Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 16.4.

Ventilačné turbíny VIV

Zverejnené: 13. 11. 2008

V minulom roku vstúpila ventilačná turbína VIV už do druhého desaťročia svojej veľmi úspešnej existencie na českom stavebnom trhu. Jej originálny tvar lopatiek, vysoká kvalita a veľký výkon ju výrazne odlišujú od ventilačných turbín zahraničných výrobcov.

Pri príležitosti tohto významného výročia firma ďakuje projektantom, projektovým organizáciám, živnostníkom aj realizačným firmám a hlavne odberateľom ventilačných turbín VIV vyrábaných v Českej republike za priazeň a dôveru. Vsadili ste na kvalitný český výrobok. Vďaka dôvere a podpore môže firma každým rokom skvalitňovať a zvyšovať výrobu ventilačných turbín VIV.

Nové ciele do budúcna

V roku 2007, kedy boli české ventilačné turbíny „VIV” desať rokov na stavebnom trhu, sme dosiahli novej méty počtom predaných kusov, kvalitou spracovania a nulovou reklamáciou, aj pri veľmi nepriaznivých klimatických podmienkach. Na rok 2008 máme nový cieľ – aby sa ventilačné turbíny VIV stali ešte dostupnejšie, príťažlivejšie a užitočnejšie ako doposiaľ. Zárukou toho sú dva kľúčové faktory:

  • Táto práca nás baví, projekčné návrhy, odborné montáže a výrobu realizujeme už desať rokov. Nerobíme ju však iba pre vlastné potešenie, ale predovšetkým berieme do úvahy všetky požiadavky a potreby stavebného trhu. Vieme zareagovať na potrebné zmeny vo výrobe, materiáloch aj požadovaných rozmeroch ventilačných turbín VIV.
  • Sme profesionálovia a pre naplnenie stanovených cieľov disponujeme tými najkvalitnejšími zdrojmi – od dlhoročných praktických skúseností, vybavení výrobných priestorov až po odbornú spoluprácu s projektantmi a výskumnými ústavmi v ČR.

Dôležité fakty

Dlhoroční priaznivci snáď láskavo ospravedlnia, ak sa niekedy opakujeme. Robíme to úmyselne, ani nie tak v duchu príslovia, že opakovanie je matkou múdrosti, ale skôr s ohľadom na skutočnosť, že každé nové vydanie čítajú aj ľudia, ktorí naše podklady držia v ruke po prvýkrát. Preto pociťujeme potrebu zhrnúť pár dôležitých faktov.

Sme jediná firma v Českej republike aj na Slovensku, ktorej pracovnou náplňou od roku 1998 je iba výroba, projekcia, odborné montáže a predaj ventilačných turbín. Sme cenovo najvýhodnejší vzhľadom k rozsahu a kvalite ponúkaných ventilačných turbín.

Novinky

V ponuke už máme aj ventilačnú turbínu VIV s mechanickou regulačnou klapkou, ktorá je priamo vyrábaná ako súčasť staviteľného hrdla ( žiadne dorábanie z pozinkovaného plechu ) v ľahkom hliníkovom prevedení s podhľadovou mriežkou, ktorú je možné priamo osadiť do priestoru haly.

Rovnako ponúkame elektromechanickú klapku napríklad s diaľkovým ovládaním. V ponuke budú aj ďalšie veľkosti ventilačných turbín v celohliníkovom prevedení s väčším výkonom pre odvetranie všetkých typov hál.

Výmena ložísk

Za novinku je možné považovať aj možnosť výmeny ložísk ventilačnej turbíny. Prečo vymeniteľné ložiská? Ložiská sú jedinou možnosťou (okrem mechanického poškodenia ventilačnej turbíny), kde môže dôjsť k obmedzeniu funkcie ventilačnej turbíny

Ventilačné turbíny VIV sú osadené dvoma SKF ložiskami, ktoré zaisťujú veľmi tichý, plynulý a nehlučný chod. Odolávajú teplotám od -40 °C až do +250 °C. Životnosť ložísk je 40 rokov.

Otázka teda znie: „Prečo výmena ložísk?” Ložisko, ktoré funguje 1, 2, 3 alebo 5 rokov je inak stabilné a odolné nárazovým vetrom ( ktoré sú mimochodom v ČR stále častejším javom ) než ložisko pracujúce 15, 20 poprípade viac rokov. Ložisko aj po tomto čase pracuje, ale je hlučnejšie a náchylnejšie k poškodeniu.

Ponúkame po desiatich rokoch výmenu ložísk (dva kusy) a poskytujeme ďalej záruku na funkciu ventilačnej turbíny „VIV” ďalších desať (10) rokov, a tak stále môžeme pokračovať a predlžovať záruku. Výmena dvoch ložísk sa cenovo pohybuje na menej ako 30 % obstarávacích nákladov nového kompletu ventilačnej turbíny. A vykoná ju odborne spôsobilá osoba priamo na mieste. Túto výmenu ložísk môžeme vykonávať vďaka tomu, že ventilačné turbíny VIV vyrábame a robíme jednotlivé kompletizácie, ktoré môžeme rôzne nahradiť. Je to výhoda proti dovozovým ventilačným turbínam, ktoré túto možnosť nemajú.


Ventilačné turbíny VIV

Literatúra

[1] Ladislav Raul: Ventilační turbína s vyměnitelnými ložisky, Stavebnictví a interiér 1/2008, str. 32–33.

Autor: Ladislav Raul
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil  3.miesto

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil 3.miesto

Zverejnené 10.4. Po víťazstve v roku 2020, získal v tomto roku najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, a.s., 3.miesto v súťaži Zelený Merkúr 2024 (1.miesto Strabag, s.r.o závod Zvolen, 2.miesto Agro CS Slovakia). Súťaž sa zameriava na… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama