Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Zaobstarajte si screenové clony – získate 3 v 1

Zverejnené: 23. 5. 2020

Je to ako zabiť niekoľko múch jednou ranou. Vďaka modernej technológii výroby získate tienenie, ktoré dokáže oveľa viac, ako len tieniť. Potom je už len na vás, či uprednostníte komfort bývania, ktorý ponúkajú práve screeny alebo napríklad zabezpečenie domácnosti, ktoré poskytujú vonkajšie rolety.

Tienenie nie je iba sezónnou záležitosťou. Screenové clony značky Minirol od výrobcu BUILDING Shutter Systems z Velkej Bíteše majú vlastnosti, ktoré oceníte v priebehu celého roka.

Tento systém je určený predovšetkým pre vonkajšie tienenie okien, ktoré sa vykonáva pomocou špeciálnej textílie s takmer neobmedzenou životnosťou a širokou škálou farebných odtieňov. Táto textília zamedzí prudkému slnečnému žiareniu, prieniku tepla aj nežiaducim pohľadom a pritom stále zostávate v kontakte s vonkajším prostredím.

1. Screeny ochránia pred slnkom aj pohľadom zvonka

Vďaka špeciálnej tkanine dokážu clony odtieniť až 95% ostrého slnečného svetla a tepla, pričom do interiéru prepustia dostatok svetla a čerstvého vzduchu. Medzi najzaujímavejšie vlastnosti tohto typu roliet patrí možnosť zatienenia okien pri zachovaní kontaktu s okolím. Umožňuje to priehľadná screenová tkanina. Vďaka jej porozite platí, že vždy vidieť na tú stranu, kde je viacej svetla.

2. Screeny chránia pred hmyzom

Tieniaca tkanina pripomína hustú sieť, vďaka čomu slúži okrem tienenia aj ako sieť proti hmyzu. Počas vetrania so stiahnutými roletami sa preto nemusíte obávať vniknutia otravného hmyzu ani prašnosti z ulice. Vonkajšie tienenie Minirol dokáže toto všetko odfiltrovať.

3. Screeny šetria energiu

Vďaka svojim vlastnostiam je exteriérové tienenie typu screenových roliet súčasťou konceptu nízkoenergetického domu. Znamená to, že clony dokážu vytvoriť príjemnú tepelnú pohodu v priebehu celého roka. V lete zabraňujú prehrievaniu priestoru a pomáhajú znížiť teplotu v interiéru o 3 – 7°C, kým v zime bránia prúdeniu studeného vzduchu na sklá okien. Podstatnú časť rolety tvorí tkanina, povrch ktorej čiastočne pohlcuje a odráža slnečné lúče. Umožňuje to špeciálna tkanina. Tým, že screeny pomáhajú znižovať teplotu v miestnosti, šetríte zároveň náklady na prevádzku klimatizácie.

V prípade, že vás vlastnosti screenových roliet zaujali, vyžiadajte si viac informácií priamo od výrobcu alebo si rovno nechajte vypracovať bezplatnú cenovú ponuku.

Autor: Tlačová správa
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama