Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Aká by mala byť správna skladba podlahy?

Zverejnené: 13. 1. 2019

Potrebujete poznať optimálnu skladbu vašej podlahovej konštrukcie? Množstvo potrebných výrobkov na ňu? Uľahčiť si prácu? Ide to. Stačí využiť UZIN BODENNAVIGATOR.

Ako sa hovorí že každý z nás je iný, to isté platí aj pri návrhu skladby podlahy. Každá je jedinečná a vyžaduje si iný prístup.

V každom prípade je potrebné rátať s použitím samonivelizačnej stierky, hlavne pre zníženie prašnosti a dosiahnutie požadovanej rovnosti podkladu – je teda potrebné nivelizovanie. Samotnému nivelizovaniu by malo predchádzať vhodné penetrovanie. Takisto má viacero funkcií – ako viazanie prachu, zlepšenie priľnavosti vytvorením adhézneho mostíka, zjednotenie nasiakavosti, či spevnenie podkladu.

V praxi, priamo na stavbe, je potrebné zvoliť presne opačný spôsob hodnotenia. Najmä pri rekonštrukciách a adaptáciách je v prvom kroku potrebné vykonať obhliadku stavby a zistiť vlastnosti podkladu (druh, vlhkosť, pevnosť, súdržnosť, ...). Podľa zistených parametrov následne treba prehodnotiť jeho vhodnosť na ďalšie použitie, prípadne jeho úplnú výmenu. V prípade že je potrebné len vylepšiť vlastnosti existujúceho podkladu, je možné použiť niektoré zo špeciálnych materiálov, ktoré odporúčajú výrobcovia podlahovej chémie. Dôležité pre správny výber materiálov je pri rekonštrukciách aj predpokladané statické zaťaženie objektu.

Pre nadobudnutie rôznych špecifických vlastností sa používajú doplnkové materiály, napr. podložky. Tie spĺňajú vždy špecifickú funkciu, ale je potrebné dbať aby boli v rámci skladby správnym spôsobom a v danej postupnosti aplikované.

Tu niekoľkými kliknutiami postupne zvolíte druh podkladu, vyberiete podlahovú krytinu, zadáte veľkosť plochy a ďalšie parametre k pokladaniu a získate odporúčanú skladbu materiálov UZIN.

Kalkulačka množstva

Ďalšou výhodou je, že okamžite získate prehľad potrebného množstva výrobkov na váš projekt, vrátane približnej spotreby.

Ponuka zákazníkovi

A ak ste napríklad podlahárska firma, potom môžete odporúčanú konštrukciu podlahy aj s vašim firemným logom okamžite preposlať vo formáte PDF e-mailom zákazníkovi.

Kontakty:
HA-UZ market s.r.o.
Nová Rožňavská 5
831 04 Bratislava

Autor: Tlačová správa, Ing. Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama