Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Strechy Praha 2020

Zverejnené: 30. 1. 2020

Dvadsiatydruhý ročník veľtrhu Strechy Praha privíta v dňoch 6.-8. 2. 2020 v PVA EXPO PRAHA Letňany najvýznamnejších výrobcov a dodávateľov z odboru. Ponúkne komplexné riešenie pre stavbu a renovácie striech, rekonštrukcie a úsporné bývanie, vrátane množstva produktových noviniek. Súčasne s ním sa uskutočnia veľtrhy Solar Praha, Remeslo Praha a Festival dreva a náradia. Predchádzajúci ročník zaznamenal rekordný počet návštevníkov, ktorých prišlo viac než 25 tisíc.

Pripravený je rozsiahly sprievodný program prednášok, seminárov, workshopov a diskusných fór, kde poprední odborníci načrtnú najnovšie trendy a technologické riešenia v odbore striech a úspor energií, vrátane pálčivých problémov pri stavbách a rekonštrukciách striech.

Využitie strešných plášťov pre bežný život

Novinkou v sprievodnom programe je prednáškový blok s názvom "Využitie strešných plášťov pre bežný život". Blok s ukážkami realizovaných diel súvisí s hlavnou témou veľtrhu, ktorou sú pochôdze ploché strechy - strešné záhrady, terasy, lodžie a balkóny.

Prevetrávané vzduchové medzery obvodových plášťov a striech

Projektantom, zhotoviteľom stavieb a striech aj širšej odbornej verejnosti je určený 6. ročník Fóra drevených konštrukcií usporiadaný organizáciou ČKAIT. Renomovaní odborníci sa vyjadria ku konkrétnym problémom realizovaných obvodových plášťov a striech, kedy je potrebné splniť základné požiadavky na konštrukcie, ktorými sú tepelná ochrana, požiarna bezpečnosť, mechanická odolnosť, ochrana vnútorného prostredia, ochrana zdravia a ďalšie.

Izolácia v paragrafoch

Profesionáli si iste nenechajú ujsť 21. ročník odbornej konferencie Izolácie, usporiadanej spoločnosťou A.W.A.L., ktorá má tento rok podtitul "Izolácia v paragrafoch". Limity pre realizácie stavebných diel udávajú práve paragrafy, respektíve legislatívne mantinely slúžiace k ochrane okolia stavby. Konferencia má, okrem iného, za cieľ vysvetliť nielen vlastné "paragrafy", ale predovšetkým procesy, ktoré sa za nimi schovávajú.

Festival dreva a náradia

Úspešne naštartovaný projekt festivalu so širokou ponukou náradia, nástrojov, techniky a ďalšieho remeselného vybavenia pokračuje. Návštevníci sa môžu tešiť na novinky v segmente ručného aj elektrického náradia, na rozmanitú ponuku pergolí a ďalších drevených prvkov a množstvo ďalších atraktívnych komodít. V predvádzacej aréne budú každý deň prebiehať prednášky, workshopy, ukážky moderných i tradičných tesárskych techník, inovácií v spojoch, ukážky prác učňov, stretnutie s osobnosťami v odbore aj súťaže zručnosti o pekné ceny.

Konferencia 3. a 4. fáze EET

Na aktuálne dianie v spoločnosti reaguje konferencia "Elektronická evidencia tržieb 3. a 4. fáza", ktorá zahŕňa aj remeselné práce. Konferenciu s podtitulom "Papier alebo mobil? Poradíme, čo bude výhodnejšie " organizuje druhý veľtržný deň Asociácie malých a stredných podnikov a živnostníkov ČR.

Digitalizácia v remesle, využitie dronov v stavebníctve

Už na predchádzajúcom ročníku veľtrhu prebehli aktivity z oblasti digitalizácie remesla, ktorých cieľom je zvyšovanie produktivity firiem. Tento rok sú pripravené ďalšie témy s cieľom pomôcť firmám k väčšej konkurencieschopnosti. Ide o moderné trendy zameriavania konštrukcií, využitie dronov v oblasti stavieb a rekonštrukcií striech, 3D skenovanie, čo je a nie je možné s dronom prevádzkovať, aký dron vybrať. Všetko bude doplnené praktickými skúsenosťami a poradenstvom.

Solar Praha

Súbežný veľtrh úspor energií Solar Praha prinesie, okrem iného, najčerstvejšie informácie z oblasti domácej, ale aj "firemnej" fotovoltaiky. Na prednáškach zaznejú praktické skúsenosti z ročnej prevádzky fotovoltaickej elektrárne na rodinnom dome, čo možno očakávať, aké sú výhody a limity, prečo je dôležitá akumulácia, ako optimálne využívať vyrobenú elektrinu a aké dotácie možno čerpať. Ďalšou témou budú napríklad akumulátory a virtuálne batérie. Sobotňajší blok s názvom "Fotovoltaika pre začiatočníkov a mierne pokročilých" bude prispôsobený širokej verejnosti.

Na stránkach www.strechy-praha.cz môžete získať zľavnenú vstupenku na súbeh veľtrhov Strechy Praha, Solar Praha, Remeslo Praha, For Pasiv, For Wood a For Therm 2020.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív redakcie
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama