Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 18.4.

Umývadlové armatúry Schell s úspornými perlátormi pre verejné sanitárne priestory

Zverejnené: 28. 4. 2021

Ekonomika prevádzky v sanitárnych priestoroch je čím ďalej starostlivejšie stráženým parametrom vo verejných a komerčných budovách. Schell týmto požiadavkám vychádza v ústrety maximálne úspornými armatúrami.

Modelový rad Modus E prináša znížený prietok vody zo štandardných 5 l/min. iba na 3 l/min.

Úspornosť a hygiena - tak možno v skratke zhrnúť hlavné výhody umývadlových armatúr Schell ponúkaných v siedmich originálnych produktových radách: Xeris, Puris, Celis, Vitus, Linus, Modus a Petit. S neustále sa zvyšujúcimi nárokmi na úspory sa vyrovnávajú komerčné budovy nielen typu nákupných centier, reštaurácií, hotelov, filmových multiplexov, divadiel a športových centier, ale aj verejné objekty, ako sú letiská, stanice, školy, úrady alebo jedálne.

Úspora vody a energie však nie sú jedinými sledovanými parametrami. Rovnako tak hľadia investori na dlhoročnú bezproblémovú prevádzku a jednoduchú údržbu. Aj v tomto smere ponúka Schell precíznosť a kvalitu „made in Germany" a robí z týchto výrobkov európsku špičku. Armatúry sú vyrábané z hygienicky nezávadnej mosadze, lesk im dodáva chrómová povrchová úprava. Kvalitné materiály a robustnosť armatúr zaisťujú vysokú odolnosť počas dlhodobého a často nie príliš šetrného používania.

Umývadlové armatúry Schell sú ponúkané v siedmich originálnych produktových radoch. Obrázok zachytáva model radu Xeris.
Umývadlové armatúry Schell sú ponúkané v siedmich originálnych produktových radoch. Obrázok zachytáva model radu Xeris.

„Zelené“ certifikácie

V čom konkrétne teda spočívajú výhody novej generácie umývadlových armatúr Schell? Napríklad modelový rad Modus E prináša znížený prietok vody zo štandardných 5 l / min. na 3 l / min. - aj laikovi je tak zrejmé, že ide o výraznú úsporu vody. Ekoperlátory, zaisťujúce spomínanú úsporu, možno objednať ku ktorejkoľvek armatúre. U elektronických armatúr možno týmto spôsobom znížiť prietok vody dokonca na hodnotu 1,3 l / min., Požadovanú pre certifikáciu LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Vďaka tomu tieto armatúry prispievajú k "zelenej" certifikácii budov celosvetovým štandardom LEED, prípadne britským BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Rovnako tak sa pýšia nemenej cenenou nálepkou WELL (Water Efficiency Label).

Technologická ochrana proti mikroorganizmom

Väčšina elektronických batérií Schell je tiež vybavená technológiou, ktorá umožňuje naprogramovať hygienické prepláchnutie v prípade dlhšieho nepoužívania. Konkrétne dochádza k tridsaťsekundovému preplachu po 24 hodinách od posledného použitia armatúry - parametre možno meniť a nastavovať napríklad pomocou Bluetooth® Modulu cez aplikáciu mobilného telefónu. To minimalizuje tvorbu mikroorganizmov a vy sa môžete spoľahnúť, že z batérie potečie nezávadná pitná voda. V prípade detekcie nebezpečnej baktérie rodu Legionella ponúkajú armatúry k jej eliminácii možnosť takzvanej termickej dezinfekcie.

Trend elektronických armatúr

V aktuálnej ponuke umývadlových batérií Schell nájdete či už armatúry tlačné samozatváracie, tak bezdotykové senzorové vo verziách na batérie alebo s pripojením k sieti. Práve elektronické armatúry sú vo svetle prebiehajúcej covidovej pandémie čím ďalej žiadanejšie, pretože garantujú maximálnu možnú hygienu. „Obmedzenie kontaktu rúk s armatúrami je jednou z najdôležitejších zásad hygieny sanitárnych priestorov," vysvetľuje Aleš Řezáč, obchodný zástupca Schell pre Českú republiku. „Je známe, že veľa prenosných chorôb vzniká práve kvôli kontaktu s armatúrami vo verejných priestoroch. Preto firma Schell vyvíja elektronické armatúry, pri ktorých ku kontaktu nedochádza a preto môže klesať počet ochorení spôsobených nedostatočnou hygienou verejných sanitárnych priestorov," dodáva. Pre zaujímavosť WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) uvádza, že približne 80 percent infekčných ochorení sa šíri dotykom.

V neposlednom rada zaujmú umývadlové batérie Schell svojim elegantným dizajnom a právom boli preto ocenené prestížnymi cenami akými sú napríklad Red Dot Design Award, German Design Award, iF Product Design Award, Design Plus alebo Iconic Awards.

Viac informácií o umývadlových armatúrach Schell a ďalších produktoch tohto tradičného nemeckého výrobcu nájdete na stránkach www.schell.eu, prípadne môžete kontaktovať priamo obchodného zástupcu Schell pre Slovenskú republiku.

Autor: Ing. Jan Řezáč
Foto: Archív Schell
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama