Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Vchodové dvere s exkluzívnou výplňou VP trend – každý kus originál

Zverejnené: 1. 2. 2014

Firma VP trend v týchto dňoch uvádza na trh novú exkluzívnu radu dverových výplní pod označením „A“. Výplne navrhol dizajnér Martin Lubas, ktorý kládol dôraz na moderný vzhľad, jednoduchosť a eleganciu.

V dobe, kedy vchodové dvere od rôznych výrobcov často vyzerajú jedny ako druhé, sa firma VP trend rozhodla ešte výraznejšie než doteraz vykročiť svojou vlastnou cestou.

Dverové výplne rady „A” prinášajú nové a unikátne prvky – kombináciu hliníku, nerezového plechu, prírodnej kamennej dyhy a nerezových nitov. Použitie prírodnej kamennej dyhy zaručuje, že každá výplň z tejto rady bude jedinečný a neopakovateľný originál.

Dverová výplň A-12
Dverová výplň A-12

Popis dverových výplní

Všetky výplne sú navrhnuté tak, že môžu byť použité buď ako prekryvné (prekrývajúce dverové krídlo), alebo ako vsadzované a to do plastových aj hliníkových vchodových dverí.

Vonkajšiu pohľadovú stranu dverných výplní vždy 2 mm hrubá hliníková doska potiahnutá dekorovou, alebo drevodekorovou fóliou, prípadne lakovaná RAL farbou. Vnútornú stranu – v závislosti na prianí zákazníka resp. podľa určenia výplne – tvorí fóliovaná, alebo lakovaná doska hliníková, poprípade fóliovaná, alebo prefarebná doska plastová (ABS). Jadro výplne tvorí extrudovaný polystyrén (XPS), ktorý zabezpečuje výbornú tepelnú izoláciu. Použitím hliníkového plechu na vonkajšej strane výplne pri prekrývajúcej aj vsadzovanej variante je technicky celkom vylúčené riziko prehýbania či zvlnenia vplyvom mrazu, tepla, vlhkosti atď.

Dverová výplň A-09
Dverová výplň A-09

Ponuka dekorov a farieb

Základná ponuka fóliovaných dekorov a drevodekorov pre vonkajšiu aj vnútornú stranu výplní rady „A” zodpovedá ponuke firmy VP trend pre ostatné modelové rady výplní, teda zahŕňa 28 (drevo) dekorov. Toto číslo ale nie je konečné, desiatky ďalších je možné dodať po dohode. Okrem toho je samozrejme k dispozícii plný sortiment lakovaných RAL-farieb.

Dverová výplň A-07
Dverová výplň A-07

Kamenná dyha

Kamenná dyha o hrúbke 1,0 až 2,0 mm je vyrobená z pravého kameňa. Jej pevnosť zabezpečuje podklad z polyesterovej živice a skleného vlákna. Premenlivé farby a neopracovaný povrch jednotlivých vrstiev činí z každého listu kamennej dyhy unikát s originálnym neopakovateľným vzhľadom.

Kamenná dyha
Kamenná dyha

Nerezové nity

Nitové spoje sa používali už v dobe bronzovej a do polovičky 20. storočia bol nit využívaný ako jeden z hlavných spojovacích materiálov pre oceľové konštrukcie mostov, skeletov budov, lokomotív a lodí. U výplní rady „A” funguje nitový spoj predovšetkým ako dekoratívny prvok, zároveň ale dodáva spojom tiež vyššiu pevnosť. Nerezová oceľ použitá u nitov a líšt potom zaručuje ich vzhľadovú stálosť aj pri vystavení poveternostným vplyvom.

Nerezové nity
Nerezové nity
Pieskované sklo
Pieskované sklo

O spoločnosti VP trend s.r.o.

Firma VP trend s.r.o. pôsobí na českom trhu od roku 1998 a vo svojom sortimente má plastové (ABS), HPL aj hliníkové dverové výplne. Vďaka mimoriadnej kvalite svojich výrobkov ako jediná v Európe ponúka plnú záruku 7 rokov na plastové (ABS) dverové výplne.

Autor: MgA. Stanislav Obyt
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama