Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 5.5.

Torenit – inovatívne riešenie pre moderné stavby

Zverejnené: 21. 8. 2021

Zabudovanie okien, dverí a portálových systémov do stavebných otvorov má zásadný vplyv nielen na ich tepelnoizolačné vlastnosti, ale aj funkčnosť a dlhodobú životnosť celej stavby. Ak hľadáte spoľahlivé riešenie, ktoré zabezpečí dokonalú izoláciu a zároveň optimálne odvetrávanie vnútorných priestorov, podkladový profil Torenit® má všetky požadované vlastnosti pre moderné stavebné výplne.

Spoločnosť TOR Cheb má vlastný vývoj a výrobu na jednom mieste, všetko je v jej réžii a pod kontrolou, bez externých spracovateľov a medzičlánkov.

Spoločnosť TOR Cheb sa v odbore dodávok materiálov pre výrobu okien, dverí a portálových systémov pohybuje už od roku 1994. Svojim zákazníkom sa snaží dodávať len tie najkvalitnejšie produkty a preto vyvinula aj vlastný materiál, ktorý je určený výhradne pre podkladové profily. Na trhu existuje mnoho univerzálnych materiálov. Tie ale nie sú určené priamo pre stavebné výplne a nedosahujú požadovanú kvalitu. Oproti tomu Torenit® v súčasnosti disponuje bezkonkurenčnými technickými vlastnosťami, ktoré spĺňajú všetky stavebné normy a parametre pre podkladové profily.

Spoločnosť TOR Cheb má vlastný vývoj a výrobu na jednom mieste, čo znamená, že všetko je v jej réžii a pod kontrolou, bez externých spracovateľov a medzičlánkov. Zákazník tak dostane technicky dokonalý a spoľahlivý produkt s registrovanou obchodnou značkou Torenit®.

Torenit® je účinným riešením pre moderné stavby aj rekonštrukcie starších domov a bytov. Jedná sa o pevný a stabilný podklad, ktorý má aj napriek svojej nízkej hmotnosti vysokú nosnosť.
Torenit® je účinným riešením pre moderné stavby aj rekonštrukcie starších domov a bytov. Jedná sa o pevný a stabilný podklad, ktorý má aj napriek svojej nízkej hmotnosti vysokú nosnosť.

Podkladové profily budúcnosti

Podkladový profil Torenit® má preukázateľné vlastnosti, vďaka ktorým je montáž okien, dverí a portálových systémov ľahšia a rýchlejšia. Zároveň jeho technické parametre predlžujú životnosť stavebnej výplne. Profil má formu sendviču, v ktorom je nosná vonkajšia časť z PET peny a vnútorné XPS polystyrén zaisťuje dokonalú tepelnú izoláciu. Oba materiály sú spojené a zalisované, takže nehrozí riziko, že by sa pri tepelných zmenách Torenit® rozpínal alebo zmršťoval. Lisovanie je spôsob, ako dosiahnuť kvalitnejší a presnejší spoj. Stabilita podkladového profilu Torenit® je jednou z jeho najväčších predností, vďaka ktorej sa jedná o špičkový produkt na trhu so stavebnými výplňami.

„Pri vývoji Torenitu® sme využili naše viac než 20-ročné skúsenosti v odbore. Náš produkt má v súčasnosti bezkonkurenčné technické vlastnosti za veľmi priaznivé ceny,” hovorí Martin Řezníček, konateľ spoločnosti TOR Cheb.

Hlavnou prednosťou Torenitu® sú jeho perfektné tepelnoizolačné vlastnosti a nízka tepelná prestupnosť. Samotný profil je veľmi ľahký, čo znižuje náklady na prepravu a zároveň zjednodušuje aj zrýchľuje montáž. Profil nie je potrebné upevňovať k oknám, dverám alebo portálovým systémom skrutkami alebo vrutmi. Obidva stavebné komponenty stačí jednoducho zlepiť lepidlom, upevniť svorkami a behom chvíľky je možné ich inštalovať. V prípade potreby rýchlej montáže dodáva spoločnosť TOR Cheb tiež vruty, vďaka ktorým je možné zabudovať stavebnú výplň okamžite.

Podkladový profil Torenit® má preukázateľné vlastnosti, vďaka ktorým je montáž okien, dverí a portálových systémov jednoduchšia. Jeho technické parametre navyše predlžujú životnosť stavebnej výplne.
Podkladový profil Torenit® má preukázateľné vlastnosti, vďaka ktorým je montáž okien, dverí a portálových systémov jednoduchšia. Jeho technické parametre navyše predlžujú životnosť stavebnej výplne.

Osvedčené a trvalé riešenie

Torenit® je účinným riešením pre moderné novostavby aj rekonštrukcie starších domov a bytov. Vďaka svojim technickým parametrom veľmi efektívne eliminuje tepelné mosty a zabraňuje úniku tepla z interiéru do exteriéru. To je veľká výhoda najmä u pasívnych domov, v ktorých je potrebné obmedziť tepelné straty a zároveň zabezpečiť optimálnu vnútornú klímu. Inovatívna technológia spoločnosti TOR umožňuje napojenie rôznych stavebných konštrukcií, vďaka čomu sa minimalizujú tepelné toky. Zároveň tiež zabraňuje kondenzácii vody a podstatným spôsobom znižuje riziko vzniku a bujnenia plesní.

Torenit® je pevný a stabilný podklad, ktorý má aj napriek svojej nízkej hmotnosti veľmi vysokú nosnosť. Navyše je možné profily prispôsobiť individuálne na mieru potrebám konkrétnej stavby alebo požiadavkám zákazníka. Profil 100% vyhovuje všetkým stavebným normám pre správne osadenie stavebných výplní. Vďaka svojim kvalitným technickým parametrom má tiež nadštandardnú životnosť.

Online konfigurátor na mieru

Spoločnosť TOR Cheb sa snaží vyjsť maximálne v ústrety veľkým a malým firmám, dodávateľom okien, dverí a portálových systémov, drobným remeselníkom aj súkromným osobám, ktoré si stavajú či rekonštruujú dom svojpomocne. Preto v ich e-shopu nájdete praktický online konfigurátor, kde si zostavíte svoj podkladový profil presne na mieru. Rýchlo a jednoducho si tu objednáte veľké aj malé zákazky. TOR Cheb garantuje dodanie do piatich pracovných dní nielen po celej Českej republike, ale aj na Slovensko.

Každý profil je vyrobený presne podľa zadania a navyše je označený štítkom, kde nájdete všetky potrebné identifikačné údaje. Všetky výrobky sú nielen precízne popísané, ale aj dôkladne zabalené a označené. Navyše máte možnosť si objednať aj atypické profilácie. Výsledná cena daná v konfigurátore je konečná a nie sú tu ďalšie skryté príplatky.

Spoločnosť TOR Cheb sa v odboru dodávok materiálov pre výrobu okien, dverí a portálových systémov pohybuje už od roku 1994. Vyvinula aj vlastný materiál, ktorý je určený výhradne pre podkladové profily.
Spoločnosť TOR Cheb sa v odboru dodávok materiálov pre výrobu okien, dverí a portálových systémov pohybuje už od roku 1994. Vyvinula aj vlastný materiál, ktorý je určený výhradne pre podkladové profily.

Torenit – stavebný materiál pre 21. storočie

Nároky na ekológiu, životnosť a technické parametre stavebných materiálov sa stále zvyšujú. Torenit® je odpoveďou na tento trend. Vyhovuje požiadavkám kladeným na murovacie materiály, stavebným postupom pri inštalácii otvorových výplní aj požiadavkám na ich napojenie na stavebnú konštrukciu. Vďaka tomuto podkladovému profilu je možné vyhovieť všetkým nárokom na tepelnoizolačné vlastnosti a tiež dosiahnuť na stavebné dotácie, ako je napríklad na Slovensku Zelená domácnostiam (v ČR Zelená úsporám). Medzi ostatnými produktmi používanými pre podkladové profily vyniká Torenit® svojimi vynikajúcimi tepelnoizolačnými vlastnosťami, vysokou nosnosťou, odolnosťou proti vlhku a škodcom, tvarovou stálosťou, ľahkou obrobiteľnosťou, dostupnosťou aj priaznivou cenou.

Autor: Tlačová správa
Foto: archív spoločnosti TOR CHEB
reklama

Nové

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

reklama