Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Antracit Point v Žiline získal medzinárodnú cenu za architektúru

Zverejnené: 27. 1. 2021

Žilinské sídlo spoločnosti HSF System SK uspelo v architektonickej súťaži BigSEE Architecture Award 2021. Antracit Point si odniesol ocenenie v kategórii verejnej a komerčnej architektúry. Investorom projektu je HSF System SK, architektonický návrh pripravilo štúdio A. R. K. ateliér, s. r. o.

Sídlo spoločnosti HSF System SK sa nachádza na Bytčianskej ulici v mestskej časti Žilina-Považský Chlmec. Štvorpodlažná administratívna budova má zastavanú plochu 826,9 m2, podlahová plocha činí 1 671,3 m2. Budova s názvom Antracit Point zvíťazila v medzinárodnej súťaži BigSEE Architecture Award 2021 v kategórii verejnej a komerčnej architektúry. „Našou snahou bolo vytvoriť nápaditú a originálnu architektúru s určitým odkazom na nedávno dokončené ostravské sídlo našej materskej spoločnosti. Priestory využívajú nielen naši zamestnanci, ale tiež ďalší nájomcovia, ktorí ich využívajú ako kancelárie alebo obchodné jednotky,“ hovorí Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK.

Koncept stavby je založený na pridávaní dielov v tvare kocky, ale tiež čiastočne na „uberaní“ materiálu v rohoch 3. poschodia a nadstavby 4. poschodia. Táto „hra“ s pridanými a odstránenými kockovými dielmi umožňuje kombináciu zaujímavých fasádnych materiálov a farieb, vďaka čomu sa predišlo monotónnej schéme. Všetko je navyše podporené farebnými a fasádnymi materiálmi. Hlavným motívom budovy je antracitový obal so zaujímavou horizontálnou grafikou, kombinovaný s dreveným obložením vypuklých prvkov.

Spoločnosť HSF System SK týmto ocenením nadviazala na úspech svojho materského sídla v Ostrave, ktoré tiež v minulosti uspelo v niekoľkých architektonických súťažiach. Úspech zaznamenalo napríklad v súťaži Ostravský dom roka 2016 alebo Stavba Moravskosliezskeho kraja 2016. Autorom sídla HSF System SK boli Ing. arch. Roman Klenovič a Ing. arch. Andrea Klenovičová zo žilinského architektonického štúdia A. R. K. ateliér, s. r. o. Investorom a generálnym dodávateľom stavby bola spoločnosť HSF System SK.

Súťaž BigSEE Architecture Award si kladie za cieľ skúmať tvorivý a obchodný potenciál juhovýchodnej Európy (zapojených je 19 krajín vrátane Rakúska, Talianska, Srbska alebo domáceho Slovinska) a odhaľuje jeho zaujímavé práce v architektúre, interiéri alebo produktovom a módnom dizajne. Ocenené projekty poskytujú náhľad do súčasnej situácie v oblasti kreativity a podnikania v regióne.

Spoločnosť HSF System. SK, s.r.o. pôsobí na slovenskom stavebnom trhu od roku 2010. Vznikla ako dcérska spoločnosť HSF System a.s., ktorá je na českom stavebnom trhu od roku 2002. Spoločnosť HSF System SK je spoľahlivým generálnym dodávateľom stavieb. Zaisťuje projekčné práce a inžiniersku činnosť. Zaoberá sa developerskými aktivitami. Realizuje kompletné strešné a fasádne opláštenie moderných administratívnych, komerčných a priemyselných objektov vrátane ich rekonštrukcií. Dodáva oceľové konštrukcie, hliníkové výplne otvorov (okná, dvere, presklené fasády a svetlíky) a široký sortiment stavebného materiálu so zameraním na tepelné izolácie, hydroizolácie striech a profilované plechy.

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy HSF System. SK, s.r.o.
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama