Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Vetranie ako má byť

Zverejnené: 10. 6. 2019

Všetci vieme, že trávime veľa času v interiéri. A tiež je už všeobecne známe, že vo vnútornom ovzduší sa nachádza mnoho škodlivín: CO2, formaldehyd a iné prchavé organické látky, radón, plesne, baktérie a mnoho ďalších. Ak chceme byť zdraví a cítiť sa dobre, je nevyhnutné udržiavať koncentrácie týchto škodlivín na nízkej úrovni. No to sa v dnešných tesných budovách dá dosiahnuť len s použitím riadeného vetrania. Všetky testy potvrdzujú, že vetranie oknami nie je dostačujúce.

Systémy riadeného vetrania s rekuperáciou tepla sú dobrým riešením aj z energetického hľadiska aj z hľadiska zdravia a komfortu. Nepretržitým vetraním sa dosiahne zdravé vnútorné prostredie bez koncentrácie škodlivín a ušetrí sa 80 - 90 % energie potrebnej na ohrev vetraného vzduchu v zime.

Ako funguje taký systém centrálneho vetrania napríklad v rodinnom dome? Čerstvý prefiltrovaný vzduch sa privádza do obytných miestností: do spálne, detskej izby, obývačky. Súčasne sa vzduch odsáva na miestach, kde sa najviac znehodnocuje rôznymi pachmi a vlhkosťou, teda z kuchyne, kúpeľní a toaliet. Týmto spôsobom sa zabezpečí prevetranie celého domu alebo bytu. Privádzaný a odvádzaný vzduch prechádzajú tepelným výmenníkom, kde si odovzdajú teplo, nijako sa však nepremiešajú. V zime je teplota privádzaného vzduchu len o niečo nižšia ako izbová teplota. Rozdiel je pre užívateľov nepostrehnuteľný, preto sa pri vetraní nemusia obmedzovať a môžu si dopriať čerstvý vzduch nepretržite počas celého roka. Za oknami zostane nielen prach a peľ, ale aj hluk a nepríjemný hmyz.

Komplexná ponuka od Centra rekuperácie®

Centrum rekuperácie® patrí medzi najdlhšie pôsobiace spoločnosti v oblasti vetrania s rekuperáciou tepla pre rodinné domy na Slovensku. Od roku 2007 zákazníkom ponúkame komplexné služby od návrhu a technického poradenstva až po dodávku a montáž. Aby si čerstvý vzduch mohol dopriať každý, máme najširšiu ponuku nielen pre rezidenčné vetranie na trhu. Dodávame lokálne rekuperátory, centrálne rekuperačné zariadenia pre domy a byty ale aj väčšie budovy. K zariadeniam ponúkame najširší sortiment príslušenstva. Od zemných výmenníkov vzduchových a kvapalinových, cez zvlhčovače až po snímače nielen vlhkosti a CO2, ale aj prchavých organických látok. Bežný tovar máme skladom, čo umožňuje rýchle dodávky.

Inovácie

Centrum rekuperácie® na Slovensko prinieslo veľa inovácií. Neustále sa snažíme vylepšovať ponúkané produkty a služby a rozširovať sortiment tak, aby sme mohli ponúknuť vhodné riešenia pre rôznych zákazníkov. Ako prví sme začali používať hviezdicovú štruktúru rozvodov v dome s rozdeľovačmi a FlexPipe® potrubiami, ktoré sa stali pre svoje výhody takými obľúbenými, že dnes sú už prvou voľbou na Slovensku.

Zákazníkom práve teraz prinášame inovatívny produkt velio, ktorý v sebe kombinuje dizajnový prvok distribúcie vzduchu so svietidlom. Šikovné riešenie do malých miestností, akými sú špajze, či toalety.

Máme najširšiu ponuku rozdeľovačov: okrem klasických rozdeľovačov s dopojením 10, 12, 14, 15 potrubí DN 75 mm, 12 a 18 potrubí DN 63 mm, 6, 8 a 9 potrubí DN 90 mm, ponúkame aj špeciálne typy plochých, kombi a multi rozdeľovačov. Ako jediní máme aj spojené rozdeľovače pre prívod a odvod vzduchu, ktoré šetria miesto aj peniaze. Všetky rozdeľovače sú v najvyššej kvalite spracovania. Sú vnútorne tepelne a hlukovo izolované materiálom, ktorý je umývateľný. Majú veľký revízny otvor, cez ktorý sa dajú vyčistiť všetky potrubia v dome.

Lokálne rekuperátory

Lokálne rekuperátory sa v poslednej dobe stávajú stále bežnejším riešením pri plánovaní vetrania v bytových domoch. Projektanti vzduchotechniky preto veľmi oceňujú rôzne variácie použitia lokálnych rekuperátorov EcoVent Verso KWL EC 45. Sú to pulzné reverzné vetracie zariadenia s rekuperáciou tepla v keramickom výmenníku. Pre správne vyvetranie obytného priestoru sú potrebné minimálne dve zariadenia. Ale podľa potreby celkovej výmeny vzduchu je možné použiť aj väčší počet zariadení a tiež nepárny počet, pretože ich výkony sa dajú doladiť z centrálnej regulácie. Celý tento systém môže byť prepojený aj so spínaním kúpeľňového ventilátora Helios M1, ELS, alebo digestora. A to robí EcoVent Verso jedinečným na trhu. Projektanti oceňujú jeho triedu účinnosti A a s použitím priestorového snímača dokonca A+. Dizajnéri ho vyberajú pre jeho nadčasový minimalistický vzhľad z interiéru aj z exteriéru.

Pre zástancov lokálnych rekuperátorov s krížovým doskovým výmenníkom a dvoma nepretržite fungujúcim ventilátormi pre prívod a odvod vzduchu je v ponuke o niečo väčšie zariadenie EcoVent KWL EC 60. No na vetranie miestnosti postačuje jeden kus. Jeho dizajn je podobný ako u EcoVent Versa.

Centrálne rekuperačné zariadenia pre rodinné domy

Prinášame značky rekuperačných zariadení len od výrobcov, ktorí sú zameraní na vetranie: Helios, Vallox a Thesslagreen. Vetranie je veľmi špecifická oblasť v stavebníctve. Najlepšie riešenia systémov vetrania preto možno očakávať len od tradičných výrobcov úzko špecializovaných na túto oblasť. Preto neponúkame zariadenia od výrobcov kotlov, ktorí sa pred pár rokmi rozhodli rozšíriť svoj sortiment o rekuperačné jednotky. Ale pre našich zákazníkov vyberáme zariadenia od výrobcov, ktorí sa už niekoľko desaťročí venujú výskumu a vývoju v oblasti vetrania, čo sa odzrkadľuje na kvalite produktov.

AIR 1 Rekuperačné zariadenia pre veľké prevádzky

Ak máte veľké plány, chcete energeticky efektívne vetrať kancelárie, bytové domy, školy, športoviská, či divadlá, určite nájdete to pravé riešenie v ponuke nových zariadení od Heliosu AIR 1. Tento produktový rad ponúka rôzne technické prevedenia v 3 sériách: pre montáž pod stropom, alebo na podlahe s vysokoúčinným protiprúdovým alebo rotačným výmenníkom. 22 modelov so vzduchovým výkonom od 500 do 15000 m3/h garantuje, že si vyberiete vhodné zariadenie práve pre Vašu aplikáciu. Široký výber príslušenstva s rôznymi možnosťami pre ohrev a chladenie, rôznymi senzormi kvality ovzdušia a tiež koncept voľby viacstupňovej filtrácie vytvára viac ako 100 konfiguračných možností. Všetky sú skladom u výrobcu a ľahko sa navrhujú online na www.AIR1Select.com

Viac informácií nájdete na www.centrum-rekuperacie.sk

Kontakty:
Clean Air Service, s.r.o.
Pri vinohradoch 269/C, 831 06 Bratislava 35
Tel.: 02/4363 3074, 0907 743 400
E-mail: info@centrum-rekuperacie.sk
www.centrum-rekuperacie.sk

Autor: Clean Air Service, s.r.o.
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama