Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Sklenené panely na vykurovanie interiérov

Zverejnené: 30. 9. 2018

Perfektný vzhľad, jednoduchá inštalácia a regulácia je pre moderné sálavé panely typická. Spolu s výhodami, ktoré sálavé vykurovanie ponúka, je najlepším dôvodom k ich využitiu v interiéri bytov, domov, ale aj kancelárskych priestorov.

Sálavý panel je výrobok, ktorý sa dá pri určitom zjednodušení popísať ako kombinácia vykurovacej plochy a vykurovacieho prvku zahrievajúceho plochu. Napriek tomu sa jedná o produkt, ktorý prekvapí tepelným komfortom, úspornosťou, znížením prúdenia prachu v miestnosti, ušľachtilými materiálmi, nadčasovým dizajnom, variabilitou pri uchytení a umiestnení v interiéri či exteriéri.

Z materiálov sálavých panelov je dlhodobo najatraktívnejšie sklo. Bezrámové sklenené GR panely sa navyše vyrábajú v niekoľkých farebných prevedeniach – farba skla môže byť biela, čierna, žlto-zelená, červená a matné zrkadlo. Sú určené predovšetkým k vykurovaniu obytných priestorov, ale v ponuke je aj typ GRT, vybavený nerezovým držiakom uterákov, ktorý je určený špeciálne k vyhrievaniu kúpeľní. Tieto panely sú na našom trhu mimoriadne obľúbené, ale z konštrukčných dôvodov ich je možné umiestniť len na stenu. Preto v porovnaní so stropnými panelmi odovzdávajú približne 50% energie konvekciou. Táto skutočnosť neznamená stratu energie alebo nižšiu účinnosť, iba sa percentuálne zmení pomer spôsobov odovzdávania tepla. U obytných priestorov to dokonca môže byť výhoda, pretože sa tým kompenzuje jedna z mála nevýhod čisto sálavého kúrenia, tj. pomalá dynamika vykurovacieho systému.

Cenovo dostupné a vzhľadovo veľmi atraktívne panely sú sálavé panely ECOSUN G so sklenenou čelnou doskou a možnosťou individuálnej potlače. Žiadané sú tiež sklenené sálavé panely ECOSUN GS, ktoré charakterizuje elegantný dizajn (vychádza z bezrámových sklenených GR panelov) a univerzálnosť. Úchyty umožňujú inštaláciu týchto panelov na stenu aj na strop.

Sklenené sálavé panely tak môžete umiestniť na stenu aj strop, univerzálne sú aj z hľadiska využitia v jednotlivých miestnostiach. Uplatnia sa v reprezentatívnych priestoroch, halách, bežných obytných miestnostiach aj kúpeľniach. Tam navyše – vďaka nerezovým madlám – nielen hrejú, ale sú aj praktickým pomocníkom. Aj napriek tomu, že sklenené panely odovzdávajú väčšinu tepelnej energie formou infračerveného žiarenia, ich prevádzka sa pri vykurovaní obvykle riadi reguláciou snímajúcou teplotu priestoru, v ktorom sú panely umiestnené. Pretože elektrické vykurovanie už vo svojej podstate ponúka reguláciu každej jednotlivej miestnosti alebo priestoru samostatne, je možné aj objekty, kde je inštalované sálavé vykurovanie, riadiť po jednotlivých miestnostiach.

Užitočné je aj široké spektrum doplnkov, ktoré zjednodušujú umiestnenie sálavých panelov – okrem už spomenutých nerezových madiel tu môžeme zaradiť integrované bezdrôtové prijímače či bezdrôtové termostaty alebo chrómové podpery, dovoľujúce postaviť sklenené panely na podlahu.

Sálavé vykurovacie panely je možné zhotoviť aj z masívnej 3 cm leštenej kamennej dosky, ktorú je možné vybrať z niekoľkých druhov mramorov

Viac informácií o sálavom vykurovaní nájdete na www.fenixgroup.cz.

Kontakty:
FENIX Group a.s.
Slezská 2, 790 01 Jeseník 535
Tel.: +420 584 495 441

Autor: Peter Šovčík, preklad: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama