Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Unikátny svetlík VELUX s bezrámovým zaobleným zasklením

Zverejnené: 12. 2. 2019

Spoločnosť VELUX, popredný výrobca strešných okien a ich príslušenstva, vytvorila atraktívne a inovatívne riešenie pre ploché strechy – svetlík so zaobleným zasklením. Toto nové, minimalistické okno do plochých striech je výbornou možnosťou pre majiteľov novostavieb, alebo pre tých, ktorí renovujú plochú strechu a vyžadujú od nej viac, ako len jej primárnu funkciu. Inovatívny zaoblený dizajn umožňuje dažďovým kvapkám stiecť zo skla aj napriek 0° sklonu strechy. Toto atraktívne riešenie pre ploché strechy ocenia architekti aj majitelia domov.

Elegantný minimalistický svetlík so zaobleným zasklením predstavuje skvelé riešenie pre všetkých, ktorí plánujú presvetlenie priestorov pod plochou strechou a očakávajú od strešného okna viac než štít proti nepriaznivému počasiu. Tento inovatívny dizajn zabezpečuje dokonalý odvod dažďa aj na strechách so sklonom 0 stupňov. Zároveň ponúka intenzívny zdroj denného svetla a čerstvého vzduchu aj čistý výhľad na oblohu. Zaoblené zasklenie je k dispozícií pre svetlík pevný alebo elektricky ovládaný. Elektricky ovládaný variant potom prináša maximálny komfort nielen z pohľadu množstva privádzaného svetla, ale aj riadenej prirodzenej ventilácie.

„Krivka svetlíku plynule a harmonicky nadväzuje na strešný plášť. Bezrámové zaoblené sklo ale okrem elegantného dizajnu ponúka tiež bezkonkurenčnú funkčnosť odvodu vody z povrchu svetlíku,” spresnila pani Klára Bukolská, hlavný architekt spoločnosti VELUX.

Pre svetlíky so zaobleným zasklením je na redukciu prehrievania ideálna solárne ovládaná vonkajšia markíza (MSG), na reguláciu svetla potom využite vnútorné elektricky alebo solárne napájané plisované rolety (FMG elektricky ovládaná plisovaná roleta, FMK elektricky ovládaná dvojito plisovaná roleta, FSK solárne ovládaná dvojito plisovaná roleta).

Nulový sklon strechy

Pokiaľ ste chceli v minulosti použiť celosklenený svetlík na plochú strechu, musela mať aspoň mierny sklon. Prípadne bolo potrebné vytvoriť šikmý rám, aby voda z povrchu skla stekala. Svetlíky so zaobleným zasklením VELUX môžu byť teraz použité na strechách so sklonom od 0 do 15 stupňov, čo dáva architektom úplne nové možnosti. Tvrdené sklo svetlíku v hrúbke až 6 mm je dostatočne odolné proti poškriabaniu napr. krúpami a predstavuje trvalú súčasť strechy aj s ohľadom na budúcnosť.

Priamy výhľad na oblohu

Svetlík so zaobleným zasklením VELUX tiež umožňuje využiť strechu ako atraktívny zdroj denného svetla, takže majitelia môžu ťažiť zo všetkých jeho benefitov – z nerušeného výhľadu na oblohu, užiť si meniaci sa rytmus dňa, ale tiež mať prístup k dostatku čerstvého vzduchu a denného svetla. Jednoducho povedané, spojiť sa s prírodou. Na rozdiel od fasádnych okien, ktoré osvetľujú iba obvod miestnosti, môže byť svetlík umiestnený priamo nad obľúbenú časť domu, kde zabezpečí najvyššiu mieru denného svetla potrebného k práci, odpočinku, na varenie alebo napríklad k zábave.

Viac informácií nájdete na stránkach www.velux.sk/vyrobky/svetliky

O spoločnosti VELUX

Už 75 rokov skupina VELUX vytvára lepšie životné podmienky ľudom na celom svete a sprístupňuje im denné svetlo a čerstvý vzduch strešnými oknami. V našom výrobnom programe sú strešné okná a výrobky na presvetlenie plochej strechy aj široká škála ozdobných prvkov, žalúzií, roliet, inštalačných riešení a inteligentných ovládacích prvkov pre domácnosti. Tieto produkty prispievajú k zabezpečeniu zdravého a udržateľného prostredia v interiéroch na prácu, štúdium, hru aj potešenie. Fungujeme globálne – predávame a vyrábame vo viac než 40 krajinách a na celom svete zamestnávame okolo 9 500 ľudí. Vlastníkom skupiny VELUX je spoločnosť VKR Holding A/S, ktorej akcie drží niekoľko nadácií a rodina zakladateľa spoločnosti.

Ďalšie informácie nájdete na webových stránkach www.velux.sk

Kontakty:
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.
Galvaniho 7/A
821 04 Bratislava
Tel. 02 33 000 543
e-mail: info.sk@velux.com

Autor: Marek Turoň, preklad: Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy VELUX

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama