Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Akustika z PET fliaš

Zverejnené: 22. 12. 2018

Architekti, ktorí rešpektujú moderné trendy a priania zákazníka, často pracujú vo svojich návrhoch s tvrdými odrazivými materiálmi akými sú betón, sklo alebo kov. Tieto materiály v kombinácií s otvorených priestorom vytvárajú miesto, kde sa akýkoľvek hluk jednoducho šíri a navyše aj spätne odráža všetkými smermi. Riešením akustickej pohody takýchto priestorov a získanie pokoja pri práci alebo na odpočinok sú z recyklovaného plastu vyrábané dizajnové panely SilentPET.

Doprajte si pokoj pri práci aj na premýšľanie a myslite na zdravie. Pobyt v hlučnom prostredí negatívne ovplyvňuje zdravie a teda aj výkonnosť pracovníkov. Dobré riešenie priestorovej akustiky vo svete patrí k štandardom kvalitných kancelárií aj obytných priestorov. U nás je stále až na poslednom mieste a rieši sa často až vo fáze dokončeného priestoru. Našli sme preto riešenie, ktoré akustické nedostatky daného priestoru vyrieši – akustické panely SilentPET.

Svet sa topí v plaste a hluku

Materiál SilentPET je vyrobený z recyklovaných PET fliaš a textilných vlákien – recyklovaním plastu tak eliminujeme hluk! Pri výrobe navyše využívame ekologické procesy s čo najnižšími emisiami CO2, preto sa aj odpad z výroby vracia späť do výrobného procesu.

Vďaka zloženiu sú tak panely nenasiakavé a odolné proti vlhkosti, plesniam či parazitom. Uplatnenie tak nájdu u vás doma, v kanceláriách, hoteloch, školách, ale tiež v priemyselných výrobných alebo servisných objektoch. Vďaka svojmu zloženiu a postupu výroby sa jedná o materiál, ktorý nepotrebuje žiadne ďalšie čalúnenie alebo orámovanie a poskytuje úplnú voľnosť vo výbere tvarov.

Dizajn, ktorý funguje

Akustické riešenie priestorov môže mať mnoho podôb. Vaša kancelária, nemusí nutne pripomínať nahrávacie štúdio. SilentPET je akustický materiál, ktorý ponúka neobmedzené možnosti v oblasti interiérového dizajnu. Okrem bežne ponúkanej neutrálnej kombinácie biela, šedá a čierna, ktoré sa hodia do každého priestoru, môžeme materiál nafarbiť podľa vzorkovníku RAL, potlačiť trvanlivou UV tlačou a rezať do rôznych tvarov. Štandardná knižnica našich tvarov tak môže byť iba inšpiráciou pre vás a váš priestor. Jednotlivé prvky potom môžeme zavesiť pod strop v ľubovoľnej výške, upevniť na stenu aj s 3D efektom alebo postaviť na zem ako paraván. Záleží na vašich potrebách a možnostiach priestoru.

Odborná analýza

Ak chceme vytvoriť zo svojho prostredia príjemnejší priestor pre prácu alebo odpočinok, stačí nám dať vedieť a my zabezpečíme profesionálnu analýzu, výpočty času dozvuku a ďalšie veličiny. Nie všetko je možné vypočítať, uplatníme teda naše bohaté skúsenosti a vývoj z vlastnej akustickej komory.

Autor: Kolektív autorov LIKO-S, preklad: Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama