Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 8.5.

Ako dostať užívateľa bytu do voľného priestoru medzi strechami

Zverejnené: 13. 9. 2019

Nový pohľad na strešné priestory ako vzdušné a jedinečné, nie však menej praktické. Dobre navrhnuté posuvné presklenie strechy dodáva totiž bytom jedinečnosť, luxus, veľkú porciu romantiky a zabezpečuje tiež funkčné vstupy na strešné balkóny.

Pokiaľ máte možnosť otvoriť svoje podkrovie veľkoplošným strešným presklením, potom to rozhodne spravte

Rodinný developérsky projekt v centre Viedne zaujal štedrým uchopením priestoru strechy a veľmi dobrou spoluprácou s pamiatkovým úradom. Vznikli presklené strešné byty v modernom štýle vo dvore stredovekého domu. Využitie potenciálu strešných priestorov je samostatnou disciplínou. Veľkou výhodu sú pozitívne emócie spojené s pobytom medzi strechami. Skutočnou výzvou sa potom stáva otvorenie miestností tak, aby sme dostali užívateľa bytu ku krásnym výhľadom, dostali ho do tohto voľného priestoru.

Dobre navrhnuté posuvné presklenie strechy dodáva bytom jedinečnosť, luxus, veľkú porciu romantiky a tiež funkčné vstupy na strešné balkóny.

Posuv je hladký, je radosť si otvoriť okno
Posuv je hladký, je radosť si otvoriť okno

Otec a syn riadili stavbu spoločne, kládli dôraz na súčasné technológie tepelno-odrazivých trojskiel a celoročný tepelný komfort priestorov.

Mestské zóny sedlových striech sú jedinečné, pridaná hodnota ich genia loci oprávnene vábi nových obyvateľov aj staviteľov. „Tvrdím, že súkromným investorom aj developérom sa investícia do kvalitného a krásneho strešného presklenia bohato vráti – v predajnej cene bytu či v radosti z bývania v ňom. Skúste si tieto miestnosti predstaviť s jedným či dvomi bežnými typovými strešnými oknami.“ hovorí Jakub Formánek za dodávateľa presklenia Solara. “Ide to aj takto krásne. Také ateliérové okná definujú prvý dojem z interiéru, je to radosť aj pre nás ako výrobcov.”

České poradenstvo, nemecká certifikácia

Posuvné strešné okná Solara PERSPEKTIV, zvolené pre developérsky projekt vo Viedni, sa môžu otvárať samé neviditeľnými elektrootváračmi a systém dažďového senzora a záložného zdroja zabezpečí automatické uzatvorenie pri daždi aj v prípade výpadku elektrického prúdu.

„Tieto možnosti riešime pri osobných schôdzkach s architektmi, na kontrolných dňoch stavieb, niekedy len po telefóne a emaile priamo so zákazníkom. Ako upravené sklá zvoliť pre letné slnko či pre zimné mrazy, aký systém tienenia je vhodný pre ateliérové okná a ktorý naopak nefunguje až tak dobre, ako napojiť elektrootvárače okien na riadené vetranie či na inteligenciu bytu.“ popisuje Jakub Formánek poradenstvo k používaným technológiám.

Kuchyňa, pracovňa aj spálňa v podstreší môžu byť stiesnené, alebo naopak parádne, obľúbené a vzdušné
Kuchyňa, pracovňa aj spálňa v podstreší môžu byť stiesnené, alebo naopak parádne, obľúbené a vzdušné

Posuvné okná Solara PERSPEKTIV sú certifikované v Nemecku. “Získanie nemeckej certifikácie IFT Rosenheim pre naše strešné okná bol samozrejme proces vyžadujúci si mnoho tzv. papierovačiek, čo si málokto skutočne užíva :) ale spolupráca s technikmi a inžiniermi oknárskeho bavorského inštitútu bola férová, povedal by som priama”. Certifikované bolo v roku 2018 už nové prevedenie dizajnu okien, vybavené celopresahovým sklom, ostrejšími kontúrami profilov a niekoľkými ďalšími prvkami.

Referenčné projekty

Na www.solara.cz sú k dispozícií podrobnejšie technické informácie, výkresové podklady a knižnica referenčných stavieb, z ktorých si je možné jednoducho vyfiltrovať projekty s posuvnými strešnými oknami. Referenčné projekty zahŕňajú typové aj zákazkové prevedenia okien z Čiech, Mníchova a Viedne. Prajeme dobrú inšpiráciu a dostatok možností pre jedinečné strešné byty.

Súvisiace články:

Strešné dvere Solara
Najlepší celkový dizajn presklenia pamiatkových striech

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Solara
reklama

Nové

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Moderné bývanie s vidieckym charakterom. Ako postaviť dom v CHKO?

Zverejnené 3.5. Architekt Lukáš Vetrovec si stavia rodinný dom a vlastný ateliér. Má obmedzený rozpočet, preto si projekt rozfázoval tak, aby ho postupne z vlastných zdrojov ufinancoval. Dôležitú úlohu v pláne hrá voľba jednovrstvového muriva HELUZ. ísť na článok

Prečo zatepliť dom s využitím polystyrénu ak sú zimy stále teplejšie?

Prečo zatepliť dom s využitím polystyrénu ak sú zimy stále teplejšie?

Zverejnené 7.5. Nehovoria to len štatistiky, cítime to i na vlastnej koži. Podľa SHMÚ bola tohtoročná zima najteplejšou, akú sme na Slovensku zažili. Možno aj vy uvažujete nad zateplením, ale stále teplejšie zimy vás od neho odrádzajú. Zatepliť sa však neoplatí len… ísť na článok

Výber strešného okna alebo nie je trojsklo ako trojsklo

Výber strešného okna alebo nie je trojsklo ako trojsklo

Zverejnené 6.5. Vyberať dnes nejaký výrobok nie je jednoduchá vec, prejsť si všetky dostupné informácie stojí veľa námahy a času. Pri strešných oknách to platí dvojnásobne. Žijeme v čase, keď marketing udáva smer a reklama ako nástroj potom jednoducho smeruje… ísť na článok

reklama