Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Svetová premiéra smaltovaných umývadiel Kaldewei na ISH vo Frankfurte

Zverejnené: 5. 6. 2015

Špičkový nemecký výrobca smaltovaných vaní a sprchovacích vaničiek otvára v roku 2015 nový segment výrobkov. Umývadlá zo smaltovanej ocele Kaldewei sú dôsledným rozšírením jeho existujúceho portfólia.

Okrem nových dizajnových rád sú k dispozícii tiež umývadlá, ktoré sa dajú kombinovať s najúspešnejšími modelovými radami od Kaldewei. Spotrebitelia tak majú možnosť zariadiť svoju kúpeľňu od sprchovacieho priestoru cez kúpaciu vaňu až po miesto určené k umývaniu v jednotnom materiáli, harmonickom dizajne a vyladenom farebnom prevedení. „ďaka tomuto rozšíreniu prenášame silné stránky materiálu smaltovaná oceľ Kaldewei, ako napríklad odolnosť, hygienickosť a jednoduché čistenie z osvedčených extra plochých sprchových vaničiek a kúpacích vaní Kaldewei na umývadlá. To nie je len prejavom dôslednosti, ale zodpovedá to aj opakovanému prianiu popredných architektov, stavebníkov a osôb, ktoré rozhodujú o objektoch,” vysvetľuje Franz Kaldewei.

Harmónia v kúpeľniach

K dôležitým setom výrobkov Kaldewei Puro, Cono a Centro si je možné súčasne obstarať tiež ladiace umývadlá zo smaltovanej ocele Kaldewei. Tie svojim dizajnom nadväzujú na charakteristické prvky kúpacích vaní alebo sprchových vaničiek a ponúkajú v modernej kúpeľni perfektnú kombináciu. Napríklad kúpacia vaňa Conoduo a jej doplnok, extra plochá sprchová vanička Conoflat vytvárajú spolu so zladeným umývadlom jeden dizajnový set, který spája puristické tvarové poňatie a štvorcový smaltovaný kryt odtoku.

Umývadlá Kaldewei Silenio na dosku
Umývadlá Kaldewei Silenio na dosku
Zápustené umývadlá Kaldewei Puro
Zápustené umývadlá Kaldewei Puro

Kaldewei Meisterstück Emerso od Arika Levyho

V spolupráci s hviezdnym dizajnérom Arikem Levym rozšírila firma Kaldewei svoj luxusný segment Meisterstücke okrem voľne stojacej kúpacej vane tiež o zladenú radu umývadiel. Ťažiskom je stále napätie medzi strohou geometriou a mäkko plynúcimi tvarmi a uhlami, ktoré pozorovateľov znovu a znovu vťahujú do svojho kúzla. „Nešlo len o to navrhnúť nový tvar – našou snahou bolo nájsť radu parametrov, v ktorej konečnom výsledku bude dokonalý výrobok.” vysvetľuje Arik Levy. Umyvadlo Meisterstück Emerso je inverzálne stvárnený náprotivok ku kúpacej vani Meisterstück Emerso, ktorý je s vaňou v dokonalej harmónii tým, že zachytáva jej charakteristické vlastnosti. Ako odliate z jedného kusu smaltovanej ocele Kaldewei a s jemným sklonom okrajov smerom dovnútra je voľne stojace umývadlo Emerso prístupné zo všetkých strán a nevšedným spôsobom ovplyvňuje architektonické stvárnenie kúpeľne. Meisterstück Emerso od Arika Levyho je dostupné tiež ako zápustné.

Umývadlá Kaldewei Cono na dosku a vaňa Meisterstück CONODUO
Umývadlá Kaldewei Cono na dosku a vaňa Meisterstück CONODUO
Umývadlá Kaldewei Centro na dosku
Umývadlá Kaldewei Centro na dosku

Kaldewei Sileni od Anke Salomon

Kúpacie vane a umývadlá tejto rady sú navzájom zladené a vyznačujú sa harmonickými plynulými tvarmi. Na stranách sa vnútorné obrysy umývadla Silenio jemne zvažujú smerom dovnútra a vytvárajú mäkkú a prirodzenú priehlbinu. Oproti tomu poskytuje precízny okraj a príkro spadajúca zadná časť umývadla optimálny komfort.

Vaňa Kaldewei Incava a umývadlá Kaldewei Silenio
Vaňa Kaldewei Incava a umývadlá Kaldewei Silenio

Jednotný materiál pre sprchovú vaničku, vaňu a umývadlo – smaltovaná oceľ Kaldewei

Všetky umývadlá od Kaldewei je možné použiť samostatne v priestore, ale na druhej strane ponúkajú vďaka pravým uhlom a malým polomerom rohov dokonale elegantné a nadčasové stvárnenie tiež v kombinácii s nábytkom a doskami. Inštalácia umývadiel je jednoduchá a spoľahlivá. Od vstavaného prevedenia pod dosku, cez umývadlá zapustené do dosky, položené na dosku alebo montované na stenu, až po stĺpové umývadlo Meisterstück, voľne umiestnené v priestore. Umývadlá Kaldewei je možné obstarať až v štyroch rozmeroch v každej rade modelov.

Smaltovaná oceľ sa v kúpeľni osvedčuje už celé desaťročia vďaka svojim jasným materiálovým prednostiam. Povrch zo smaltovanej ocele Kaldewei nie je len výnimočne kvalitný, ale je možné ho jednoducho čistiť a vykazuje veľmi dlhú životnosť.

Autor: Mgr. Ivana Marcinová
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama