Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 28.4.

So stavbou, rekonštrukciou aj optimalizáciou nákladov za bývanie vám poradí v septembri FOR ARCH 2023

Zverejnené: 14. 9. 2023

Medzinárodný stavebný veľtrh FOR ARCH tento rok prebehne v dňoch 19. až 23. septembra v PVA EXPO PRAHA a opäť bude prehliadkou toho najlepšieho naprieč stavebnými odvetviami. Už 34. ročník najvýznamnejšej akcie v odbore prinesie návštevníkom tipy a inšpiráciu pre stavbu, rekonštrukciu a energetické úspory v domácnostiach. Nebude chýbať program pre odborníkov aj širokú verejnosť.

Počas 34. ročníka veľtrhu FOR ARCH ponúknu svoje nové produkty a technológie najvýznamnejšie firmy zo všetkých oblastí stavebníctva, pripravený bude sprievodný program pre odborníkov aj širokú verejnosť a návštevníci môžu využiť bezplatné konzultácie s profesionálmi v poradenských centrách.

„V PVA EXPO PRAHA sa tento rok predstavia najvýznamnejšie spoločnosti z oblastí elektroniky a zabezpečenia, stavby, drevostavieb, vykurovania aj wellness & spa a ponúknu produktové novinky aj kvalitnú prácu,“ povedala riaditeľka veľtrhu FOR ARCH Kateřina Maštalířová.

Hlavnými témami, ktoré budú rezonovať všetkými odvetviami, zostávajú aj pre tohtoročný ročníkpredovšetkým úspory energií, alternatívne zdroje energie alebo štátne dotácie.

„Naším cieľom je energetické renovácie domov sprístupniť pre čo najviac domácností, zameriame sa viac na bytové domy. Práve v týchto dňoch rokujeme s Európskou komisiou o využití prostriedkov Národného plánu obnovy pre nízkoúrokové pôžičky. Pripravujeme aj variant financovania formou záloh, ktorý už dnes poskytujeme seniorom a invalidným občanom v NZÚ Light. Umožníme tak čerpať dotácie aj mladým rodinám, ktoré nemajú toľko vlastných úspor, aby napríklad renovovali dom s pomocou štandardnej Novej zelenej úsporám, ale nespĺňajú podmienky ani NZÚ Light,“ povedal minister životného prostredia Petr Hladík.

Bohatý program aj prestížne ocenenie

Organizátori veľtrhu usporiadavajú aj bohatý sprievodný program ponúkajúci profesionálom zo stavebných odborov konferencie, workshopy či prednášky odborníkov z rôznych odborov. Nebudú chýbať napríklad konferencie od Zväzu podnikateľov v stavebníctve zamerané na kombinované stavby, digitalizáciu či BIM. Do Letňan sa v rámci FOR ARCH opäť vráti populárna konferencia Požiarna bezpečnosť usporiadaná portálom TZB-info. Široká verejnosť môže využiť napríklad poradenstvo v poradenských centrách aj na stánkoch vystavovateľov. V rámci veľtrhu sa udelia prestížne ceny súťaží GRAND PRIX za najzaujímavejšie vystavené produkty a TOP EXPO za najpútavejšie expozície, pretože FOR ARCH je tradičným miestom, kde sa prezentujú najmodernejšie technológie, produkty a riešenia. Tie najlepšie z nich počas prvého dňa konania akcie ohodnotí na stánkoch vystavovateľov odborná porota. Exponáty sa posudzujú z hľadiska technických parametrov, progresívnej technológie, netradičného nápadu, mimoriadnej kvality za prijateľnú cenu, materiálu, ekológie, energetickej úspornosti i možnosti uplatnenia na trhu.

Viac informácií o veľtrhu na www.forarch.cz.

Autor: Tlačová správa 1) redakčne upravené
Foto: ABF, a.s.

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama