Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 24.4.

Spojovacie prvky pre rúrkové systémy

Zverejnené: 17. 8. 2009

Britská spoločnosť John Guest, ktorá bola založená v roku 1960, je najväčším svetovým výrobcom nastavovacích spojok, ventilov, rúrok a hadíc z plastu pre rôzne oblasti priemyselného použitia. Výhradné zastúpenie, odbytové strediská a obchodníkov nájdeme vo viac ako päťdesiatich štátoch celého sveta. Dcérskou spoločnosťou v Českej republike je firma John Guest Czech s.r.o.

V širokom sortimente firmy nájdeme napríklad nastavovací spojovací systém a rúrky pre použitie v sanitárnych a vykurovacích systémoch, spojky, ventily a plastové rúrky pre nápojovú techniku a úpravu vody a pre použitie v tlakovzdušných vedeniach, ďalej nastavovacie spojky pre palivové, brzdové, podtlakové a klimatizačné systémy a tiež produktový rad k prepojeniu PE-ochranných trubíc pre svetlovodné káble.

Sanitárne a vykurovacie systémy

Pre tieto systémy vyrába spoločnosť nastavovacie spojky, ohybné hadice, flexibilné rozvody, rozdeľovače, ventily a kohúty.


Systém rúrka v rúrke umožňuje cirkuláciu teplej vody u slučky pre teplú vodu, ktorá sa uzatvára nie z vonku, ale vo vnútri rúrky.

Medzi novými výrobkami, ktoré firma John Guest po prvýkrát v Českej republike vystavovala na 50. MSV v Brne a tiež na veľtrhu AQUA-THERM v Prahe, bol systém rúrka v rúrke pre rozvody teplej vody. Použitie tejto novinky je výhodné v prípade, pokiaľ je spotrebič teplej vody významne vzdialený od zdroja napr. bojlera.

Novinka pripojenia – rúrka v rúrke

Systém rúrka v rúrke umožňuje cirkuláciu teplej vody u slučky pre teplú vodu, ktorá sa uzatvára nie zvonku, ale vo vnútri rúrky.


Konštrukcia ventilu ASV umožňuje jeho zaradenie do už existujúceho skrutkového spojenia

Vo vnútri našich spojok a rúrok o minimálnom priemere 20 mm, je vedená hadička o vonkajšom priemere 8 mm (vid obr.), ktorá slúži pre vrátenie teplej vody od najvzdialenejšieho spotrebiča späť do bojlera.

Uzatvárací rohový ventil

Ďalšou novinkou v sortimente spoločnosti je uzatvárací rohový ventil ASV (Angle Stop Valve), ktorý bol vyvinutý pre použitie na európskom trhu. Konštrukcia ventilu umožňuje jeho zaradenie do existujúceho skrutkového spojenia (napr. pred rohový ventil, pred hadicové pripojenie drezovej alebo umývadlovej batérie). K dispozícii sú tieto rozmery – vnútorné a vonkajšie závity (1/2” bsp, 3/8” bsp) a pripojovacie nástrčky (3/8”, 1/4”).


Stánok spoločnosti John Guest Czech s.r.o. na veľtrhu AQUA-THERM v Prahe

Ventil môže byť použitý na pripojenie kávového alebo nápojového automatu či iného zariadenia. Pripojený prístroj môže byť pre servisné účely odpojený od prívodu vody, bez toho, aby bol blokovaný prietok vody, na ktorý je ventil pripojený. Integrovaný spätný ventil na nástrčnej strane bráni prípadnému spätnému prúdenie do stávajúceho vedenia.

1 Redakčne upravila Hana Solařová
Autor: Ing. Jiří Houdek<sup>1</sup>
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

reklama