.

Skeletsystem Goldbeck pri stavbe obchodnej budovy
Skeletsystem Goldbeck pri stavbe obchodnej budovy

Bodové založenie a základová doska

Konštrukcia Skeletsystem Goldbeck využíva inovatívny spôsob montovanej, bodovo podopretej základovej dosky, ktorý odstraňuje veľké množstvo výkopových prác. Výpočty a statika vychádza z dlhoročných skúseností spoločnosti Goldbeck s výstavbou veľkých objektov.

Pre základovú dosku a stropy využíva systém predpäté dutinové dielce Spiroll, ktoré sú štandardne uložené na železobetónových prievlakoch o hrúbke 200 mm a výške 500 mm. Celý systém je možné doplniť o balkóny a schodisko.

Konštrukcia základovej dosky Skeletsystem sa behom dvoch rokov ukázala viac ako vhodná do zložitého svahovitého terénu, kde účinne rieši statiku a hydrológiu svahu. Navyše investor výrazne šetrí na výkopových prácach a betónovaní.

Založenie Skeletsystem sa osvedčilo tiež v záplavových oblastiach. Skeletsystem tvorí pevný základ domu a najčastejšie ohrozovaného prízemia, ktorý nepodlieha jednoducho skaze, na rozdiel od drevostavieb a prefabrikovaných sendvičových konštrukcií. Podlaha prízemia, ktorá je umiestnená nad rovinou terénu sa tiež po zatopení jednoducho odvetráva a vysušuje.

Poschodový dom postavený zo Skeletsystemu Goldbeck
Poschodový dom postavený zo Skeletsystemu Goldbeck

Voľná dispozícia a variabilita

Skeletsystem Goldbeck sa dá využiť pre konštrukciu základovej dosky, prízemného bungalovu, poschodového domu (možné je aj viacposchodového) alebo napríklad garáže, predajne. Má dobré využitie pri konštrukcii polikliník, autosalónov alebo napríklad profesionálnych dielní. Často sa používa tiež pre stavby obchodov a skladov.

Vo všetkých typoch budúceho využitia stavby hrá hlavnú rolu voľná dispozícia a možnosť použiť napríklad široké panoramatické okná, či už pre obývaciu izbu alebo napríklad showroom. Jedná sa ale tiež o zaujímavé riešenie pre niekoho, kto počíta v budúcnosti s rozšírením objektu.

Vymurovávanie Skeletsystemu pri stavbe bungalovu
Vymurovávanie Skeletsystemu pri stavbe bungalovu
Finálny vzhľad bungalovu
Finálny vzhľad bungalovu

Pre svojpomocných staviteľov aj profesionálov

Zo skúseností zákazníkov vieme, že Skeletsystem je vhodným riešením pre stavbu svojpomocne hlavne preto, že eliminuje časovo a organizačne náročné práce, akými sú napríklad debnenie a betónovanie stropov, podláh a vencov. Celá konštrukcia, ktorú zabezpečujú priamo montéri Goldbeck, zaberie približne štyri dni v prípade poschodového rodinného domu. Vymurovanie obvodových konštrukcií môže staviteľ vykonávať sám, s pomocou miestnej firmy alebo remeselníkov, spravidla behom niekoľkých málo dní. Zároveň je možné súbežne pracovať na krove a streche objektu.

Goldbeck Skeletsystem je možné bez problémov použiť pre konštrukciu nízkoenergetických aj pasívnych domov. Pre obvodové steny je možné použiť klasické keramické alebo iné murovacie materiály, drevené konštrukcie a sendviče alebo sklenené a oceľové prvky.

Rovnaké výhody ako drobný staviteľ ocení aj profesionálny developér bytových a rodinných domov, ktorý navyše môže využiť aj ďalších služieb Goldbeck. Zázemie a záruky stabilnej silnej spoločnosti, prepracované postupy a vlastní zamestnanci sú k dispozícií každému zákazníkovi.

Viac na www.skeletsystem.cz.

Autor: Jana Urbánková
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama