Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Vykročte k poznaniu zdravého interiéru s podlahovinami Forbo Flooring Systems

Zverejnené: 12. 3. 2019

Deti sú naša budúcnosť a preto sa vždy snažíme robiť pre nich to najlepšie a viesť ich životom tou správnou cestou. Okrem rodičov, vo veľkej miere prispieva k správnemu rozvoju osobnosti dieťaťa aj škola. Prostredie, v ktorom deti trávia značnú časť svojho dňa. Je teda na mieste, aby sa školy premenili zo šedých uniformných jednotiek na príjemné miesta nabádajúce k poznaniu. Keď sa pozrieme na interiér školy ako taký, zistíme, že okrem stien tu dôležitú hru hrá aj podlaha. Jej správou voľbou môžeme interiér premeniť k nepoznaniu či už po stránke funkčnej, tak aj estetickej.

Začať môžeme rovno pri vstupe do budovy, kde by mala byť určite inštalovaná čistiaca rohožka. Je vhodné inštalovať funkčný systém vonkajšej aj vnútornej textilnej čistiacej zóny. Bolo preukázané, že vstupný systém Coral zadrží až 95 % vnesených nečistôt a vlhkosti. Týmto jednoduchým riešením ochránite školu pred šírením prachu, rizikom pádu na klzkej podlahe a zároveň ušetríte náklady na nasledovnú údržbu krytín ďalej v budove.

Akustická podlahová krytina

Všadeprítomný hluk, ktorý obťažuje a narušuje sústredenie detí, je možné do značnej miery eliminovať práve vhodnou podlahou. Do úvahy tu prichádzajú akustické krytiny, ktoré dosahujú kročajového útlmu až 19 dB. Medzi overené produkty s dlhoročnou históriou v oblasti redukcie hluku patrí Sarlon, výrobca Forbo Flooring System. Vyváženou skladbou krytiny Sarlon sa dosiahnu či už vynikajúce akustické vlastnosti, tak aj optimálny zvyškový otlak pri zaťažení napr. nožičkou nábytku. Na prvý pohľad kolekcia akustickej krytiny Sarlon zaujme svojou pestrofarebnosťou, ľahkou kombinovateľnosťou štruktúr aj žiadanými jednofarebnými dekormi.

Marmoleum

Aj do školského prostredia je možné jednoducho priniesť „kus prírody”, práve napríklad v podobe prírodného linolea Marmoleum.Zdá sa to až neskutočné, že z prírodných surovín akými je napríklad ľanový olej, živica, vápenec, drevená múčka, prírodné pigmenty a jutová textília vznikne tak trvanlivá a odolná podlaha, ktorá vydrží viac ako 30 rokov. Marmoleum prispieva k zdravému vnútornému prostrediu. Je hygienické, prirodzene antibakteriálne a antistatické. Vďaka šetrnému procesu výroby a vstupným surovinám je Marmoleum CO2 neutrálnou podlahou. Zo širokej palety viac než 200 farebných dekorov a viac než 15 odlišných dizajnových štruktúr je vždy možné vybrať vhodný odtieň pre každú triedu. Kombináciou viacerých štruktúr alebo odtieňov môžeme farebne odlíšiť rozdielne zóny. Prípadne je možné do podlahy vyrezať vlastný vzor, logo, značky či symboly. Aj tu sa ponúka otázka redukcie všadeprítomného hluku. Akustické riešenie poskytuje napríklad Marmoleum Decibel s kročajovým útlmom 18 dB.

Nástenkové linoleum

Nástenky, vitríny aj prezentačné panely jednoznačne patria ku škole, pretože umožňujú zdielať výtvory, myšlienky a nápady žiakov. Spoločnosť Forbo prichádza s elegantným riešením v podobe nástenkového linolea Bulletin Board. Na jeho výrobu je potrebné pridať okrem už spomenutých surovín tiež korkovú múčku. Tá poskytne materiálu určitú húževnatosť, vďaka ktorej sa možné dierky po pripínačkach zacelia. Formát rolí umožňuje vytvoriť ľubovoľné tvary násteniek, prípadne obložiť materiálom Bulletin Board steny alebo deliace priečky. Ak chceme zachovať líniu prírodného linolea, môžeme na nábytok zvoliť tiež nábytkové linolem Desktop. Je oceňované kvôli svojim estetickým vlastnostiam a príjemnému pocitu pri dotyku.

Či už zvolíte akýkoľvek produkt z portfólia spoločnosti Forbo, môžete si byť istí jeho kvalitou, dlhou životnosťou, trvalo udržateľným spôsobom spracovania a záväzkom k zdraviu jednotlivca. Vzájomná kombinácia produktov jedného portfólia zaručí perfektné farebné prevedenie a vkusné zladenie výslednej podoby školského interiéru.

Kontakty:
FORBO, s. r. o.
tel.: +420 239 043 011
e-mail: info@forbo.cz
www.forbo-flooring.sk

Autor: Forbo
Foto: Archív firmy Forbo

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama