Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 18.4.

Systém odpadových rúrok a tvaroviek Ultra dB

Zverejnené: 22. 3. 2016

Firma OSMA sa špecializuje na výrobu a predaj kanalizačných a odpadových systémov. V súčasnej dobe prichádza na trh so špeciálnym systémom Ultra dB. Ide o odpadové potrubie so zníženou hlučnosťou, vyrábané z minerálom plneného polypropylénu a disponuje veľmi dobrými akustickými vlastnosťami.

Kanalizačný a odpadový systém OSMA Ultra dB

Jedinečný systém tichých odpadových rúr a tvaroviek Ultra dB je kvalitný produkt z polypropylénu, obsahujúci väčšie množstvo minerálneho plniva. To prepožičiava odpadovým rúrkam a tvarovkám Ultra dB vynikajúce mechanické a akustické vlastnosti, ktoré významne znižujú intenzitu hluku prenikajúceho cez stenu potrubia do okolia. Ultra dB systém je tak predurčený pre použitie vo všetkých oblastiach pozemného staviteľstva (rodinné aj bytové domy, priemyslové, kultúrne a športové stavby, nemocnice, hotely, atď.)

Takmer žiadny hluk

Tento systém je schopný hluk účinne tlmiť už v mieste jeho samotného vzniku a to vo vnútri potrubia. Navyše dokáže zamedziť aj jeho vedenie stenou rúry. Rúrky sú tvorené z dvoch vrstiev − vnútorná biela a vonkajšia modrá. Na prechode z jednej fázy do druhej dochádza k tlmeniu hluku. Rúrky aj tvarovky obsahujú minerálne plnivo, ktoré prestup hluku znižujú.

Použitý polymér obsahujúci minerálne plnivo vysokej molekulovej hmotnosti bol podrobovaný mnohým testom, ktoré potvrdili, že odpadové potrubie Ultra dB je schopné tlmiť hluk.

Roky skúseností

Vďaka štruktúre odpadových rúr a tvaroviek Ultra dB je možné dosiahnuť hodnôt hluku blížiacich sa prahu vnímania ľudského sluchu. Pri testovaní boli dosiahnuté oveľa nižšie hodnoty, než aké vyžaduje DIN 4109 – norma, určujúca hlukové podmienky v priestoroch chránených pred hlukom. Nameraná hodnota 24 dB(A) bola dokonca nižšia, než požiadavka 25 dB(A) prísnejšej nemeckej smernice VDI 4100.

Odolná a robustná konštrukcia

Rúrky a tvarovky Ultra dB sa vyznačujú výborným pomerom medzi cenou a úžitkovou hodnotou. Sú dodávané v dimenziách DN 50–160. Kvalitný materiál, spracovanie, povrchová úprava a kvalitný obal sú zárukou, že obstoja aj v extrémnych podmienkach u najnáročnejšieho zákazníka.

Vysoká a trvalá kvalita

Laboratórne skúšky výrobného podniku a stála medzioperačná kontrola počas výrobného procesu sú zárukou trvalej a vysokej kvality.

Bývanie na úrovni

V súvislosti s rastúcimi nárokmi na hygienu vnútorného prostredia stavieb, ku ktorej ochrana pred hlukom nepochybne patrí, sú navrhované a vyrábané produkty, ktoré spĺňajú prísne ekonomické aj ekologické kritériá. Ultra dB systém vďaka svojim vlastnostiam tieto kritériá maximálne spĺňa a jeho použitie pri výstavbe či rekonštrukcii vedie jednoznačne k zvýšeniu štandardu bývania a tým k zhodnoteniu nehnuteľnosti.

Technické informácie

Odpadové potrubie z polypropylénu, odolávajúce vysokým teplotám je vyrábané podľa AT ITB AT-15-9406/2014 s vlastnosťami podľa EN 1451-1, prípadne EN14758-1.

Systém je určený k výstavbe pripojovacieho, odpadového, vetracieho a zvodného potrubia vo vnútri budov v prípade vyššieho teplotného či chemického zaťaženia, avšak bez nároku na zníženú horľavosť.

V skratke o spoločnosti Osma

Spoločnosť Gebr. Ostendorf – OSMA spracovávanie plastov, s.r.o. bola založená v roku 1994 pod názvom OSMA spracovávanie plastov, Ostendorf & Mazeta s.r.o. ako spoločný podnik firiem MAZETA spol. s r.o. a Gebr. Ostendorf Kunststoffe GmbH & CO KG, nemeckého výrobcu potrubných systémov s dlhoročnou tradíciou. Firma zamestnáva okolo 80 zamestnancov, z ktorých 85 % pracuje vo výrobe a sklade. Firma pôsobí na trhu už viac než 21 rokov.

¹) Spracované z podkladov firmy OSMA

Autor: Zuzana Fajfrová¹)
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama