Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

V novom Štúdiu bývania a dizajnu Sokolovská sa predstavila stará aj nová tehla

Zverejnené: 20. 1. 2016

Ako sme už spomenuli v článku „V Prahe sa otvorilo nové štúdio bývania a dizajnu”, v programe tohtoročného Dizajnbloku bolo takisto otvorenie nového Štúdia bývania a dizajnu Sokolovská. Spoločne s prestížnymi značkami interiérového dizajnu sa tu objavilo tiež centrum hrubej výstavby zastúpené značkou HELUZ. Nie náhodne.

Ak sa pozrieme do histórie budovy, kde sa Štúdio nachádza, zistíme, že sa jedná o prvorepublikovú stavbu, teda stavbu, ktorá je dnes už takmer 90 ročná, kedy tehla tvorila základ a prežila niekoľko generácií. Je to vidieť pri návšteve a to hneď na niekoľkých miestach, ktoré boli pre návštevníkov odkryté a kde si môžete všimnúť nielen plných pálených tehál, ale tiež spôsob murovania.

Centrum hrubej výstavby so značkou HELUZ

Spoločne so starou tehlou tu však návštevník uvidí tiež súčasnú tehlu. Na inštalovanom fragmente múru domu je predstavený celý prehľad sortimentu, ktorý je najširší na domácom trhu. Konkrétne sa jedná o vodorovné aj zvislé konštrukcie, špeciálne prvky, tehlové komíny, stropy a ďalšie. Za pozornosť stoja aj jedinečné nepálené tehly, ktoré ocenia priaznivci ekologického trendu stavania, či tehly s najlepšími tepelnoizolačnými vlastnosťami na našom trhu, v ktorých je už zabudovaná izolácia a ktoré preto nevyžadujú dodatočné zateplenie.

Na stretnutí s novinármi Ing. Petr Stejskal, obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti Heluz, sa k Centru vyjadril: „Centrum hrubej výstavby je výnimočným činom, ktorého cieľom je ukázať, ako významne je vysnívaný domov a jeho úžitkové vlastnosti závislý od zvoleného konštrukčného materiálu. Vidím tu symbolickú spojitosť práve s funkcionalistickou etapou, v ktorej Sokolovská vznikla. Kvalita a náročný výber materiálu každého použitého prvku boli zásadné v ich nadčasovom prístupe k architektúre a dizajne a je inšpiratívny doposiaľ. Rovnako ako sa zmenili nároky súčasných užívateľov, musela prejsť zásadným vývojom aj tá najzákladnejšia súčasť každej stavby, tehlový systém. Trendom súčasnosti je úsporné a zároveň zdravé bývanie, efektívna a ľahká výstavba a variabilita individuálnych riešení. Spoločnosť Heluz v centre hrubej výstavby názorne ukazuje, akým značným vývojom prešla tehla za posledných niekoľko rokov. Pri zachovaní všetkých tradičných výhod prírodného materiálu získala nové vlastnosti, ktoré z nej robia veľmi moderný konštrukčný systém uspokojujúci aj tie najvyššie nároky súčasnej architektúry.

Záver

Pri návšteve Štúdia si návštevník určite všimne staré a nové tehly a uvedomí si, že krásne interiérové veci sú veľmi dôležité, ale základom všetkého je kvalitný stavebný materiál z ktorého je samotný dom či byt postavený. Je to, ako keď chcete doma umiestniť krásnu kvetinu, chcete ju dať do krásnej vázy.

¹) Redakčne upravila Helena Hejhálková

Autor: Bc. Eliška Klimešová¹)
Foto: Archív autora
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama