Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 1.5.

Tradičný výrobca slnečných kolektorov ofenzívne prezentuje rast na výstavách

Zverejnené: 14. 3. 2024

Spoločnosť THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o., ktorá je jedným z najvýznamnejších svetových výrobcov solárnych kolektorov, pravidelne prezentuje svoje výrobky na zahraničných trhoch i domácej pôde. Od roku 2023 v nemecky hovoriacom zahraničí vystavuje v spoločnom stánku so svojou rakúskou materskou firmou Hargassner. Ani v roku 2024 nevynechal ako vystavovateľ v spolupráci Hargassnerom, v dňoch 6.-10.marca, veľtrh úspor energie Energiesparmesse Wels. Ďalšie prestížne podujatie - veľtrh sanitárnej a stavebnej techniky IFH Norimberg ho ešte len čaká, a to v dňoch 23.-26.apríla 2024. Okrem toho sa THERMO|SOLAR predstavil i prostredníctvom svojho partnera v ČR 5. až 8.marca 2024 na medzinárodnom veľtrhu technických zariadení budov Aquatherm Praha 2024. Informuje o tom Alfréd Gottas, riaditeľ THERMO|SOLARU.

Rodinné vzťahy utužujú aj spoločnými výstavami

Spoločnosť THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o., je od začiatku roku 2023 členom Hargassner Holding, nezávislej skupiny výrobcov zariadení na využitie obnoviteľných zdrojov, patriacej do vlastníctva rodiny Hargassner. V štruktúrach skupiny pôsobí ako jediný výrobca slnečných kolektorov a dvorný dodávateľ tejto technológie pre všetky obchodné zložky skupiny v Európe i zámorí.

,,Preto má svoju logiku aj spoločná prezentácia v spoločnom stánku s našimi nemeckými a rakúskymi kolegami. Veľtrh úspory energie Energiesparmesse vo Welse je ideálnou platformou pre tých, ktorí hľadajú dodávateľov a pre nás i možnosťou šírenia osvety v oblasti obnoviteľných zdrojov energie. THERMO|SOLAR už neznamená len slnečné kolektory, ale celý sortiment výrobkov sporiacich energie. Naša firma výrazne rozvíja svoje aktivity. Nielen v oblasti výroby slnečných kolektorov a komponentov k nim, ale aj nových výrob pre skupinu Hargassner. Zo Žiaru nad Hronom prúdia do skladov rakúskej materskej firmy tisíce komponentov potrebných na výrobu kotlov na drevo. V Žiari prebieha modernizácia a rozširovanie výroby strojárskych komponentov. Prebieha vývoj niekoľkých jednoúčelových strojov zvyšujúcich možnosť zamestnania nových pracovníkov v oblasti výroby strojárenského sortimentu pre skupinu Hargassner, i komponentov pre fotovoltiku. V oblasti výroby nosných konštrukcií pre fotovoltické panely sa spoločnosť THERMO|SOLAR stala jedným z najvýznamnejších hráčov na slovenskom trhu,“ vyzdvihuje A.Gottas.

Plný kalendár výstav a prezentácií

Firma vystavuje v Rakúsku tradične aj preto, lebo Rakúsko patrí vo svete medzi vedúce štáty vo využití termických slnečných kolektorov. THERMO|SOLAR tam vyváža svoju produkciu celé roky. Počty inštalácií sa však medziročne líšili, vždy v závislosti od existencie a výšky štátnej podpory, ktorá bola v niektorých rokoch veľmi štedrá. Okrem zahraničia sa THERMO|SOLAR zúčastňuje na výstavách, veľtrhoch, prezentačných akciách a školeniach i na Slovensku. Všetky majú za cieľ spojiť profesionálov v oblasti architektúry, stavebníctva a ďalších odvetví a sú založené na osobnom kontakte so špecialistami výroby a obchodu, interaktívnych prezentáciách a ukážkach reálnych výrobkov.

Tomáš Jančařík, vedúci obchodného oddelenia THERMO|SOLARU Žiar, s.r.o. k tomu dodáva: ,,Napríklad v rámci prezentačných dní spoločnosti A-SICE sa prezentujú skúsenosti a výrobky THERMO|SOLARU nielen z oblasti termických kolektorov, ale aj zo sektoru biomasy. Zúčastnili sme už prezentačných dní A-SICE 22.2.2024 v Prešove, tematicky zameraných na vykurovanie, klimatizáciu, vzduchotechniku. Prednášali sme tam na tému Biomasa a solárny systém: Riešenie vykurovania pre akýkoľvek objekt. Po skončení tejto akcie sme konzultovali možnosti ohrevu vody pomocou slnečných kolektorov na miestnej základnej škole a spolu s ďalším investorom sme konzultovali možnosti kombinácie OZE na jednom z jeho pripravovaných objektov, ktorý je aktuálne vo fáze hrubej stavby. Na prezentačných dňoch A-SICE sme prednášali aj 28.2.2024 v Bratislave a ďalšie nás čakajú 10.4.2024 v Banskej Bystrici a 17.4.2024 v Košiciach.“

THERMO|SOLAR vyváža viac ako 60%

Vlani zaznamenal THERMO|SOLAR Žiar, s.r.o. výborné celoročné výsledky. Viac ako 60 % produkcie vyviezol. V roku 2023 rástol medziročne predaj hlavne na západných trhoch - Veľká Británia, Francúzsko, Rakúsko, Maďarsko, Taliansko. Slovenský a český trh stagnovali. Premiantom roka je Francúzsko, kde stúpol predaj spoločnosti o viac ako 50 %.

Žiarske kolektory boli doteraz inštalované v takmer 80 krajinách celého sveta a to aj na takých extrémnych miestach ako je najvyššia hora Nemecka Zugspitze, či Ohňová zem v Patagónii. Pracujú napríklad v Nepále, Argentíne, Botswane, Maroku, Ománe, Juhoafrickej republike, Austrálii, ale aj v Maroku, Egypte, Jordánsku, či v americkej Kalifornii. Spoločnosť naďalej pôsobí pod menom THERMO|SOLAR Žiar. V súčasnosti je značka THERMO|SOLAR najstarším a v branži najdlhšie pôsobiacim výrobcom slnečných kolektorov. Spoločnosť je jediným priemyselným výrobcom plochých vákuových kolektorov, ktorých zásadnou prednosťou je veľmi dobrý pomer ceny a kvality. THERMO|SOLAR poskytuje na slnečné kolektory 12 ročnú záruku. Praxou overená životnosť slnečných kolektorov z produkcie žiarskej fabriky dosahuje 40 a viac rokov.

Súvisiace články:

Oplatia sa slnečné kolektory?

Autor: Tlačová správa
Foto: archív firmy THERMO/SOLAR
reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama