Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 18.4.

Stavebný veľtrh Coneco je späť: Bývajte kvalitne, zdravo a úsporne

Zverejnené: 17. 3. 2022

Pandémia do zásadnej miery zmenila pohľad na to, ako nazeráme na svoje bývanie. Práca z domu, obmedzenie cestovania a dôraz na ochranu zdravia sa premietajú do zvýšených nárokov na obytné priestory, ktoré musia plniť viacero funkcií naraz. Aktuálne trendy v stavebníctve odrážajú aj medzinárodné veľtrh Coneco a Racioenergia, ktoré sa v Inchebe pre pandémiu uskutočnili naposledy v roku 2019.

Od stredy 23.3. do soboty 26.3. na vás čaká ponuka stavebných materiálov, komponentov a riešení pre kvalitné a zdravé bývanie, ktoré navyše môže byť aj úsporné. Vystavovatelia zo siedmich krajín predstavia novinky pre stavbu, rekonštrukciu aj záhradu, vďaka ktorým si môžete vytvoriť bývanie podľa svojich predstáv.

Spájanie vonkajších a vnútorných priestorov

Pandémia zmenila spôsob nazerania na cestovanie a mnoho ľudí v tomto smere zostáva naďalej opatrných. Trendom, ktorý sa v uplynulom období posilnil, preto bude aj v budúcnosti prepájanie interiéru s exteriérom a vytváranie relaxačných zón. Na veľtrhu Coneco objavíte napríklad veľkoformátové okná, bazény, ploty, tieniacu a záhradnú techniku či exteriérové kuchyne, ktoré vám pomôžu vniesť do nehnuteľností žiadanú atmosféru.

Ekologické a úsporné stavby a bývanie

Ceny energií sa v ostatnom období dramaticky zvýšili a ako jedna z odpovedí na tento fakt sú technológie či stavby, ktoré dokážu energie šetriť. Pomôžu vám napríklad solárne strešné škridly, rekuperačné jednotky s inovatívnym systémom riadenia, prevetrávané fasády či inteligentné termostaty znižujúce prevádzkové náklady. Okrem týchto a ďalších úsporných riešení na veľtrhoch Coneco a Racioenergia môžete spoznať aj výhody drevodomov, pasívnych domov a domov vyrobených z keramických prefabrikátov. Navyše, partnerom tohtoročného veľtrhu je Štátny fond rozvoja bývania, ktorý na Coneco prináša aj výhodné úvery s 0 % úrokom a ďalšie možnosti pre výhodnú kúpu a obnovu bytových domov či bytov.

Prírodné materiály a dizajnové riešenia

Jedným z trendov, ktorý sa v posledných rokov dostáva výrazne do popredia, je používanie prírodných materiálov. Obklady či dlažby z dreva či kameňa dokážu vniesť do exteriéru aj interiéru teplo, pohodu aj exkluzívny vzhľad. Vyskúšajte napríklad ónyxové steny v obývačke či ako obklad vane, prípadne dlažby z čadiča, ktoré majú prvotriednu odolnosť aj životnosť. Denné svetlo má pozitívny vplyv na zdravie a náladu, a do tmavých miest v interiéri ho môžete dostať svetlovodmi, ktoré svetlo zbierajú na streche či fasáde a následne ho privádzajú tubusmi. Tieto aj ďalšie novinky rovnako nájdete zastúpené v portfóliu vystavovateľov.

Veľtrhy CONECO/RACIOENERGIA sa uskutočnia do od 23. do 26. marca, každý deň od 10:00 do 18:00.

Autor: Tlačová správa
Foto: Coneco

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama