GROHE RAPID SLX – PRIPRAVENÝ NA ZAJTRAJŠOK. UŽ DNES.
vyhľadávanie
Dnes je 22.10.

Ako na štýlové steny v interiéri?

Zverejnené: 4. 9. 2023

Ako docieliť trendy vzhľadu na stenách alebo ekologickejšie riešenie maľovky? Niekedy na veľkú zmenu stačí drobný trik. Správne zvolené farby dokážu naozajstné zázraky a vedia úplne premeniť vzhľad. Jemné oživenie, ale aj kompletná zmena štýlu či celkového dizajnu miestnosti sú tak oveľa dostupnejšie.

Zdroj: fazilran1234, shutterstock

Kovové odlesky alebo mramor

Ak máte v pláne osviežiť vzhľad vnútorných priestorov, dajte šancu štýlovému rozžiareniu stien. „Interiérová farba StyleColor Metallic Storm, ktorá sa vyrába vo variantoch striebro a antracit, vykúzli na stenách vášho príbytku elegantný jemne štruktúrovaný trblietavý efekt. Miestnosť tak získa nádych luxusu a futuristickej elegancie,“ tvrdí Monika Linghartová z oddelenia farieb a lakov v Hornbachu. Tieto farby dokážu upútať pozornosť a sú vhodné aj ako samostatná dekorácia, či solitérny pruh, ktorý opticky rozdelí geometriu interiéru.

Pohľady pritiahne aj nadčasovo vyzerajúca svetlo mramorová interiérová omietka StyleColor Mramor. Priestor opticky zväčší a vnesie doň príťažlivosť klasiky. Je možné ju aplikovať valčekom, špachtľou alebo štetcom – podľa toho, aký výsledný vzhľad chcete dosiahnuť.

Ako na to

Podklad pod maľbu musí byť čistý, suchý a súdržný, odlupujúcu sa starú farbu odstráňte. Ako základný náter použite maliarsku farbu v bielom odtieni. „Interiérovú farbu pred použitím aj počas aplikácie dôkladne premiešajte, aby v nej farebné pigmenty zostali dokonale rozptýlené. Nanášajte rovnomerne a v primeranom množstve pomocou plochého štetca vo zvislom, vodorovnom alebo uhlopriečnom smere a dodržujte zvolený smer roztierania. V prípade, že spotreba farby na jednu súvislú plochu presiahne obsah jedného balenia, obsah všetkých potrebných balení navzájom zmiešajte,“ radí špecialistka.

Zdravšia domácnosť

Priaznivci zdravého životného štýlu pri maľovaní stien vyžadujú vysoké štandardy kvality produktov aj ich ohľaduplnosť k zdraviu. Pokiaľ chcete pri stavbe a maľovke interiéru obmedziť výskyt škodlivých látok, siahnite po špeciálnych výrobkoch. „Aby ste tieto produkty z ponuky v Hornbachu ľahšie spoznali, sú označené pečiatkou „Modrý anjel“. Toto logo garantuje, že ním označený tovar spĺňa prísne požiadavky na ochranu ľudského zdravia a životného prostredia. Na vymaľovanie vnútorných stien je preto ideálne zvoliť farbu s týmto označením,“ nabáda Monika Linghartová. Na výber sú nielen základné farby na steny a drevo, ale aj rôzne lazúry, laky, farby v spreji či akrylátové laky na radiátory.

Eko a bio farby

Poznáte ekologické a bio farby? Ide o netoxické alternatívy obsahujúce veľmi nízke alebo žiadne percento prchavých organických zlúčenín (VOC), vďaka čomu zlepšujú kvalitu ovzdušia v interiéri. Vyrábajú sa z ekologicky šetrných alebo organických materiálov, ako citrusy, laky, balzamy, mliečne proteíny či draselné vodné sklo. Používajú sa rovnako ako tradičné interiérové farby. Sú ale bez zápachu a s dezinfekčným účinkom. Ľudia s dýchacími ťažkosťami alebo alergiami ocenia najmä farby z bio surovín. Ekologické a bio farby sú tiež šetrné k životnému prostrediu, čím sa minimalizuje ich uhlíková stopa.

Autor: Tlačová správa 1) redakčne upravené
Foto: Shutterstock, archív Hornbach
reklama

Nové

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Dvojdom budúcnosti: Udržateľnosť a inovácie s PREFA strechou

Zverejnené 19.10. V malebnej dedine blízko Lyonu vznikol pod taktovkou architekta Youriho Favreho originálny projekt – dom pre dve rodiny, ktorý vyčnieva svojím nevšedným dizajnom aj udržateľnými princípmi. ísť na článok

Slnečné termické kolektory by ste si mali zaobstarať ešte tento rok. Nečakajte na zvýšenú DPH a vyčerpanie poukážok

Slnečné termické kolektory by ste si mali zaobstarať ešte tento rok. Nečakajte na zvýšenú DPH a vyčerpanie poukážok

Zverejnené 15.10. Ak chcete mať ešte tento rok teplú vodu takmer zadarmo, je najvyšší čas dať si nainštalovať solárnu zostavu na čele so slnečnými kolektormi. Nečakajte na budúci rok - príde zvýšená DPH, zvýšené mzdy za prácu a to všetko sa odrazí na cenách… ísť na článok

Trápia vás plesne okolo okien?

Trápia vás plesne okolo okien?

Zverejnené 21.10. Ak ste si na stenách či okolo vašich okien všimli zelené, sivé či čierne škvrny, máte problém, ktorý si vyžaduje vašu okamžitú pozornosť. Ide totiž o plesne. Tie môžu poškodiť nielen váš domov, ale najmä negatívne ovplyvniť vaše zdravie či zdravie… ísť na článok

reklama