Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Zmyselná tieniaca technika Bematech

Zverejnené: 12. 5. 2015

Aj veci mávajú svoje čaro. Nielenže sa nám páčia, ale doslova nás priťahujú. Jednoducho intenzívne pôsobia na naše zmysly. Docieliť takéhoto účinku je snom každého umelca, návrhára a dizajnéra a nielen v oblasti výtvarného umenia či návrhu áut. Týka sa to tiež bytovej architektúry a špeciálne interiérovej tieniacej techniky. Bematech je v tejto oblasti absolútnou českou špičkou.

Pokiaľ sa Vám toto tvrdenie zdá nadsadené, pripomeňme si, že Bematech, s.r.o. bol jedinou tuzemskou firmou, ktorá reprezentovala Českú republiku výhradne s interiérovou tieniacou technikou na veľtrhu R+T v Stuttgarte. Čo sa týka dizajnu a elegancie, je metropola Bádenska-Württemberska, ktorá tento veľtrhu tradične usporiadava, ťažko dosiahnuteľným vzorom. Nemecký zmysel pre dokonalosť sa tu prelína s talianskym zmyslom pre krásu, a povedzme francúzskym taktom a šarmom. Výsledkom sú značky ako Mercedes, Porsche alebo osobnosti v čele s mysliteľom Georgem Wilhelmom Friedrichom Hegelom. Práve na veľtrh R+T sa pravidelne prídu stretnúť architektonické a dizajnérske celebrity doslova z celého sveta. Upozorniť na seba v tejto konkurencii bolo pre Bematech (a Českú republiku) veľkým úspechom.

Svetlo vo vašich rukách

„Práca” so svetlom patrí medzi základné funkcie interiérovej tieniacej techniky. Technologický vývoj aj v tejto zdanlivo jednoduchej oblasti – tienenie svetla a slnečného žiarenia – samozrejme nespí, a tak ubúda prírodných faktorov, ktoré nie sme schopní meniť alebo usmerňovať. Jedným z týchto faktorov je napríklad východ slnka alebo svit slnečných lúčov. Bematech vďaka dobre navrhnutej interiérovej tieniacej technike môže čiastočne alebo úplne zamedziť prenikaniu denného svetla do miestnosti alebo usmerňovať, či chcete regulovať dopad slnečných lúčov priamo do interiéru. Presvedčte sa, že s roletami Twintex budete mať svetlo vo vašich rukách.

Látkové rolety
Látkové rolety

Zvuk a jeho vplyv na človeka

Pri odhlučnení domu či bytu je tieniaca technika veľmi významným prvkom. S rastúcou rozptýlenou aj priamou hlučnosťou (od konkrétneho zdroja, napríklad hlučného motocykla), sa stále hľadajú ďalšie cesty, ako absorbovať a utlmiť aj zvuk, ktorý sa konštrukciami aj vzduchovými netesnosťami dostane až do obytného priestoru. Vynikajúci spôsob je látkové zvukovopohltivé riešenie pomocou závesov a záclon. Dekoratívne a iné bytové textílie nemajú schopnosť zvuk odrážať ani prenášať. Látky sú vo svojej podstate vždy tlmivé, pohltenú zvukovú energiu premieňajú v teplo. Interiérové aj exteriérové zatienenie inými slovami veľmi účinne tlmí hluk.

Nezabudnite teda chrániť svoje súkromie pred hlukom a šumom a doprajte si tak dostatočný pokoj potrebný pre odpočinok. Kontaktujte Bematech s.r.o. a jej špecialisti vám odporučia vhodné látky pre látkové rolety.

Súkromie a pohodlie v tieni

S uvedenými opatreniami proti hluku a šumu na pozadí úzko súvisí naša prirodzená túžba po intimite a súkromí, ktoré predovšetkým vyhľadávame doma. Vonku a v zamestnaní sme stále vystavovaní veľkému množstvu vonkajších podnetov a vplyvov. Avšak doma každý z nás hľadá miesto k odpočinku, ktoré nám umožní oprostiť sa od všedných starostí a vonkajších vplyvov. Vhodne riešené interiérové tienenie tu hrá pritom podstatnú rolu.

Tienenie a tieniace predmety nás na jednej strane ochránia pred nežiaducimi pohľadmi zvonku a zabezpečia súkromie. Na strane druhej nám umožňujú regulovať prenikanie slnečných lúčov do interiéru presne podľa našich predstáv. Hľadáte niečo neobvyklého? Vpustite prírodu až domov a vyskúšajte drevené žalúzie.

Drevené rolety
Drevené rolety

Farby v interiéri

Áno, dnešný svet je svetom farieb. Kedysi veľmi usmerňovaná farebnosť, v podstate šedosť, je dnes minulosťou. Zvykáme si na kedysi takmer nemysliteľné kombinácie farieb a sme prekvapení často ich súhrou a vkusnou pôsobivosťou. Farby použité v interiéri nás významne ovplyvňujú. Pri návrhu farebného riešenia sa Bematech s.r.o. snaží vytvoriť pre každého zákazníka jedinečnú farebnú kombináciu, takpovediac na mieru. Býva to vzrušujúca úloha. Jej výsledok závisí na komunikácii so zákazníkom, na schopnostiach nahliadnuť trochu do jeho vnútra a rozlíšiť pritom okamžité nálady, napríklad pocit z nevľúdneho počasia. Výsledok ale stojí za to. Vhodné farebné odtiene interiér zútulnia a prehrejú.

Inšpirácia prírodou

Či už človek vymyslí akúkoľvek techniku, vždy zostane súčasťou a produktom prírody. Preto hľadá Bematech s.r.o. vždy inšpiráciu v prírode. A stále nachádza možnosti a spôsoby, ako prírodu preniesť aspoň čiastočne do našich domovov. Najvďačnejšie a najviac vyhľadávané sú prírodné farby a prírodné farebné kombinácie. Tie pôsobia pokojným, vyváženým dojmom. Naopak pastelové farby, ktoré príroda tiež dobre pozná, dokážu rozžiariť náš interiér ako rozkvitnuté kvety na lúke. Zákazník môže vyskúšať aj rôzne vlastné farebné kombinácie látok a vzorov určené pre farebné rímske rolety a závesy.

Moderný vzhľad a jedinečnosť

Trendy v bývaní sa veľmi rýchlo menia. Veľké presklenné steny, atypické tvary a šikmé prvky sú charakteristické pre súčasnú architektúru. Práve pri modernom interiéri očakávame prepracovanie do najmenších detailov. Vďaka nepretržitým investíciám do inovačných procesov a sledovaniu moderných trendov v bývaní dokáže Bematech pružne reagovať na požiadavky zákazníkov a na rôzne aktuálne zmeny požiadaviek.

Kontaktujte tím Bematech s.r.o. a presvedčte sa, že aj klasický tieniaci prvok má v modernom interiéri svoje miesto.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama