Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 16.4.

Zastrešenie bazénu prostredníctvom rolovacích lamiel

Zverejnené: 30. 8. 2020

Pýtate sa, prečo práve lamely? Čo mi to prinesie, kde sú tie výhody? Je rozdiel v lamelách pri vonkajšom a vnútornom bazéne? Ako veľmi mi to ovplyvní náklady na prevádzku? Poďme sa na túto tému pozrieť bližšie.

Lamelové rolovacie zariadenie sa dá použiť pri vnútorných i vonkajších bazénoch. V prvom rade sa jedná o bezpečnostný prvok.

Pri použití u vnútorných bazénov napomáha redukovať vlhkosť v priestore. Tým je celý interiér chránený proti nepríjemnostiam z neprimeranej vlhkosti priestoru, samozrejmosťou je inštalácia odvlhčovača, alebo vzduchotechnickej jednotky. Roleta výrazne predlžuje životnosť bazénu. Výhodou použitia rolety je tiež pokles spotreby energie, ktorá je potrebná na odvlhčenie priestorov.

Čisté vysoko dizajnové riešenie ukrytie lamely v šachte pod dnom bazéna, alebo v bočnom niku v stene a pod multifunkčnou lavicou s atrakciami vzduchovej masáže a vodných trysiek. Všetko podľa dispozície novostavby, alebo prebiehajúcej rekonštrukcie.

Tepelná izolácia pomáha minimalizovať straty tepla, ktoré vznikajú odparovaním z hladiny vody.

Priemerná tepelná strata z hladiny u interiérových bazénov cca 150-200W / m³ / h. Pri zakrytí bazénu je táto strata redukovaná na 5-10W / m³ / h. Pri zakrytí hladiny klesá aj spotreba chemických prípravkov pre úpravu vody. Tieto prípravky sa bežne odparujú z hladiny, čím vzniká stála potreba ich doplňovania.

Zo skúseností môžeme povedať, že rolovacie krytie Vám ušetrí až 2/3 nákladov na prevádzku bazéna. Pri vonkajších bazénoch je významnou pridanou hodnotou zakrytia možnosť predĺženia kúpacej sezóny na jar aj na jeseň. S rolovacím zakrytím sa zníži aj potreba vysávania nečistôt z dna bazéna. Nesporne najväčšou výhodou rolovacieho zariadenia je dosiahnutie vyššej bezpečnosti pri deťoch. Čím viac hodín denne je používané zakrytie bazéna, tým vyššej úspory dosiahnete.

Lamely

Kvalita bazénového zakrytia je priamo závislá na lamelách. Lamely Akvahelp sú vybavené dvojhákovou spojkou a majú 3 veľké utesnené komory. Lamely sú dimenzované tak, aby vlastnosti zvinovania boli za všetkých okolností perfektné. V závislosti na použití vám radi poskytneme poradenstvo ohľadne optimálneho plastu, ktorý vám zaistí tie najlepšie výsledky.

Lamely sa dodávajú v prevedení z PVC, ktoré je odolné proti UV žiareniu, alebo z mimoriadne kvalitného polykarbonátu. Vysoko kvalitné prísady obsiahnuté v plaste sú smerodajné pre kvalitu a životnosť lamiel. Z tohto dôvodu sú lamely Akvahelp vyrábané z certifikovaných plastov. Tým je spoľahlivo zaistená maximálna životnosť, ktorá môže u veľkých bazénov dosahovať 15 a viac rokov.

Solárne lamely Akvahelp predstavujú najlepšiu formu využitia solárnej energie. Solárne lamely izolujú povrch a súčasne zaisťujú, že slnko ekologicky doplňuje tepelnú stratu bazéna.

Modely

Rozhodnutie pre správny roletový systém závisí od viacerých faktorov: na tvare a konštrukcii bazénu, umiestnení, rôznych bariérach, šmýkačkách či hracích zariadeniach. Špeciálne prevedenie je možné dodať aj pre bazény, ktoré musia zostať počas zimných mesiacov zakryté. S ohľadom na finančné možnosti a miestne danosti tak môžete urobiť perfektné rozhodnutie.

Zhrňme si teda výhody používania rolovacích lamiel:

1. ZNIŽUJÚ ODPAR Z BAZÉNOV
a) Nižšie energetické nároky na ohrev bazénov
b) Nižšia spotreba chémie
c) U vnútorných bazénov nižšie náklady (cca 60% na odvlhčovanie)
2. ZAJISŤUJÚ OCHRANU PRED UTOPENÍM
3. ZABRAŇUJÚ VNIKANIU OKOLITÝCH NEČISTOT
4. SOLÁRNE LAMELY ZAJISŤUJÚ OHREV VODY
5. ZACHOVÁVAJÚ ELEGANTNÉ SPOJENIE ZÁSTAVBY S KRAJINOU
6. ZABRAŇUJÚ RASTU RIAS

Teraz už len ostáva na vás, ako sa rozhodnete. V prípade vášho záujmu môžete kontaktovať naše obchodné oddelenie. Tešíme sa na nové projekty.

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Akvahelp Metal

Tématické odbory

reklama

Nové

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil  3.miesto

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil 3.miesto

Zverejnené 10.4. Po víťazstve v roku 2020, získal v tomto roku najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, a.s., 3.miesto v súťaži Zelený Merkúr 2024 (1.miesto Strabag, s.r.o závod Zvolen, 2.miesto Agro CS Slovakia). Súťaž sa zameriava na… ísť na článok

Zasadený dom

Zasadený dom

Zverejnené 16.4. Okrem organického prepojenia interiéru s exteriérom, horizontálnej formy a nenápadnosti v teréne je zaujímavým prvkom rodinného domu Zasadený jeho materialita. Je postavená na pravdivosti prírodných materiálov, ich pokojnej farebnosti, odolnosti a… ísť na článok

reklama