Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Strecha, vyrábajúca "zelenú" elektrinu - Lindab SolarRoof

Zverejnené: 31. 8. 2019

Lindab, svetový výrobca a predajca strešných krytín a odkvapových systémov z vysokokvalitnej švédskej ocele, uvádza na slovenský trh strešný systém Lindab SolarRoof, v ktorom sú fotovoltaické panely na výrobu elektrickej energie priamo integrované na strešnú krytinu.

Lindab SolarRoof je komplexný balík riešení pre tých, ktorí chcú kvalitnú a esteticky príjemnú strechu, ktorá zároveň dodáva vášmu domu energiu zo slnka. Využitím tohto riešenia ušetríte materiál, čas montáže a v neposlednom rade financie.

Riešenie Lindab SolarRoof obsahuje strešnú krytinu s integrovaným fotovoltaickými panelmi vrátane výkonových optimalizérov a fotovoltaického meniča napätia. Okrem toho zákazník získava prístup k mobilnej aplikácii, ktorá umožňuje sledovať výrobu elektriny v reálnom čase.

Fotovoltaické panely v rámci systému Lindab SolarRoof využívajú najmodernejšiu technológiu CIGS (Copper-Indium-Gálium-selenidu). Tá zaisťuje vysokú účinnosť získavania energie z niekoľkých spektier slnečného žiarenia, využíva aj pre oko neviditeľné žiarenie a má toleranciu voči zatieneniu. CIGS panely majú v zamračenom a daždivom počasí až o 20% vyšší výkon v porovnaní s panelmi kremíkovými.

V priebehu dňa tak pracujú dlhší čas, a to aj v zhoršených svetelných alebo náročnejších klimatických podmienkach, a sú preto vhodné k celoročnému využívaniu. Elegantný čierny vzhľad ich priamo predurčuje pre domy s vysokými architektonickými nárokmi.

Strecha Lindab SolarRoof má širokú škálu využitia: hodí sa pre budovy v pamiatkovo chránených oblastiach, novostavby i rekonštrukcie. Najlepšie sa hodí pre šikmé strechy s dĺžkou krokvy minimálne 3,3 m. Najvhodnejšie pre inštaláciu panelov sú plochy naklonené na juh, ale aj tie so sklonom na východ a západ fungujú veľmi dobre.

Ako to funguje?

1. Fotovoltaické panely zachytávajú slnečné žiarenie a menia ho na jednosmerný prúd (DC).

2. Optimalizéry zaisťujú, že fotovoltaické panely pracujú po celú dobu v optimálnom pracovnom režime. Sledujú maximálny výkon fotovoltaického panelu individuálne pre každý pár solárnych panelov. Taktiež fungujú ako bezpečnostné vypínače jednosmerného prúdu.

3. Striedač potom prevedie prúd z jednosmerného (DC) na striedavý (AC), ktorý môže byť použitý pre napájanie najrôznejších zariadení, alebo pre nabíjanie Vášho elektromobilu.

4. Prevádzkovateľ distribučnej siete umiestnení na odberné miesto elektrometer, ktorý sleduje množstvo odobranej energie do distribučnej siete.

5. Celá nadbytočná energia, ktorá nie je spotrebovaná domácnosťou ide do akumulačnej batérie, alebo do distribučnej siete, prípadne do virtuálnej úložne. Ekologicky vyrobenú elektrinu tak môže spotrebovať niekto iný, alebo si ju môže neskôr vyzdvihnúť z virtuálnej úložne a spotrebovať na vlastné účely.

Viac na www.stresnysystem.sk/lindab-solar-roof

Autor: PR článok spoločnosti LINDAB
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama