Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Vykurovacie telesá na tuhé palivá od spoločnosti Schiedel

Zverejnené: 21. 1. 2019

Spoločnosť Schiedel Slovensko s.r.o., ktorá predstavuje tradičného lídra v komínovej technike, sa v posledných rokoch zamerala aj na ďalší segment výrobkov – vykurovacích telies na tuhé palivá. Vyhovela tak rastúcemu dopytu doplnkového vykurovania , ktoré rieši aj prívod spaľovacieho vzduchu ku spotrebiču a odvod spalín.

Pohľad do horiaceho ohňa je upokojujúci a fascinujúci už od pradávna. Foto: Kingfire Grande Schiedel

Schiedel KINGFIRE – unikátny produkt s množstvom prestížnych ocenení

Pohľad do horiaceho ohňa je ukľudňujúci a fascinujúci už od pradávna. Nedávna nemecká štúdia spoločnosti HKI Industrieverband došla k záveru, že celé tri štvrtiny stavebníkov by si priali vo svojom dome krb alebo krbové kachle. Niekedy však dostane prednosť lepšie vybavená kúpeľňa, drahšia kuchyňa alebo rozmerná sedačka, ktorá zaberie také percento obytnej plochy, že už na krbové kachle nezostane miesto. Produktový rad KINGFIRE bol vyvinutý špeciálne pre tých, ktorí bojujú vo svojom projekte s nedostatkom miesta. Krb zabudovaný v module spolu s komínom a prívodom vzduchu ku krbu zaberá minimálny priestor. Modul má rozmery 55 * 55 cm, čo predstavuje zhruba polovicu plochy, ktorú zaberú krbové kachle a vedľa nich postavený komín.

Foto: Kingfire, ClassicoS
Foto: Kingfire, ClassicoS

Zabudovaná krbová vložka je úplne nezávislá na vzduchu z interiéru. Vzduch potrebný ku spaľovaniu je privedený samostatnou šachtou vedenou komínom. Tento systém je tak plne kompatibilný s rekuperáciou, ktorá je odporúčaná v nízkoenergetických domoch a nevyhnutná v tzv. pasívnych a teda obzvlášť tesných domoch. KINGFIRE je ponúkaný v štyroch designových radách – Classico, Lineare, Rondo a Grande. Za svoj unikátny design získal KINGFIRE veľa prestížnych medzinárodných ocenení , ako sú Reddot award, Iconic award, GRAND PRIX For Arch 2017 za najlepší výrobok. Aj v minulom roku sa produktu darilo. Bol ocenený Zlatou medailou Stavebných veľtrhov a cenou ARCHIPRODUCTS Design Award v Taliansku . Začiatkom roka 2019 sa tento počet rozrástol o poľský Zlotý MEDAL.

Schiedel Sirius – novinka medzi produktami

Novinkou, ktorú spoločnosť Schiedel uviedla v minulom roku, je Schiedel Sirius, ktorá ponúka ekologickú a technologicky špičkovú formu vykurovania na pevné palivá. Krbové kachle sú spolu s komínovým telesom dokonale zladené a vytvárajú funkčný a estetický celok. Komínový systém Permeter Smooth Air naviac na rozdiel od štandardného nerezového komínového systému privádza vzduch potrebný k horeniu medzipriestorom komínového plášťa. Ten sa vyrába v dvoch prevedeniach ako jednoplášť ( s použitím jednej izolácie ) pre interiérové využitie a dvojplášť pre neizolované časti domu a exteriér ( s použitím dvoch izolačných častí ). Tento systém tak nájde uplatnenie v nízkoenergetických a pasívnych domoch s riadeným vetraním a rekuperáciou tepla. Prívod spaľovaného vzduchu komínovým plášťom bol donedávna štandardom len u prémiových keramických komínových systémov. Vzduch z miestnosti je potrebný len pri zakurovaní . Po dosiahnutí určitej teploty sa vzduch začne naťahovať medzipriestorom komína a dvierka krbových kachieľ sa pevne uzatvoria. Zaujímavá je aj estetická stránka komínového telesa. Po celej dĺžke komínového telesa zmizli klasické spoje so sponami . Výsledkom je hladký komín s veľmi elegantným vzhľadom. V zostave Sirius je komín použitý ako zvislý dymovod s osadením priamo na spotrebič, ale je možné z neho zostaviť klasický komín založený na zemi či na fasáde domu. Štandardne je komín ponúkaný v čiernej farbe, na objednávku je možné vyrobiť aj vo farbe šedej a bielej.

Foto: Sirius Back, Schiedel
Foto: Sirius Back, Schiedel

Krbové kachle Sirius v sebe dokonale spájajú estetiku a funkčnosť. Každý detail je dotiahnutý do úplnej technickej dokonalosti. Kachle sú vybavené tzv. triple-air konektivitou. To znamená, že je možné ich napojiť na spaľovací vzduch a komínové teleso tromi spôsobmi – zhora, zozadu ale aj zospodu, napr. priestorom pod podlahou. Vysoká účinnosť celého systému je samozrejmosťou. Minimum spotrebovaného dreva zaistí maximálnu tepelnú pohodu. Krbové kachle Sirius sú ponúkané v dvoch variantoch. Sirius 1 má štandardne prevedené presklené dvierka. Variant Sirius 3 vám prinesie ešte intenzívnejší zážitok z horiaceho ohňa formou dodatočného bočného presklenia. Vďaka priestorovému preskleniu je tak možné si vychutnať pohľad na oheň naozaj odvšadiaľ. Obidva typy kachieľ majú v spodnej časti uzavretý priestor určený na skladovanie palivového dreva.

Viac informácii k produktom nájdete na webových stránkach http://www.schiedel.sk

Kontakty:
Schiedel Slovensko s.r.o.
Tel.: 032/7460 011
Email@schiedel.sk
http://www.schiedel.sk

Autor: Ing. Eva Mokošínová
Foto: Archív firmy Schiedel
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama