Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Viac muziky pre Kytary.cz vďaka novej fasáde od Ruukki

Zverejnené: 28. 4. 2019

Hovorí sa, že hudba je jedným z najlepších spôsobov, ako prebudiť city. Svoje o tom vie aj spoločnosť Kytary.cz, ktorá už takmer 20 rokov pomáha muzikantom v Čechách nájsť tie správne tóny. A aby boli ešte melodickejšie, potrebujú vhodné priestory. Jedny takéto stoja v pražských Modranoch.

V tejto uponáhľanej dobe veľa vecí nefunguje podľa plánu. Inak to nebolo ani u realizácie fasádneho obkladu renovovanej budovy Kytary.cz . Spoločnosť Ruukki bola oslovená na poslednú chvíľu so žiadosťou o expresné dodanie materiálu a naprojektovanie a to vrátane všetkých detailov.

„Mali sme pôvodne dlho vybraného iného dodávateľa, ale nakoniec sa ukázalo, že je problém vyrobiť fasádu v nami požadovanej farbe a termíne. A tak generálny dodávateľ stavby, firma SUBCORE, navrhla Ruukki,” popisuje situáciu Tomáš Novák, technický riaditeľ Kytary.cz. Všetko dobre dopadlo – vďaka dobrej koordinácií a komunikácii všetkých strán a rýchlemu rozhodnutiu investora. A tak bol projekt nielen dokončený v termíne, ale výsledok skutočne stojí za to.

V pražských Modřanoch došlo k renovácii budovy, v ktorej sídli predajca hudobných nástrojov s najväčšími skladovými zásobami v ČR.
V pražských Modřanoch došlo k renovácii budovy, v ktorej sídli predajca hudobných nástrojov s najväčšími skladovými zásobami v ČR.

Neprehliadnuteľná fasáda ako čerešnička na torte

Na jednej strany rieky Vltavy nájdete dostihové závody v Chuchli, protiľahlý breh nezostává pozadu. Dominuje mu výrazná červená budova, ktorá reprezentuje predajcu hudobných nástrojov s najväčšími skladovými zásobami v Českej republike a pôsobením v ďalších 6 krajinách – Kytary.cz.

Rozsiahla rekonštrukcia sa dotkla nielen exteriéru, ale tiež interiéru budovy. Po novom si zákazníci vychutnávajú luxusných 1 300 metrov štvorcových, na ktorých nechýba množstvo hudobných nástrojov, skúšobne alebo kaviareň. A ako vznikala fasáda?

Výrazné opláštenie za päť minút dvanásť

Predstava bola jasná. Fasáda musí na prvý pohľad upútať pozornosť a odrážať to, čo zákazníci nájdu vo vnútri – nielen rovnakú brandovú farbu, ale tiež napríklad energiu a hravosť. A tak Ruukki dodali fasádnu kazetu Liberta Original 102, ktorú bolo možné zafarbiť do požadovaného odtieňa.

Rekonštrukcia sa dotkla interiérov a exteriéru.
Rekonštrukcia sa dotkla interiérov a exteriéru.

„Našou víziou bola moderná nová oceľová fasáda a to sa kompletne dodržalo. S výsledkom sme spokojní a nemáme najmenšie pripomienky. Dodržané boli termíny aj farebný odtieň. Ruukki poskytla perfektné formátovanie pre montáž – spolupráca prebehla bez problémov,” hovorí Tomáš Novák.

Aby všetko perfektne pasovalo a nevznikol priestor pre chyby, využila pri tomto projekte spoločnosť Ruukki 3D vizualizáciu. Vďaka tomu si zákazník lepšie predstaví, ako bude finálna budova vyzerať a to so všetkými detailmi. „Všetky 3D modely vytvárame technikou BIM, pracujeme v programe Autodesk Revit. Tento spôsob používame už viac než päť rokov a pre zákazníka z neho plynú len výhody,” dopĺňa technický špecialista firmy Ruukki Martin Valeš.

Budovu Kytary.cz tak zdobí prevetrávaná oceľová fasáda. Jednotlivé kazety sú vyrobené tak, aby poskytovali maximálnu pevnosť so skrytým, zapusteným alebo viditeľným upevnením. Kazetový systém sa jednoducho a rýchlo inštaluje, čo sa pri tomto projekte veľmi hodilo. Všetci priložili ruku k dielu a spoločne sa podarilo veľmi rýchlo vytvoriť niečo reprezentatívne a funkčné. Za niekoľko týždňov a v termíne. „Vzhľadom k tomu, že v budúcnosti plánujeme ďalšie rozšírenie skladových hál, určite spoločnosť Ruukki znovu oslovíme,” zhŕňa Tomáš Novák z Kytary.cz.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív Ruuki

Tagy

reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama